Spellemannprisen:

Slapp «bomba» om at han legger opp. Reaksjonene har ikke latt vente på seg

Avslører drømmene for tiden etter artistkarrieren.

NOMINERT: Mads Hansen er nominert til «Årets låt» under årets Spellemann-festival, men mener sjansene er minimale. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag kveld er det duket for Spellemannprisen på chateau Neuf i Oslo, og i den anledning har flere av landets fremste artister funnet frem finstasen. Blant dem er også Petter «Katastrofe» Kristiansen (30), som tidligere i år sjokkerte hele landet med nyheten om at han skal legge opp som artist.

Til Se og Hør forteller han lørdag kveld at reaksjonene har vært mange den siste tiden.

- Det har vært både og når det gjelder tilbakemeldinger. Selvfølgelig masse koselig, og noen som håper at det hele bare er kødd, men så er det også noen som skjønner veldig godt at jeg legger opp, sier han.

- Jeg har lyst til å gi meg mens leken er god og prøve andre ting, og gi meg før jeg er lei. Det er heldigvis noe folk respekterer, fortsetter han.

KLEM: Petter fikk en god klem av kollega Tix på den røde løperen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
KLEM: Petter fikk en god klem av kollega Tix på den røde løperen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Vil endre fokus

Videre påpeker den sjarmerende østfoldingen at det trolig sitter noen der ut som helt sikkert er «grise-happy» for å slippe å høre på musikken hans.

- Men Petter, hva har du tenkt til å gjøre nå når artistkarrieren legges på hylla?

- Drømmescenario er å bruke halve året i studio for å skrive og produsere for andre, mens det andre halve året ville jeg brukt til å reise og spille poker, det er noe jeg har veldig lyst til og som har irritert meg lenge, sier han, og legger til at han genuint er opptatt av poker og ønsker å prioritere det det neste året.

- Du sier du vil skrive for andre, tenker du å gå mer internasjonalt eller holde deg til norske låter?

- Nei, det er nettopp det. Det er internasjonalt jeg har lyst til å prøve meg på nå fordi jeg har lyst til å jobbe mer i utlandet. Engelsken min er rett og slett ikke god nok, så da får noen andre synge det, innrømmer han og fortsetter:

- Hvis jeg skal skal synge på engelsk så hører du at jeg er fra Østfold. Jeg kan ikke forskjell på yes og no.

Saken fortsetter under.

Når 2019 altså havner ved veis ende blir det et punktum for den elleville karrieren som den festlige partyartisten. I «Hver gang vi møtes» beskrev han det også som å «gi seg mens leken er god».

Saken fortsetter nedenfor.

BAJAS-BURET: Petter Katastrofe og Tom Mathiesen ble plassert i «Bajas-buret». Der fant de to virkelig tonen. Video: TV 2 Vis mer

Reagerer på nominasjonen

Lørdag kveld skal han imidlertid fokusere på noe helt annet. Låta til Mads Hansen (35), «Sommerkroppen», der blant andre Petter «Katastrofe» er blant låtskriverne, er nemlig nominert til «Årets låt». Det har mange reagert på.

«Katastrofe» skjønner seg ikke helt på de negative reaksjonene.

- Jeg skjønner at folk kan reagere, men samtidig ikke. Hadde det vært en annen kategori, så hadde jeg skjønt det. Men i den kategorien som han er nominert i, «Årets låt» - du kan jo ikke si at det ikke er det. Det er en av de låtene som ble streamet absolutt mest i Norge i fjor, så jeg er sterkt uenig i kritikken, sier han.

- Mads er en verdig vinner, legger han til.

Hansen kan på sin side fastslå at det ikke kommer til å komme mer musikk fra ham, heller ikke om han vinner pris i kveld. Han er heller ikke helt overbevist om at prisen kan bli hans.

- Jeg har ikke så veldig troa. Ut fra kriteriene er det en verdig vinner, men det er en jury involvert også, og de vil nok heller se at mer kredible bidrag vinner.

LES OGSÅ: - Nektes å komme i sønnens bryllup

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer