IDOL FINALISTENE 2014: Anniken Høve, Tara Lill Flåten Nicolaisen, Ingvar Olsen, Lise Zosa, Jesper Jenset, Chinook Lamers, Jørn Trollebø Kvalheim, Tilla Gaasø, Natti, Thomas S Pettersen Foto: Bjørn Wad/TV 2
IDOL FINALISTENE 2014: Anniken Høve, Tara Lill Flåten Nicolaisen, Ingvar Olsen, Lise Zosa, Jesper Jenset, Chinook Lamers, Jørn Trollebø Kvalheim, Tilla Gaasø, Natti, Thomas S Pettersen Foto: Bjørn Wad/TV 2Vis mer

- Slår Chinook-out på konkurrentene

- Chinook Lamers har en stjernekvalitet som er sjelden. Men hun får kamp til døra av Thomas S. Pettersen og rockejenta Anniken Høve, sier plateprodusent og tidligere Idol-dommer Ole Evenrud.

SEOGHØR.NO: Ole Evenrud er kjent for å ha et meget godt øye for unge musikktalenter og satt i Idols dommerpanel i 2003 og 2005; årene da Kurt Nilsen vant og Tone Damli Aaberge for alvor ble kjent for det norske publikum.

Fredag går startskuddet for årets finalesendinger, og i glasskula til Evenrud stikker det seg ut noen klare favoritter.

- Det er veldig vanskelig å peke på én storfavoritt. Til det har vi sett for lite til artistene og ikke minst hvordan publikum reagerer på deres opptreden og låtvalg. Men jeg mener noen åpenbart stiller sterkere enn andre. Mitt tips er at Chinook, Thomas og Anniken  gjør opp om seieren. Med et lite utropstegn etter Chinook. Også er Jesper Jenseth er god outsider. He's got the looks, smiler Ole.

PLUKKER SINE FAVORITTER: Ole Evenrud.
PLUKKER SINE FAVORITTER: Ole Evenrud. Vis mer

Evenruds forhåndstips bifalles i stor grad av spillanalytiker Stian Røsvik Bjørstad i spillselskapet Comeon. Selskapet setter fortløpende odds på hvilke Idol-finalister som ligger best an til å vinne konkurransen, og her topper Chinook og Thomas lista med vinnerodds på henholdsvis 3,55 og 4,50.

- I tillegg til å synge godt, dreier Idol seg også om å skille seg ut. Ha det lille ekstra om du vil. Her ligger Thomas og Chinooks åpenbare styrke. Dette er artister - og mennesker - som fester seg hos TV-seerne, mener Røsvik Bjørstad i Comeon!

Idol-ekspert Evenrud er enig.

- Chinook har en helt særegen stemme. Hun stikker seg ut i mengden og har den udefinerbare kvaliteten som kalles x-faktor. Det samme gjelder Thomas som - i tillegg til å ha en flott stemme - er en veldig sjarmerende ung mann. Jeg er veldig sikker på at han appellerer til et bredt publikum, mener Evenrud - som også vil slå et slag for en helt personlig favoritt:

- Anniken Høve er ei jente etter mitt hjerte. Ei voksen rockedame med trøkk og tæl. Hun har den ru, raspende vokalen som vi i Norge er så glade i. Så er dette året for rock´n´roll, så vil Anniken gå langt, påpeker Ole Evenrud.

FAVORITT:  Chinook Lamers er en av favorittene til å vinne Idol 2014. Foto: Bjørn Wad/TV 2
FAVORITT: Chinook Lamers er en av favorittene til å vinne Idol 2014. Foto: Bjørn Wad/TV 2 Vis mer

Dette er Chinook Lamers:

16-åringen fra Sør Fron i Oppland og har spilt og sunget siden hun var liten. Behersker flere instrumenter - som gitar og piano - i tillegg å ha en svært særegen stemme. - Sang og musikk er det eneste jeg er flink til. Det passer personligheten min, jeg er kanskje litt rar og spesiell, har Chinook selv fortalt.

Dette er Thomas Sarpebakken Pettersen:

20-år gamle Thomas fra Slevik utenfor Fredrikstad ble tidlig utropt til årets Idol-sjarmør. Med capsen på snei og en helt egen formidlingsstil tok han både publikum og dommere med storm under auditions og semifinaler. Musikals er gitaren en fast følgesvenn og han hører han hjemme i den melodiske avdelingen. Når han ikke synger i Idol, studerer Thomas sosiologi på universitetet i Stavanger.

Dette er Anniken Høve:

Lærer og tobarnsmor fra Hognfjorden i Sortland som ble med i Idol for å bringe rocken tilbake i TV-ruta. Anniken kommer fra en musikalsk familie og spiller til vanlig i i band med brødrene Rolf Anders og Leif og kompisen Glenn. 29-åringen har stor lokal tilhengerskare og er den tøffeste jenta i Idol-gjengen.

Favoritter til å vinne Idol 2014 (odds)

Chinook Lamers                              3,55
Thomas Sarpebakken Pettersen      4,50
Jesper Jenseth                               5,00
Tara Lill F. Nicolaisen                    6,00
Ingvar Olsen                                  8,00
Tilla Gaasø                                    8,00
Anniken Høve                                10,00
Lise Emilie Z. Johannesen              20,00
Jan Trollebø Kvalheim                    20,00

LES OGSÅ: - Pleide ikke Kurt å være feitere enn meg?