Slår tilbake med ny plate

- Nå er det på tide å vise hvem de ekte gitarkameratene er.

SUKSESS: Jan Eggum, Øystein Sunde, Halvdan Sivertsen og Lillebjørn Nilsen hadde på 80- og 90-tallet stor suksess som "Gitarkameratene". Her er de under en konsert i 1993.  Foto: SCANPIX
SUKSESS: Jan Eggum, Øystein Sunde, Halvdan Sivertsen og Lillebjørn Nilsen hadde på 80- og 90-tallet stor suksess som "Gitarkameratene". Her er de under en konsert i 1993. Foto: SCANPIX Vis mer
SEHER.NO: Kvartetten Espen Lind, Alejandro Fuentes, Askil Holm og Kurt Nilsen har siden 2006 hatt enorm suksess med sine show og to plater med tittelen "Hallujah-Live" og "Hallelujah - Vol.2".

Men at kvartetten ofte omtales som " de nye gitarkameratene" har falt artistveteranene Jan Eggum, Lillebjørn Nilsen, Halvdan Sivertsen og Øystein Sunde tungt for brystet.

De etablerte sangerene var nemlig de første til å samarbeide under navnet "Gitarkameratene" - med stor suksess - fra 1987 til 1994.

Nå slår veteranene tilbake med en ny samleplate under navnet "Gitarkameratene".

- Nå er det på tide å vise hvem de ekte gitarkameratene er. Vi var aldri noen coverartister.  Grunnen til at vi valgte navnet i utgangspunktet var jo fordi vi ville opptre som gitarister og låtskrivere, sier Jan Eggum (57) til Dagbladet.

Jan Fredrik Karlsen - som er manager for Espen Lind og resten av den nye supergruppen, avviser at de ikke gjør nok for å unngå å bli omtalt som "de nye gitarkameratene".

- Jan Eggum snakker her uten egentlig å sitte med fakta på bordet. Han bør ikke kommentere det han ikke vet så mye om.

Den nye platen planlegges ifølge Dagblaet å slippes før jul, men foreløpig er det ikke kjent om det vil bli nye låter eller konserter i forbindelse med utgivelsen.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: -Krever at de unnskylder seg