OPPGITT: Harald Zwart er svært oppgitt over "Lange Flate Ballær 2"-slakten. Foto: Se og Hør
OPPGITT: Harald Zwart er svært oppgitt over "Lange Flate Ballær 2"-slakten. Foto: Se og HørVis mer

Slår tilbake mot anmelderslakt

- Flere anmeldere har ikke forstått Lange Flate Ballær 2s intensjon, mener Harald Zwart.

SEHER.NO: Onsdag var Harald Zwart på plass i Norge. Nå er han klar for Lange Flate Ballær 2s storstilte premierefest torsdag neste uke. Men først vil den anerkjente regissøren rette en aldri så liten kraftsalve mot norske journalister, som har slaktet filmen med de seks "kællæne" fra Plankebyen...

– Hele poenget er jo å lage en "overkill" av typiske hollywood-klisjeer i en lokal Fredrikstad-setting. Jeg driver jo gjøn med dette, sier Harald Zwart til Fredriksstad Blad.

"Lange Flate Ballær 2" fikk terningkast 3 i VG. Dagbladet på sin side, ga filmen 1 på terningen - noe som får Hollywood-regissøren til å riste oppgitt på hodet.

- Terningkast 1 er det laveste. Filmen er bare ikke så dårlig. 

Zwart, som har jobbet med "Lange Flate Ballær"-filmen parallellt med "Pink Panther 2", mener at journalistene har mistet en vesentlig dimensjon som han mener er viktig når man skal anmelde denne typen filmer.

– Dette er ren underholdning i en sjangersatirisk innpakning. Det vil komme tydligere frem med publikum i salen. Film er jo designet for å konsumeres sammen med andre mennesker. Dette gjelder spesielt for komedie. Du skal le sammen med andre. Filmanmeldere som ser den nærmest alene i en tom sal, mister dette elementet, sier han til samme kilde.

Fredriksstad Blad ga filmen terningkast fem i sine spalter.

LES OGSÅ: Lange Flate Ballær for Sturla