Sarah Michelle Gellar:

Slaktet av fansen etter thanksgiving-kommentar

Sarah Michelle Gellar slo et slag for maten før thanksgiving - det skulle hun ikke ha gjort.

LEGGER SEG FLAT: Sarah Michelle Gellar la ut et lettkledd bilde av seg selv for egen påminnelse. Det skulle hun aldri ha gjort. Foto: NTB Scanpix
LEGGER SEG FLAT: Sarah Michelle Gellar la ut et lettkledd bilde av seg selv for egen påminnelse. Det skulle hun aldri ha gjort. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Torsdag er det thanksgiving i USA, en høytid hvor man feirer det man er takknemlig for. Tradisjonen tro er mat i fokus, og venner og familier samler seg for å vise at man setter pris på det man har.

Imponerende retter, store kalkuner og rikelig med tilbehør er ofte å se hos kjendiser i sosiale medier, og at mye mat går ned under feiringen er ingen hemmelighet.

Spiseforstyrrelse

I anledning thanksgiving har den amerikanske skuespilleren Sarah Michelle Gellar (41) delt bilder på sin Instagram-profil av seg selv bare iført undertøy.

Det er imidlertid ikke bildene som får fansen til å se rødt, men den påfølgende teksten, som flere mener er upassende.

- Jeg skal henge opp disse bildene overalt i huset mitt som en påminnelse om å ikke overspise på torsdag, skriver hun til bildet, etterfulgt av emneknaggen «thanksgivingprep».

I kommentarfeltet viser flere av de over to millioner følgerne hennes ingen nåde overfor «Buffy The Vampire Slayer»-stjernen.

- Å være tynn gjør deg ikke vakker eller sunn. Overspising én dag skader deg ikke. Sunnhet er en sinnstilstand, ikke en tilstand av kroppen, skriver en.

- Bruker å like innleggene dine, men jeg er virkelig mot «thinspiration». Det er bakgrunn for mange spiseforstyrrelser, skriver en annen.

GIFT: Sarah Michelle Gellar er gift med Freddie Prinze jr. Ekteparet har to barn sammen. Her i 2000. Foto: NTB Scanpix
GIFT: Sarah Michelle Gellar er gift med Freddie Prinze jr. Ekteparet har to barn sammen. Her i 2000. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Legger seg flat

Mange i kommentarfeltet går altså hardt ut mot Gellar, men flere kjendiser har i etterkant tatt 41-åringen i forsvar. Blant andre har «Jersey Shore»-Nicole Polizzi lagt igjen en kommentar under bildene, ifølge E! News.

- Er det rart hvis jeg henger opp disse bildene i mitt hus også?, skriver hun.

Stormen i kommentarfeltet har ikke gått ubemerket hen hos skuespilleren selv, som i tirsdag denne uka kom med en rettelse i kommentarfeltet.

- Jeg har blitt gjort oppmerksom på at folk mente jeg vekthetset folk med innlegget mitt. Det kan ikke være lenger unna intensjonen min. Jeg elsker thanksgiving og dessverre er ofte øynene mine større enn magen min, som gjør at jeg spiser så mye at jeg blir dårlig. Dette var en spøk mot meg selv, skriver hun og fortsetter:

- Jeg beklager på det dypeste om folk tok seg nær av mitt forsøk på humor. Alle som kjenner meg vet at jeg aldri med vilje ville hetset noen ved noen anledning.

FORSVANT: Sarah Michelle Gellar var en av Hollywoods største stjerner - så gikk hun under jorda. Her fotografert i 1999. Foto: NTB Scanpix
FORSVANT: Sarah Michelle Gellar var en av Hollywoods største stjerner - så gikk hun under jorda. Her fotografert i 1999. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Gikk under jorda

20 år gammel ble Sarah Michelle Gellar et tenåringsidol over natten i rollen som den fryktløse vampyrjegeren Buffy Anne Summers.

To år etter premieren ble hun kåret til verdens mest sexy kvinne. New York-jenta prydet forsiden på internasjonale magasiner, dukket stadig opp i tv-intervjuer og på eksklusive rød løper-arrangementer, og hadde pressen hakk i hæl hvor enn hun gikk.

Da «Buffy the Vampire Slayer» var kommet til veis ende i 2003, gikk Gellar blant annet videre til spillefilmer som «Scooby-Doo 2: Monsters Unleashed» og «The Grudge». Den store filmsuksessen uteble, og hun tok karrieren tilbake inn i tv-formatet.

Selv om Gellar, som i dag er 41 år gammel, var involvert i flere film- og tv-prosjekter, falt interessen rundt henne i takt med tiden. Oppmerksomheten nådde aldri samme nivå som da hun var «hele verdens vampyrjeger».

41-åringen medvirket blant annet i tv-serien «The Crazy Ones», side om side med den nå avdøde Robin Williams. Programmet ble imidlertid tatt av luften etter bare én sesong.

Hun har siden lånt sin stemme til flere animasjonsproduksjoner, deriblant «The Simpsons» og «American Dad».

AVSLØRER KONA: Sara Michelle Gellars ektemann avslører kona.Video: Star! Vis mer

En annen retning

2015 markerer året der Gellar tok et nytt karrieresteg, da hun startet sitt eget varemerke kalt Foodstirs.

Selskapet fokuserer hovedsakelig på sunn bakst, og tilbyr blant annet oppskrifter og nødvendige ingredienser som er ferdigpakket.

Å gå fra lerretet til bakeprodukter, er ikke bare bare, skal man tro 41-åringen. Overfor Forbes har Gellar forklart at det har vært en bratt læringskurve.

- Folk tror at det å gjøre tv-prosjekter er tøft. Vel, prøv å starte din egen forretning. Det går i ett, 24 timer i døgnet, sju dager i uka.

Gellar sørger imidlertid for å få tilbrakt nok tid med familien. Privat har skuespilleren nemlig giftet seg med Freddie Prinze jr. (42), og paret har fått to barn sammen, Charlotte (9) og Rocky (6).

LES OGSÅ: Full krig om den svindyre forlovelsesringen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer