- Slår du meg i boccia skal jeg stemme blått

Petter Northug utfordret statsminister Erna Solberg til duell. Se video!

I DUELL: Statsminister Erna Solberg ble utfordret av Petter Northug til et slag Boccia nylig. Se videoen i saken! Foto: Skjermdump
I DUELL: Statsminister Erna Solberg ble utfordret av Petter Northug til et slag Boccia nylig. Se videoen i saken! Foto: Skjermdump Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Mandag 14. september er det valgdag i Norge, og folket er med på å avgjøre hvem som må gå, og hvem som får bli i kommunestyret og på fylkestinget.

Lørdag formiddag redelte statsminister Erna Solberg (54) en video med sine følgere på Facebook, av seg selv og langrennskongen Petter Northug (29). Det var 29-åringen som først publiserte videoen på sin Facebook-side.

«Stakk innom Erna her forleden. Midt i selveste valgkampen. Det var ikke for å drive valgkamp, men det ble så klart en duell!», skriver Northug, som nylig lanserte sin nye hjemmeside.

Mens statsminister Solberg skrev til sine følgere:

«I en hektisk valgkamp ble det tid til et hyggelig avbrekk i hagen da Petter Northug kom på besøk. Se en liten smakebit på video her».

Se den morsomme videoen under:

Petter og Erna duellerer

Stakk innom Erna her forleden. Midt i selveste valgkampen. Det var ikke for å drive valgkamp, men det ble så klart en duell!

Posted by Petter Northug on Saturday, September 12, 2015

Gikk for de blå ballene

I den 50 sekunder lange videoen duellerer Erna og Petter mot hverandre i spillet boccia - som mange kanskje forbinder med sol og sommer - og Høyre-lederen valgte naturlig nok å gå for de blå ballene.

- Har du bestemt deg for hva du skal stemme, Petter? spør Erna underveis i spillet.

- Jeg har ikke bestemt meg ennå, men hvis du slår meg i boccia skal jeg stemme blått, hevder skistjernen.

- Det er bra! sier Erna begeistret før spillet går videre.

HAR MØTTES FØR: Boccia-duellen var ikke første gang Erna Solberg og Petter Northug møttes. Under Ski-VM i Falun i februar gratulere statministeren Northug og herrelaget i stafett med gullet. Fra v.: Didrik Tønseth, Petter Northug jr., statsminister Erna Solberg, Anders Gløersen og Niklas Dyrhaug. Foto: NTB Scanpix
HAR MØTTES FØR: Boccia-duellen var ikke første gang Erna Solberg og Petter Northug møttes. Under Ski-VM i Falun i februar gratulere statministeren Northug og herrelaget i stafett med gullet. Fra v.: Didrik Tønseth, Petter Northug jr., statsminister Erna Solberg, Anders Gløersen og Niklas Dyrhaug. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Viktig med hvile

Selv om en valgkamp er mye ord og mange taler, er det viktig at formen er på topp.

- Klarer du å toppe formen mot et valg, når det virkelig gjelder? spør Petter.

- Ja, jeg tror de fleste av oss klarer det. Det gjelder å ha hvilt nok på forhånd, forklarer Solberg, som ble statsminister i Norge høsten 2013.

Boccia er forøvrig en gren i Paralympics.

LES OGSÅ: Ernas mor ble blind over natten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer