I DUELL: Statsminister Erna Solberg ble utfordret av Petter Northug til et slag Boccia nylig. Se videoen i saken! Foto: Skjermdump
I DUELL: Statsminister Erna Solberg ble utfordret av Petter Northug til et slag Boccia nylig. Se videoen i saken! Foto: SkjermdumpVis mer

- Slår du meg i boccia skal jeg stemme blått

Petter Northug utfordret statsminister Erna Solberg til duell. Se video!

SEOGHØR.NO: Mandag 14. september er det valgdag i Norge, og folket er med på å avgjøre hvem som må gå, og hvem som får bli i kommunestyret og på fylkestinget.

Lørdag formiddag redelte statsminister Erna Solberg (54) en video med sine følgere på Facebook, av seg selv og langrennskongen Petter Northug (29). Det var 29-åringen som først publiserte videoen på sin Facebook-side.

«Stakk innom Erna her forleden. Midt i selveste valgkampen. Det var ikke for å drive valgkamp, men det ble så klart en duell!», skriver Northug, som nylig lanserte sin nye hjemmeside.

Mens statsminister Solberg skrev til sine følgere:

«I en hektisk valgkamp ble det tid til et hyggelig avbrekk i hagen da Petter Northug kom på besøk. Se en liten smakebit på video her».

Se den morsomme videoen under:

Petter og Erna duellerer

Stakk innom Erna her forleden. Midt i selveste valgkampen. Det var ikke for å drive valgkamp, men det ble så klart en duell!

Posted by Petter Northug on Saturday, September 12, 2015

Gikk for de blå ballene

I den 50 sekunder lange videoen duellerer Erna og Petter mot hverandre i spillet boccia - som mange kanskje forbinder med sol og sommer - og Høyre-lederen valgte naturlig nok å gå for de blå ballene.

- Har du bestemt deg for hva du skal stemme, Petter? spør Erna underveis i spillet.

- Jeg har ikke bestemt meg ennå, men hvis du slår meg i boccia skal jeg stemme blått, hevder skistjernen.

- Det er bra! sier Erna begeistret før spillet går videre.

HAR MØTTES FØR: Boccia-duellen var ikke første gang Erna Solberg og Petter Northug møttes. Under Ski-VM i Falun i februar gratulere statministeren Northug og herrelaget i stafett med gullet. Fra v.: Didrik Tønseth, Petter Northug jr., statsminister Erna Solberg, Anders Gløersen og Niklas Dyrhaug. Foto: NTB Scanpix
HAR MØTTES FØR: Boccia-duellen var ikke første gang Erna Solberg og Petter Northug møttes. Under Ski-VM i Falun i februar gratulere statministeren Northug og herrelaget i stafett med gullet. Fra v.: Didrik Tønseth, Petter Northug jr., statsminister Erna Solberg, Anders Gløersen og Niklas Dyrhaug. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Viktig med hvile

Selv om en valgkamp er mye ord og mange taler, er det viktig at formen er på topp.

- Klarer du å toppe formen mot et valg, når det virkelig gjelder? spør Petter.

- Ja, jeg tror de fleste av oss klarer det. Det gjelder å ha hvilt nok på forhånd, forklarer Solberg, som ble statsminister i Norge høsten 2013.

Boccia er forøvrig en gren i Paralympics.

LES OGSÅ: Ernas mor ble blind over natten