Linni Meister og Erik Follestad:

Slår alle norske rekorder med fersk julelåt

- Jeg gråter.

JULELÅT: I september inngikk Mads Hansen og Erik Follestad et veddemål. To måneder senere fikk Erik Follestad sjokkbeskjeden. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Helén Skogstad Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til onsdag denne uken slapp Linni Meister (32) og Erik Follestad (29) sin splitter nye julelåt «Juletragedien». Låtprosjektet startet som et veddemål i «Spårtsklubben» og forrige uke ble veddemålet til virkelighet.

Erik ble fraktet til musikkstudioet med bind foran øynene, hvor Linni allerede hadde spilt inn sin del av låten.

Den tidligere ishockeyspilleren ble mildt sagt tatt på senga da han fikk se overraskelsen.

Denne uken ble altså låten delt med det norske folk, og etter bare ett døgn topper verket den norske listen på Spotify. Til tross for slakt av musikkpressen, fikk den 891 085 avspillinger på Spotify det første døgnet, noe som for en norsk låt er helt unikt.

Gråt av glede

Da Se og Hør snakker med Linni torsdag er hun både rørt og overveldet over hva låten er blitt.

- Jeg gråter, sier hun og fortsetter:

- Jeg håpet vi skulle klatre oppover på listen, men førsteplass så fort hadde jeg aldri sett for meg. Det er jo ny norsk rekord. Det er overveldende.

SLÅR REKORDER: «Juletragedien» gjør det langt bedre enn ventet. Foto: Spårtsklubben
SLÅR REKORDER: «Juletragedien» gjør det langt bedre enn ventet. Foto: Spårtsklubben Vis mer

Videre påpeker TV-profilen at det norske folket er grunnen til suksessen.

- Man kan si hva man vil, men sammen er vi dynamitt. Jeg skal si til Erik og Mads (Mads Hansen journ.anm.) at vi må danne et ekte band, sier hun lattermildt.

Linni har vært i rampelyset i hele 13 år. Dette er imidlertid første gang hun ikke har mottatt negative kommentarer i forbindelse med et prosjekt.

- Jeg har bare fått gode tilbakemeldinger, også på sangstemmen min. Jeg er smigret og sitter og gråter. Selv om det er humor så har jeg alltid lyst til å glede andre, sier hun.

DANSELØVE: Lørdag kveld var Linni Meister tilbake i «Skal vi danse», for å bistå deltaker Grunde Myhrer. På oppfordring fra Seoghør.no kastet hun og forloveden seg ut i brudevals på parketten. Video: TV 2, Seoghør.no Vis mer

- Gir oss ikke

Med umiddelbar suksess som artist er det lett å lure på hva som blir det neste, og nettopp dette spørsmålet stilte vi Linni.

- Det blir å dra i studio det, sier hun og flirer.

- Nå gir vi oss ikke. Jeg har fått videoer av lærere og barnefamilier som danser, og av andre som liker sangen. Jeg hadde aldri trodd at den ville påvirke så mange, fortsetter hun.

Den sjarmerende blondinen har delt en rekke bilder i sosiale medier, både egne bilder, og fra andre som har delt låten.

Blant annet har hun lagt ut flere klipp av sønnen Dennis som danser og digger til «Juletragedien».

- Dennis synes mamma er verdens kuleste nå. Det er viktig for meg å tenke meg om. Han går i 4.-klasse og alt jeg vil er å gjøre han mest mulig stolt, sier hun og legger til:

- Han er min største fan, og jeg er hans.

Linnis forlovede, Niklas Tangen Klein, er ifølge Linni selv, svært stolt over henne.

RING I SNUSBOKS: Linni Meister ble overrasket med forlovelsesring under ferien på Ibiza. Kjæresten Niklas Tangen Klein gikk ned på kne med ringen gjemt i snusboksen. Video: Trond Stensåsen / Se og Hør Vis mer

- Kalte meg tullekopp

En annen som er overrasket over de gode tallene, er Erik Follestad. Som nevnt, tapte han et veddemål og ble ført inn i studioet med bind for øynene. Han var i utgangspunktet langt fra positiv da han fikk vite om prosjektet, men sier seg nå fornøyd med resultatet.

- Det er veldig gøy, det må jeg ærlig innrømme. Det er veldig morsomt at den har satt nye rekorder. Nei, dette er rett og slett helt sjukt, forteller han til Se og Hør.

Under innspillingen av låten klarte han å lire av seg at han tvilte på at moren hans ville bli spesielt stolt av stuntet. Nå har hun fått høre det musikalske verket, og reaksjonen hennes var overraskende.

- Hun sa vel noe som at «det er ikke til å tro at jeg skulle være med på det her». Hun kalte meg en tullekopp, men var likevel litt stolt, flirer han.

I sommer ble det kjent at Follestad hadde funnet lykken med Annie Winquist (25). Hun ble også overrasket over påfunnet.

- Hun hadde neppe trodd dette da vi ble sammen, men hun ler jo av det, sier han.

LES OGSÅ: - Vi hadde ikke trodd det skulle bli dét det er i dag

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer