Øyunn Krogh:

Slår ring etter bråket: - Helt uforståelig

Influenseren får hard medfart i kommentarfelt på sosiale medier. Nå slår kollegaene ring om Øyunn Krogh.

REFSET: Øyunn Krogh ble utsatt for flere hatefulle kommentarer etter at hun gjestet «God morgen Norge» denne uken. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
REFSET: Øyunn Krogh ble utsatt for flere hatefulle kommentarer etter at hun gjestet «God morgen Norge» denne uken. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Denne uken har influenserne Øyunn Krogh (28) og Anniken Jørgensen (27) gjestet «God morgen Norge» - i innslaget hadde de en saklig og nyansert prat om hvordan Botox fremstilles i sosiale medier. Jørgensen gikk hardt ut mot injeksjoner og operasjoner som helhet, og mener unge jenter heller bør jobbe med å akseptere seg selv som de er.

Krogh er etter alle solemerker enig med Jørgensen, men erkjente at hun selv bruker Botox for å få has på «sinnarynken» i pannen, og mener det må være lov. Hun uttalte også følgende ifølge TV 2:

IKKE TID: Nyforlovede Anniken Jørgensen og kjæresten Theo strålte på Elle galla. De snakket om bryllupet og hva som irriterer dem med hverandre. Reporter: Jenny Emilie Aas. Video: Celina Morken/ Rød Løper Vis mer

– Jeg tenker at Anniken og jeg er heldige, for vi passer inn i et visst skjønnhetsbilde. Så enkelt er det, vi passer inn i en mal. Vi er slanke, vi har en hudfarge det er lett å ha, og vi har visse privilegier. Vi lever i stor grad av utseendet vårt. Vi kan si hva vi vil, vi er forretningskvinner begge to. Vi legger ut mange bilder hvor vi ser bra ut og som mange unge får med seg.

Det utsagnet har skapt furore i kommentarfeltene på sosiale medier. Flere kommer med nedsettende ytringer som omhandler Kroghs utseende. Se og Hør velger å ikke gjengi kommentarer i sin helhet da de jevnt over har en hatefull natur.

Redd for å forlate hjemmet

Krogh tok til Instagram tirsdag kveld og erkjente at hetsen har hatt stor innvirkning på henne. Hun skrev på appens historiefunksjon at hun måtte bli «holdt i hånden» da hun forlot leiligheten.

HAT: Hetsen har tydlig preget Krogh. Foto: Skjermdump / Instagram / @oyunnkrogh
HAT: Hetsen har tydlig preget Krogh. Foto: Skjermdump / Instagram / @oyunnkrogh Vis mer

«I dag er første gang jeg ikke har turt å gå ut av leiligheten alene». Videre skrev hun:

«Jeg burde vært vant til hat nå, men denne gangen ble det for mye og for stort. Denne gangen føltes det nytteløst, det føltes som jeg var for «tøff» for mitt eget beste».

VALGT DET SELV: Øyunn Krogh hadde en flørt i fjor høst, men kan fortelle at slik er det ikke lenger. Reporter: Jenny Emilie Aas. Video: Luna Lea/Rød Løper Vis mer

Se og Hør har forsøkt å få en kommentar fra Øyunn Krogh, foreløpig uten hell.

Nå får 28-åringen støtte. Flere influensere har delt innlegg på Instagram hvor de hyller Krogh og tar sterkt avstand til de kommentarene som har haglet det siste døgnet.

Sitat Karlstad

«Farmen kjendis»-aktuelle Sofie Karlstad (25) er av dem som uttaler seg.

«Jeg blir trist inni meg. At vi i 2023 sitter og rakker ned på en heidundrende jente sitt utseende er for meg helt uforståelig. Heia Øyunn. Du er jævlig pen», skriver hun.

REPLAY: Øyunn Krogh forteller om hvordan moren reagerte på at hennes puppestunt havnet i Kringkastingsrådet, og svarer på om hun ville gjort det igjen. Video: Klaus Fjellro/Rød Løper Vis mer

Til Se og Hør forteller Karlstad at hun synes det er utrolig trist å lese kommentarene som hagler, og legger vekt på at det er spesielt ille under nyheter som omhandler influensere.

- Kommentarene understreker problemet Øyunn kommer med. Det er ekstra trist at det er voksne mennesker som mobber på nett, for det er disse unge har som moralpekere.

Til «nettrollene» har hun en ting hun ønsker å si.

- F**k you, men det vet jeg at jeg burde holde meg for god til. Jeg klarer ikke finne et sted i meg som ikke føler for å belære voksne mennesker som kommenterer noen utseende.

«EX ON THE BEACH»: Tone Damli ble sjokkert over svarene Øyunn Krogh, ambassadør for Reality Awards, fikk da hun stilte dem et uvanlig spørmsål. Video: Jenny Emilie Aas/Reality Awards. Vis mer

25-åringen er tydelig på at Krogh er en viktig stemme som utfordrer meninger andre oppfatter som «overlegne».

- I et unyansert kommentarfelt blant folk som ikke har nettvett skal Øyunn vite at hun er så mye mer enn denne debatten. Øyunn tør å utfordre en mening som er «populær» å ha.

Hardt ut

Jennie Sofie Lie Pickl (22) støtter også Krogh, og skriver på Instagram at hun kan relatere til de følelsene 28-åringen sitter med.

«Jeg får så utrolig vondt av Øyunn sine stories. Jeg skal være ærlig og si at en stor og reell frykt jeg har er å bli slaktet på nett. Det er som Øyunn sier, mye av grunnen til at vi influensere ofte tenker nøye gjennom ting før vi sier det fordi vi ikke orker den intense hetsen som medfølger».

STØTTENDE: Jennie Sofie er kritisk til stygge kommentarer på sosiale medier. Foto: Skjermdump / Instagram / @jenniesofie
STØTTENDE: Jennie Sofie er kritisk til stygge kommentarer på sosiale medier. Foto: Skjermdump / Instagram / @jenniesofie Vis mer

Hun går hardt ut mot de stygge kommentarene man kan få, og stilles seg uforstående til at en kvinne som snakker åpent om utseendepress ender opp med å bli utsatt for nettopp det.

«Tenk å klage på at influensere har dårlig innflytelse på de unge, men så sitter du der som bestemor eller onkel og mobber folk på nett».

KLAR: Jennie Sofie og Karianne Vilde var i godt humør da de ankom Vixen 2023. Video: Klaus Fjellro/Rød Løper Vis mer

«Imponert»

Amalie Olsen Gjersøe (24) er også blant dem retter hard kritikk mot de som skriver hatefulle kommentarer.

«Jeg klarer ikke uttrykke hvor flau jeg blir av dere. Skal vi være redde for å ytre oss fordi eldrebølgen kommer etter oss på Facebook? Bruk vettet like mye som dere gjør blant barnebarna deres», skriver hun og avslutter:

«Øyunn du er rå og du er viktig. Vi trenger din stemme. Vi er mange som heier på deg».

«Her ble jeg jævla imponert av Øyunn Krogh som klarte å ta stilling til hvor problemet faktisk ligger», skriver YouTuber Andrea Gladsø (27).

VIXEN: Rød løper intervjuer Jennie Sofie og Tarjei om hvordan de møtte hverandre. Vis mer

«Hva jeg derimot ikke er imponert over, men ikke sjokkert over - er Nordens soldater for janteloven som nå skal kritisere utseendet til Øyunn».

LES OGSÅ: Derfor vil hun ikke ha barn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer