NATURENS TEATER: Du går glipp av en vakker solnedgang hvis du er dagsturist. Foto: Se og Hør
NATURENS TEATER: Du går glipp av en vakker solnedgang hvis du er dagsturist. Foto: Se og HørVis mer

Slapp av - her er du i paradis!

Få full valuta for pengene og sett av mer enn en dagstur til Ko Phi Phi.

SEHER.NO: Se for deg Maya Bay, den vakre bukten hvor filmen "The Beach" ble spilt inn. I drømmebildet er den ikke fylt av 40 speedbåter med hoiende turister, ikke sant? Som dagsturist er det dette du vil se. Men overnatter du på Phi Phi kan du virkelig nyte skjønnheten i et stille Maya Bay, tidlig om morgenen. Bare det er grunn god nok til å ta med seg tannbørsten på båten.
Så kom deg ut av køen og kost på deg en overnatting. Det er verdt både pengene og tiden. Her er ingen biler som tuter, ingen selgere som insisterer på at du trenger ny dress, ingen som roper deg inn på restauranten sin. Iallfall ikke ennå.

Bungalow på øde strand
Øya har derimot en behagelig hvilepuls. Strendene er kritthvite, vannet krystallklart, menneskene vennlige og spisestedene mange. Selvsagt finner du internettkafeer, minibanker og 7-11 her også. De ligger på Ton Sai, stranda hvor alle båtene legger til og det er flest overnattingssteder. Men du kan fremdeles finne en bungalow på en strand uten amerikanske storkiosker. Det står alltids folk klare for å tilby deg overnatting når du går av båten, men i høysesongen lønner det seg å bestille rom før du drar.
Når sola har gått ned kan du velge mellom å spise på alt fra gateutsalg med klappstoler i veikanten til all-you-can-eat-sushi-buffet. Du finner dog ikke gourmetrestauranter her, men hvem trenger vel det med denne utsikten?

Dans fra bar til bar
Så er det nattelivet, helt annerledes enn i Phuket. Det råder fremdeles en behagelig backpackerstemning i Ton Sai, selv om de fleste har trillekoffert i stedet for diger ryggsekk. Få med deg Carpe Diem, en særdeles avslappet restaurant hvor du kan innta fast eller flytende føde liggende på en matte på stranden.
Når faklene tennes etter solnedgang blir stemningen fullkommen. Carpe Diem er et av flere steder som skilter med flammeshow om kvelden, og det er imponerende kunster utøverne bedriver. Særlig når du ser dem dele en bøtte drikke imellom opptredenene sine. Her serveres gjerne drinkene i bøtte, med en haug sugerør hvis du vil dele.
Dans fra bar til bar – og hils morgengryet velkommen med et nattbad i avkjølende hav. Helst uten altfor mange bøtter alkohol innabords – også fordi du snart skal stå opp igjen og se mer av Phi Phi før dagsturistene kommer.


Gå ikke glipp av
Maya Bay: Den "hemmelige" stranda fra filmen "The Beach". Kom før klokken åtte om morgenen for å slippe følelsen av Disneyland.

Monkey Beach: Nydelig bukt hvor du kan mate apekatter. Ta med bananer!

Bamboo Bay: Mindre folksom enn Maya. Perfekt for snorkling.

Mosquito: Ligger på nordsiden av Phi Phi Don, og er utsøkt vakker.

Shark Point: Klipper i nærheten av Long Beach hvor du kan se harmløse haier.


Når du blir solbrent
* Er du klar for en 40 minutters spasertur i varmen, kan du gå opp til øyas høyeste punkt og se solnedgangen. Start i god tid hvis du vil ta bilder fra toppen!
* Du kan også nyte solnedgangen fra Viewpoint Resort, som ligger for enden av stranda.
* Ta en dykkertur til Shark Point, og svøm sammen med planktonspisende haier.
* Lei en kajakk og padle rundt i eget tempo. Det er trygt og hyggelig, og du kan ta pauser akkurat hvor du vil – ta med niste.
* Er du glad i å klatre bør du benytte sjansen i kalksteinsklippene på øya.

Slik kommer du hit: Wikström Reiser selger turer hit. Rutefly i årets vintersesong er veldig utplukket og derfor dyrt. Regn med over 10000 kr. Ellers selger både Ving og Star Tour pakkereiser i kombinasjon med Phuket eller Krabi. Og hos charterselskapene kan du få restplasser med fly fra rundt 6500 kr.
Her bor du: Vi bodde på Holiday Inn. Pris ca. 500 kr per natt per person.
Tidsforskjell: 6 timer fram.
Valuta: 100 baht (THB) = ca. 18 kroner.
Mer info: www.phiphi.phuket.com, www.phuket.com/island. www.wreiser.no www.startour.no www.ving.no

PARADIS: Langs hele Phi Phi i Thailand ligger strandperlene og venter på deg. Her kan du finne din egen "The Beach". Foto: Se og Hør
FESTLIG NATTELIV: Flammeshowene om kveldene er imponerende. Foto: Se og Hør
VENTER PÅ DEG: Kan du si nei takk til en slik utsikt? Foto: Se og Hør
HYTTELIV PÅ THAI-VIS: Dropp luksushotellet og lek The Beach for et døgn. Foto: Se og Hør
I AKTIVITET: Når strandlivet blir for monotont kan du leie en kajakk. Ta med deg niste og ta pauser akkurat der du vil. Foto: Se og Hør
TRYGG OVERFART: Båtene til Phi Phi går fra både Phuket og Krabi. Men for virkelig å få oppleve de idylliske øyene, bør du droppe den klassiske dagsturen. Invester i minimum en overnatting... Foto: Se og Hør
STOPP TIDEN: Man kan ikke nøye seg med noen timer i et slikt paradis. Foto: Se og Hør
NYT LIVET: Bukta Loh Dalum ligger på baksiden av hovedlansbyen Ton Sai. Foto: Se og Hør
FINN HVILEPULSEN: Grip dagen på Carpe Diem – og sløv den bort! Foto: Se og Hør
IDYLLEN BRUTT: Maya Bay ble udødeliggjort gjennom filmen "The Beach" med Leonardo Dicaprio. Nå har turismen inntatt paradisstranden på Phi Phi, men du kan fortsatt finne stillheten der - hvis du er smart...