Lisa Kudrow:

Slår tilbake: - Ikke deres oppgave

«Friends»-stjernen forsvarer TV-serien.

KRITISERES: Den populære serien «Friends» kritiseres for å være ekskluderende. Fra venstre skuespillerne David Schwimmer, Lisa Kudrow, Matthew Perry, Courteney Cox, Jennifer Aniston og Matt LeBlanc. Foto: AP Photo/Reed Saxon/NTB
KRITISERES: Den populære serien «Friends» kritiseres for å være ekskluderende. Fra venstre skuespillerne David Schwimmer, Lisa Kudrow, Matthew Perry, Courteney Cox, Jennifer Aniston og Matt LeBlanc. Foto: AP Photo/Reed Saxon/NTB Vis mer
Publisert

Den populære komiserien «Friends» har flere ganger vært diskutert i debatten om mangfold, og er blitt kritisert for å være ekskluderende.

Lisa Kudrow (59) vil for mange alltid være synonymt med «Phoebe Buffay». I ti år spilte hun den ikoniske rollen i TV-serien.

- Ikke deres oppgave

Nå forsvarer hun programmet, og mener at serien er blitt som den er blitt siden skaperne Marta Kauffman (65) og David Crane (65) selv er hvite. Det melder Tooflab.

TILBAKE: HBO Max har publisert de første bildene fra Friends The Reunion. Vis mer

- Jeg tenker at det var en serie som er skapt av to personer basert på deres eget liv etter college, sier skuespilleren til The Daily Beast og legger til at man i en karakterdreven komiserie må skrive om det man kjenner til.

- Det var ikke deres oppgave å fortelle om hvordan det er å være ikke-hvit.

Hun erkjenner imidlertid samtidig at det er mangel på mangfold i serien.

Tar ansvar

For et par måneder siden uttalte en av serieskaperne, Marta Kauffman, seg også om seriens mangel på mangfold, og uttalte overfor Los Angeles Times at hun tar fullt ansvar for det.

ANTIRASISME: Tinashe Williamson vinner pris for årets forbilde og baserer talen på rasisme. Vis mer

Serieskaperen forklarte at det ikke var før drapet på afroamerikanske George Floyd i Minneapolis i 2020 , som vekket stor internasjonal oppmerksomhet, at hun kom inn på tanken om at hun ubevisst hadde vært en del av systematisk rasisme.

- Jeg skammer meg over at jeg ikke visste bedre for 25 år siden, uttalte hun.

Ti sesonger

Den populære serien sendte sin siste episode i 2004, og rundet av etter ti sesonger. I 2021 kom det imidlertid en svært etterlengtet gjenforening av «Friends».

LATTERMILD: Jennifer Aniston var spøkefull da hun fortalte om tiden etter «Friends»-avslutningen og bruddet med Brad Pitt. Video: Youtube/Ellentube Vis mer

Da satte skuespillerne seg ned og mimret tilbake til den tiden de spilte den morsomme vennegjengen fra New York, og bød på både latter, mimring og tårer.

En annen av seriens store stjerner, Jennifer Aniston (53), uttalte i et intervju med «Gayle King in the House» på radiokanalen SiriusXM at det var merkelig å være tilbake på settet under innspillingen av «Friends»-gjenforeningen.

- Det føltes nesten som om tiden hadde stoppet og vi reiste i tid. Og det er noe godt med det, men det er også hjertesorg, sa hun.

LES OGSÅ: Innrømmer: - Har kuttet ut venner

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer