Gwyneth Paltrow:

Slår tilbake etter søksmål: - Vil utnytte at jeg er kjendis

Filmstjernen går til motsøksmål.

SAKSØKT: Gwyneth Paltrow går til motsøksmål, etter at en mann i januar saksøkte henne etter en skiulykke i 2016. Her på MET-gallaen i New York i 2017. Foto: NTB scanpix
SAKSØKT: Gwyneth Paltrow går til motsøksmål, etter at en mann i januar saksøkte henne etter en skiulykke i 2016. Her på MET-gallaen i New York i 2017. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

I januar ble den amerikanske filmstjernen Gwyneth Paltrow (46) saksøkt for en skiulykke som fant sted i 2016. Da skal stjernen ha vært på skiferie i Utah og krasjet med en fremmed mann i bakken.

72 år gamle Terry Sanderson, hevdet i søksmålet at Paltrow skal ha kjørt uforsvarlig ned bakke og at hun lot ham bli liggende skadd i bakke uten å tilkalle hjelp.

I søksmålet blir det hevdet at ulykken resulterte i en hodeskade samt fire brukne ribbein. Sanderson hevdet også at en skiinstruktør skrev en falsk rapport om hendelsen for å verne skuespilleren.

Som følge av ulykken krever Sanderson 2,3 millioner dollar for skadene filmstjernen skal ha påført ham.

Går til motsøksmål

Men nå slår Hollywood-stjernen kraftig tilbake mot Sanderson, og går til motsøksmål, skriver nyhetsbyrået AP.

Hennes versjon av hendelsen i skibakken er en helt annen enn Sandersons. Det eneste de er enige om er at de kolliderte.

Ifølge Paltrow var det Sanderson som kjørte inn i henne bakfra. Sanderson skal så ha beklaget og sagt at han ikke var skadet.

SAKSØKER: Terry Sanderson. Foto: Leah Hogsten / The Salt Lake Tribune via AP / NTB scanpix
SAKSØKER: Terry Sanderson. Foto: Leah Hogsten / The Salt Lake Tribune via AP / NTB scanpix Vis mer

«Hun kjørte ham ikke ned. Han kjørte henne ned. Han ble ikke kjørt ned», heter det i motsøksmålet.

Paltrow skal ha blitt såpass rystet av kollisjonen at hun bestemte seg for å ikke stå noe mer på ski den dagen.

I søksmålet skriver Paltrow at hun pådro seg mindre skader i ulykken, og krever derfor bare 1 dollar, pluss utgiftene til hennes advokater, som en «symbolsk erstatning».

I motsøksmålet kaller Paltrow Sandersons søksmål «et forsøk på å utnytte at jeg er kjent og rik». Trolig en direkte referanse til Sandersons søksmål, der han avslutningsvis påpeker at han ikke saksøkte Paltrow fordi hun er kjent.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

- Uheldig at hun ikke snakker sant

Ifølge Sandersons advokat, Robert Sykes, er hans klients versjon av hendelsen den riktige. Under en pressekonferansen 29. januar spilte han av et videointervju av en venn av Sanderson, som var sammen med Sanderson da ulykken fant sted.

Vennen sier at han så Paltrow kjøre i Sanderson bakfra.

- Det er uheldig at Paltrow ikke forteller sannheten om det som skjedde, sa Sykes.

Helt sentralt for den juridiske dragkampen mellom filmstjerna og 72-åringen står altså rapporten fra en skiinstruktør, som kjørte med Paltrows ni år gamle sønn.

I rapporten skriver instruktøren at Sanderson kjørte på Paltrow bakfra. Paltrow skal ha kjørt korte svinger mens hun sto bak barna sine, som fikk skiopplæring.

Men instruktøren skriver samtidig i rapporten at han ikke så selve kollisjonen, og bare hørte Paltrow skrike. Han oppgir ikke hvordan han kan være sikker på at Sanderson forårsaket kollisjonen.

Vis mer

Ville ha søksmålet avvist

Denne rapporten mener altså Sanderson er falsk. Han sier riktignok at han hørte Paltrow skrike, men at det var like før hun krasjet inn i ham.

Alpinsenteret er også saksøkt av Sanderson, sammen med Paltrow. De ba tirsdag domstolen om å avvise søksmålet, og avviser at skiinstruktøren har forfalsket rapporten.

- En skiulykke som saksøker har ventet nesten tre år med å ta for retten, utgjør ikke en hendelse som gjør en «person ut av stand til å takle sitt daglige liv», heter det i en uttalelse fra alpinsenteret.

Sanderson selv har oppgitt skadene han fikk som årsak til at søksmålet kommer først nesten tre år etter ulykken.

Denne artikkelen ble først publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: - Hasteoperert etter skiulykke

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer