«Blonde»:

Slaktes: - Usmakelig

Kritikken hagler mot Netflix' mest populære film for øyeblikket.

MARILYN MONROE: Filmen skal skildre livet til superstjernen Marilyn Monroe. Nå reagerer flere på hvordan Monroe blir fremstilt. Foto: AP/NTB
MARILYN MONROE: Filmen skal skildre livet til superstjernen Marilyn Monroe. Nå reagerer flere på hvordan Monroe blir fremstilt. Foto: AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det tok ikke lang tid før Netflix sin nyeste storfilm «Blonde» klatret opp på strømmetjenestens liste over «mest sette». Filmen baserer seg på en roman skrevet av Joyce Carol Oates (84) med samme tittel.

«Blonde» dramatiserer livet til den avdøde skuespilleren Marilyn Monroe. Filmen har nå fått flere til å reagere sterkt.

«BLONDE»: Filmen skildrer det kaotiske livet til Hollywood-stjernen Marilyn Monroe. Video: Netflix Vis mer

Mye av kritikken handler blant annet om at filmen seksualiserer Monroe.

Ifølge Variety er abortforsker ved Universitetet i California, Steph Herold, en av de som har delt sin misnøye.

«Jeg var uheldig og så 'Blonde' på Netflix i går kveld, og la meg si til dere at denne filmen er så anti-abort, så sexistisk og så utnyttende. Kan ikke anbefale den mindre. Ikke se den. Abortscenene er spesielt forferdelige å se, men det er egentlig hele filmen og», skriver Herold på Twitter.

«Det må være en av de mest respektløse, usmakelige, oppdiktede biografiene jeg noen gang har sett. Marilyn var ikke svak, hun sto opp for folks rettigheter, kvinners rettigheter til likelønn, hun ønsket aldri å bli behandlet som en vits eller et sexobjekt», skriver en annen på Twitter.

Modell Emily Ratajkowski (31) er også en av de som reagerer. Hun tok til TikTok for å dele sin mening om filmen.

Modellen mener blant annet at samfunnet har en syk fetisj på kvinners smerte.

@emrata

So done with the fetishization of female pain and suffering. Bitch Era 2022

♬ original sound - Emrata

- Jeg er ikke overrasket over å høre at det er nok en film som fetisjiserer kvinnelig smerte, til og med i døden. Se på Amy Winehouse, se på Briney Spears, se på hvor besatt vi er av Dianas død. Måten vi er besatt av døde jenter og seriemordere. Se på hvilken som helst «CSI»-episode, det er en fetisj rundt kvinners smerte og død, sier Ratajkowski i videoen.

Verken filmens hovedrolleinnhaver, Ana de Armas (34), eller regissør, Andrew Dominik (54), har uttalt seg om den massive kritikken.

PRINSESSE DIANA: Filmen «Spencer» skildrer prinsesse Dianas dramatiske liv. Vis mer

LES OGSÅ: Utmattet etter feiring

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer