Alex Rosén:

Slapp bot etter kappkjøring med politiet

Alex Rosén hadde politiet i hælene da han kjørte for fort. Men bot fikk han ikke.

STOPPET AV POLITIET: Alex Rosén ble stoppet av politiet etter å ha kjørt for fort, men slapp bot og fikk kjøre videre. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør
STOPPET AV POLITIET: Alex Rosén ble stoppet av politiet etter å ha kjørt for fort, men slapp bot og fikk kjøre videre. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør Vis mer
Publisert

Han var på vei til en jobb i Tønsberg og var litt sent ute.

- Jeg har alltid litt dårlig tid, og det hadde jeg denne dagen også, sier Alex Rosén til Dagbladet.

Han kjørte forbi Drammen, og da han ifølge seg selv dundret forbi Holmestrand i Teslaen sin, oppdaget han en bil i speilet.

Stoppet av sivil bil

Artisten og programlederen har tidligere fortalt om episoden, som skjedde utenfor Holmestrand, på Radio Rock. Tønsberg Blad har også omtalt hendelsen, som skjedde 6. oktober.

- Jeg tenkte at politiet kjører ikke Mercedes, vel. Det er i så fall ganske provoserende, sier han i radiosendingen og fortsetter:

DETTE ER SAKEN: Petter Northug kom fra instruktørjobb på Trysil sommerskiskole da han ble stoppet av politiet. Vis mer

- Jeg tenkte at han der skal ikke dra fra meg. Derfor ga jeg på litt ekstra fordi jeg trodde bilen ville forbi, og brøt rett og slett fartsgrensen på E18.

Bilen bak ham tok på blålysene. Det viste seg å være en sivil politibil med to politibetjenter.

Tatt for andre gang

Bare én uke tidligere, med Aune Sand som passasjer, ble han også tatt for å ha kjørt for fort.

- Den kjøreturen endte med tre prikker og en bot på 8000 kroner, så jeg var ikke helt happy da jeg ble stoppet igjen, sier Rosén til Dagbladet.

Denne dagen var han alene i bilen.

Han gikk ut av kjøretøyet og fikk beskjed om at han kom til å få en kraftig bot og et par prikker.

- Mens jeg ventet, ble politimennene sittende inne i bilen. De fikla med PC-en og oppga at de hadde datatrøbbel. Jeg måtte bare vente, sier Rosén.

Kevin Soleng, kjent fra «Paradise hotel», er nesten ikke til å kjenne igjen Vis mer

Fikk tilbake lappen

Etter en liten stund kommer, ifølge ham, politibetjenten bort til bilen hans og sier at de har tekniske problemer og ikke får i gang dataen.

- Så fikk jeg tilbake lappen, og betjenten sier at «vi tar det neste gang, vi, Rosén». Jeg hadde en engel som passa på meg, sier han til Dagbladet og bedyrer at han nå tar det mer med ro.

- Jeg har ikke råd til å miste lappen. Det var bra jeg ble tatt. Nå er jeg mer ydmyk.

Distriktsleder i UP distrikt sør, Karin Walin, forteller til Dagbladet at politiet ikke kan kommentere enkelthendelser, men sier på generelt grunnlag at tekniske feil kan forekomme.

- De aller fleste forenklete forelegg blir vedtatt digitalt. Hvis det er noe galt med det tekniske, kan man bruke analog blankett, sier hun.

SELSKAP: Da Jørgine Vasstrand ba kjente og kjære til feiring, var det ikke alle som overholdt reglene og hun fikk besøk av politiet. Video: TV 2/Rød Løper Vis mer

Vanlig prosedyre når noen blir stoppet etter å ha kjørt for fort, er et forenklet forelegg på stedet.

- Dersom man ikke er villig til å vedta forenklet forelegg, vil det bli skrevet en anmeldelse. I saker som medfører førerkortbeslag vil det også bli skrevet anmeldelse, sier Walin.

LES OGSÅ: Inspirert av pornostjerne da han dubbet barnefilm

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer