OM TO UKER BRAKER DET LØS: Etter to uker og 500 timer OL med Petter Northug, kan du som hater sport trøste deg med at det vil bli overflod av andre underholdningsprogrammer fra 1. mars. Foto: Scanpix/TV3/TV2/NRK/TVNorge/Seher.no
OM TO UKER BRAKER DET LØS: Etter to uker og 500 timer OL med Petter Northug, kan du som hater sport trøste deg med at det vil bli overflod av andre underholdningsprogrammer fra 1. mars. Foto: Scanpix/TV3/TV2/NRK/TVNorge/Seher.noVis mer

Slapp av, du får snart din dose du også!

Sportsidioter elsker det, andre hater det. Men snart kan sportshaterne få overdose de også...

SEHER.NO: Det skjer bare en gang hvert fjerde år. I dag er en slik dag.

Jeg snakker ikke om vinter-OL, men at alle landets TV-kanaler rydder sendeskjemaet for å gi NRK seieren på walkover.

Til daglig konkurrerer de gjerne om de samme seerne, som er interessert i de samme programmene og til samme tid uten å tenke på seernes beste. Men konkurranseinstinktet er totalt fraværende hos TV 2, TVNorge og TV3 i den mest konkurransefokuserte høytiden av dem alle.

"Dæm har itj sjans! Det e så lætt! Barneskirenn!," ville sannsynligvis Petter Northug ropt om han var kringkastingssjef akkurat i dag.

Men det er jo lett å forstå at de andre TV-kanalene er redd for kladdeføre, når NRK slår til med 500 timer sport de neste 14 dagene. Løsningen har blitt at de ikke engang stiller til start når startskuddet går i Vancouver fredag. For selv ikke en norsk Anna Anka kunne konkurrert med Northug,Marit Bjørgen eller selv ustabile norske hoppere.

Like sikkert som at de andre kanalene gir bort seere til NRK, er at andre skriker om at det er for mye sport på TV.

Professor i sosialpsykologi Arnulf Kolstad ved NTNU har gått lengst, da han uttalte til VG denne uken at OL-sendingene er skadelige for folket, og sammenlignet det med et narkotikum:

"Det er lett å bli hekta. Det er sløvende, bedøvende og vanedannende. Andre nyheter mister interesse," uttalte mannen som på 90-tallet omtalte sport som den 11. landeplage.

Selv NRK gidder ikke konkurrere med seg selv og Håvard Bøkko, og legger "Skavlan" på is et par uker.

Til alle som deler Kolstads mening, er trøsten at det snart blir deres tur. 

Istedenfor å bruke energi på klage på all sporten på TV, burde de heller toppe formen med høydeopphold til OL er over. Da er det nemlig deres tur til å få firkantede øyne og få TV-overdose.
 
Fra 1. mars må du nemlig trykke like kjapt på fjernkontrollen som Bjørndalen gjør på avtrekkeren for å få med deg alle de norske egenproduksjonene.

Allerede mandagen kommer TV 2 med "Farmen" og TVNorge med kjendisutgaven av "71 grader nord" i tillegg til at "4-stjerners middag" er tilbake, mens på NRK har Harald Eia premiere for programmet "Hjernevask".

Deretter ruller det på fra TV 2 med "Sporløst" (2. mars), "Lurt av Karlsen" (4. mars), "Torsdag kveld fra Nydalen" (4. mars) og "Norske talenter" (5. mars). NRK har i tillegg til Eia-programmet premiere på Himmelblå (7. mars). TVNorge kommer med "Ja vi elsker Hollywood" (3. mars) og "Jakten på den 6. sans" (7. mars), og TV 3 kommer med "Svinesund - handel i grenseland" (2. mars), "Luksusfellen" (3. mars) og har også "Paradise hotel", "Master chef" og "Norske Hollywoodfruer" på gang.

Inntil da må du ta til takke med enda flere repriser av "CSI" og "Two and a half men", om du får låne TV-en av sportsidioten i huset da...

LES OGSÅ: Didrik må på flørtekurs