Bianca Ingrosso:

Slår tilbake etter regjerings-kjeft

- Jeg har antistoffer og får egentlig være hvor jeg vil.

FÅR REFS: Bianca Ingrosso delte nylig en video på YouTube hvor hun og flere andre svenske influensere festet, danset og klemmet på hverandre. Nå får hun kjeft fra den svenske regjeringen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sveriges justis- og migrasjonsminister Morgan Johansson (50) minner i dag om viktigheten av å unngå store folkemengder og fester for å holde smittespredningen i landet nede.

Samtidig retter han kritikk mot en fest i Båstad som Bianca Ingrosso (25) og andre influensere deltok på i helgen.

Festen ble flittig dokumentert på Ingrossos Youtube-kanal, hvor hun delte videoen med tittelen «Fest med oss i Båstad».

Her deltok de på en middag med mange gjester, etterfulgt av en kveld ute på fest. Dette fikk hun mye kritikk for fra egne følgere, skriver Aftonbladet.

FORHOLD: Gjennom serien «Wahlgrens verden» har man fått innblikk i livet til datter Bianca Ingrosso og mamma Pernilla Wahlgren. Men forholdet deres har ikke alltid vært så bra som det er i dag. Nå forteller de hva som endret det. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Thea Hope/Dplay/Rød Løper Vis mer

Svarer på kritikken

Nå får Ingrosso også kritikk fra den svenske regjeringen.

- Det er åpenbart at man har oppført seg på en måte som ikke er passende. Det er dypt upassende om folk er veldig nære hverandre. Det handler også om hvilke signaler man sender til omverdenen, sier Johansson ifølge Aftonbladet.

Ingrosso har imidlertid ikke valgt å uttale seg om kritikken før nå. I en tekstmelding til Expressen skriver hun følgende:

- Jeg fulgte alle regler som nattklubben hadde. Vi hadde en avstand på minst tre meter per bord, og vi var ikke mer enn ti personer per bord, som er i henhold til reglene.

Videre mener Ingrosso at hun får være der hun selv ønsker å være da hun har antistoffer mot coronaviruset.

- Politiet var også der og hadde alt under kontroll, legger hun til.

I går valgte for øvrig Chloé Schuterman å forsvare Ingrosso på Instagrams historiefunksjon:

«Når det gjelder kritikken som blant andre Bianca Ingrosso og Hannalicious har fått om sin siste YouTube-video, føles det så trist at de skal få så mye hat», skrev hun innledningsvis, og fortsatte:

«Alle gjør sitt beste og det er allerede en dårlig stemning og urolige tider uten de ytterligere negative stormene etter dem. Vi besøkte alle en nattklubb som følger myndighetenes retningslinjer, og den er åpen i henhold til betingelsene som er gitt».

WAHLGRENS VERDEN: Bianca Ingrossos største ønske, er å finne en fyr som moren, Pernilla Wahlgren, kan ligge med. Da vi møtte dem i Sverige, var det stor begeistring for spesielt én av de norske kjendisfyrene vi viste frem. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Thea Hope / Rød Løper Vis mer

- Definisjonen på egoisme

Som nevnt fikk Ingrosso krass kritikk fra følgerne sine for YouTube-videoen. I nevnte video ser man også kjente influensere som Chloé Schuterman, Hanna «Hannalicious» Friberg, Moa Mattson og Lovisa Worge.

I videoen klemmer og danser de med hverandre, noe som tidligere nevnt fikk flere av Ingrossos fans til å sperre opp øynene.

Flere mener det er svært uansvarlig av influenseren og resten av vennene å oppføre seg slik under coronapandemien, spesielt med tanke på oppfordringene om sosial distansering. Ifølge Expressen mener også mange at Ingrosso burde fjerne den nevnte videoen.

ANGRER: Ireland Tate var sikker på at hun ikke skulle bli syk. Så ble hun corona-smittet. Reporter: Marie Røssland / Dagbladet TV Vis mer

I kommentarfeltet under YouTube-videoen florerer det av kritikk rettet mot influenserne.

«Bare fordi du har antistoffer betyr det ikke at du er beskyttet. Du kan fremdeles få corona igjen, og det kan skje når som helst. Så fryktelig dumt å gå ut og feste med så mange mennesker og ikke holde avstand. Og så sitte og promotere det på YouTube og Instagram. Hva feiler det deg?», skriver en av Ingrossos følgere under videoen, og fortsetter:

«Helsevesenet går på knærne, og du blir invitert til en corona-fest. Skammer du deg ikke?»

En annen beskriver YouTube-videoen som det «sjukeste vedkommende har sett».

«At dette skjer? Med noen som har flere familiemedlemmer som jobber i helsevesenet, som har fått ferien utsatt, fått sykepenger når de har vært hjemme i tre uker med coronaviruset som de har blitt smittet med på jobben, koker det inni meg når jeg ser dette. Dette er definisjonen på egoisme og respektløshet», raser en annen.

BEKLAGER: I mars stormet det mot komiker og tv-profil Herman Flesvig etter at det ble kjent at han hadde reist på hyttetur. Her beklager han. Video: Instagram/@hermanflesvig Vis mer

LES OGSÅ: Hudfletter Rybak for corona-kommentar

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer