Kim Kardashian:

Slår tilbake etter kritikken

- Jeg respekterer Marilyn.

GJENBRUK: Kim Kardashian skapte overskrifter da hun stilte i denne historiske Marilyn Monroe-kjolen. Her med kjæresten Pete Davidson. Foto: Angela Weiss / AFP / NTB
GJENBRUK: Kim Kardashian skapte overskrifter da hun stilte i denne historiske Marilyn Monroe-kjolen. Her med kjæresten Pete Davidson. Foto: Angela Weiss / AFP / NTB Vis mer
Publisert

I begynnelsen av mai ble Met-gallaen, som anses som den største motefesten i året, holdt i New York. Kim Kardashian (41) fikk stor oppmerksomhet for sitt antrekk.

Hun dukket nemlig opp i en av de mest ikoniske kjolene i USAs historie.

- Dette er Marilyn Monroes kjole og den er 60 år gammel. Hun hadde den på seg da hun sang «Happy Birthday» til president John F. Kennedy i 1962, fortalte Kardashian til Vogue på den røde løperen, ifølge People.

PRIVATFLY: Kim Kardashian viser frem det nye privatflyet sitt til en svimlende sum på «The Kardashian». Video: Jenny Emilie Aas/Reality Awards Vis mer

«Ekstremt skuffet»

I etterkant av gallaen mottok realitystjernen krass kritikk fra flere hold da det ble hevdet at det verdifulle kunstverket ble skadet grunnet Kardashian-søsterens bruk.

Michelle Morgan, forfatter av boken «The Girl: Marilyn Monroe, the Seven Year Itch, and the Birth of an Unlikely Feminist» var blant Marilyn Monroe-ekspertene som uttalte seg til New York Post.

Hun sa at hun var «ekstremt skuffet».

- Kjolen er ekstremt skjør og har tidligere blitt holdt under temperaturkontrollerte forhold. Men nå er den her, ikke bare i bruk, men også i et rød løper-miljø hvor alt kunne ha skjedd med den, fortalte hun.

«THE KARDASHIANS»: Da Kendall Jenner skulle lage mat, gjorde hun noe som har fått seerne til å reagere. Video: Disney+ / Rød Løper. Reporter: Anna Celine Hanisch. Vis mer

Nekter

Nå slår realitystjernen tilbake mot påstandene.

- Jeg respekterer Marilyn. Jeg forstår hvor mye denne kjolen betyr for amerikansk historie og da Met-temaet i år var amerikansk, tenkte jeg hva er mer amerikansk enn Marilyn Monroe som synger «Happy Birthday» til presidenten av USA, forklarer hun om kjolevalget i et intervju med Today, ifølge Us Weekly.

HISTORISK: Marilyn Monroe er den eneste som har brukt kjolen før Kim Kardashian, og det gjorde hun i forbindelse med bursdagssang til president John F. Kennedy. Foto: Snap/REX/NTB
HISTORISK: Marilyn Monroe er den eneste som har brukt kjolen før Kim Kardashian, og det gjorde hun i forbindelse med bursdagssang til president John F. Kennedy. Foto: Snap/REX/NTB Vis mer

Videre innrømmer firebarnsmoren at hun måtte gjennom en skikkelig prosess for å virkeliggjøre stuntet.

- Jeg dukket opp på den røde løperen i en morgenkåpe og slippers. Jeg tok på meg kjolen i bunnen av løperen og gikk opp trappene ... Jeg hadde den mest sannsynlig på meg i tre eller fire minutter før jeg skiftet igjen på toppen av trappen.

På spørsmål om påstanden om at den legendariske kjolen, som til vanlig er utstilt på «Ripley's Believe It or Not!» i Orlando, ble ødelagt, svarer Kardashian følgende:

- Nei... Ripleys og jeg jobbet veldig bra sammen. Det ble brukt håndtak og hansker når det ble tatt på meg.

41-åringens uttalelse kommer kort tid etter at også «Ripley's Believe It or Not!» avkreftet at kjolen kom til skade grunnet Kardashians bruk.

LATTERLIGGJORT: Kim Kardashian blir ertet på sosiale medier etter sin deltakelse i en reklamefilm. Video: Youtube/Beyond Meat Vis mer

«Hun skadet ikke plagget på noen som helst måte under den korte tiden den ble brukt på Met-Gallaen. Fra bunnen av Met-trinnene, der Kim kom inn i kjolen, til toppen der den ble returnert, var kjolen i samme stand som den startet i», delte Ripleys VP for publisering og lisensering, Amanda Joiner før helgen.

LES OGSÅ: Etter skandalen: - Skal være «begravet»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer