Justin Bieber:

Slaktes for nytt hår

Superstjernens nye hårfrisyre har fått hard medfart.

KRITKK: Justin Biebers nye hårfrisyre har fått massiv kritikk de siste dagene. Her er han avbildet i 2018 med kona Hailey Bieber. Foto: Splash News / NTB
KRITKK: Justin Biebers nye hårfrisyre har fått massiv kritikk de siste dagene. Her er han avbildet i 2018 med kona Hailey Bieber. Foto: Splash News / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Justin Bieber (27). Unggutten, med den silkemyke stemmen, som en gang tok verden med storm, men som de seneste årene har stått for mang en skandale.

Musikkvideoen for låten «Baby» er en av de mest mislikte videoene på YouTube, og nordmenn glemmer vel aldri da han stormet av scenen på Chateu Chateau Neuf i Oslo i sinne.

Nå er det imidlertid ikke musikken hans, eller konserter, som setter sinnet i kok hos fansen. Artisten har nemlig skaffet seg ny hårfrisyre - ikke helt uten reaksjoner.

«Virkelig skuffende»

For andre gang i sitt foreløpig unge liv har nemlig 27-åringen valgt å skaffe seg dreadlocks. Ifølge SNL er hårstilen mest vanlig blant rastafarianerne på Jamaica og i subkulturer andre steder i verden.

Da han først dukket opp i offentligheten med frisyren i 2016, mottok han massiv kritikk fra flere hold. Både fans og samfunnsdebattanter verden over beskyldte han den gang for kulturell appropriasjon.

OVERRASKER: Da Justin Bieber dukket opp med dreadlocks i 2016, mottok han massiv kritikk. Foto: LuMarPHOTO / Pa Photos / NTB
OVERRASKER: Da Justin Bieber dukket opp med dreadlocks i 2016, mottok han massiv kritikk. Foto: LuMarPHOTO / Pa Photos / NTB Vis mer

Når artisten nå har gått tilbake til sin gamle frisyre, er mottakelsen den samme. På Instagram har nemlig kommentarfeltet kokt over av sinte fans og kritikere, ifølge danske BT, i et innlegg der han deler flere bilder av håret sitt.

«Det er virkelig skuffende å se deg med dreadlocks. Jeg trodde du hadde lært», skriver en av følgerne.

«Dette er kulturell appropriasjon. Jeg vet du kan bedre enn dette», skriver en annen.

«Sa ikke du at du hadde utdannet deg selv om svart kultur, så hva er denne galskapen?» spør en tredje.

AVSLØRER: Justin Bieber har igjen fått bli med på «Carpool Karaoke» med James Corden. Her letter han på sløret om bryllupet til han og Hailey, og avslører detaljer om bryllupsfesten. Video: Viaplay/Rød Løper Vis mer

Massiv kritikk

Det er imidlertid ikke bare på Instagram at folk reagerer. 27-åringen har nemlig fått Twitter til å koke. Her blir han nok en gang beskyldt for kulturell appropriasjon.

Uttrykket «kulturell appropriasjon» brukes for å kritisere mennesker som ikke viser respekt for minoriteters kulturer.

«Scooter Braun, du og din klient Justin Bieber publiserer Black Lives Matter-innhold i dagevis og snakker om å være en alliert eller utdanne dere selv, men snur det og gjør denne galskapen. Veldig performativt. Jeg er lei av dere», skriver en bruker.

«Justin Bieber har grodd ut hvite deadlocks. Hvor er fru Bieber og hvorfor kontrollerer hun ikke mannen sin??», skriver en annen, og referer til 27-åringens kone, Hailey Bieber.

REDD: Justin Bieber er gjest hos Ellen DeGeneres, og forteller åpenhjertig om hvorfor han var nervøs før han skulle fri til kona Hailey Bieber. Vis mer

- Det er bare hår

Artisten selv har foreløpig ikke kommentert kritikken. Da han befant seg i kritikkstormen i 2016, så han tilsynelatende ut til å ta det hele med knusende ro.

- Ta det rolig, det er bare hår, uttalte han i en video, og påpekte at han ikke hadde skaffet seg frisyren for å «stjele svart kultur eller fremstå som en svart rapper».

Han understreket, ifølge BT, også at fansen måtte akseptere ham som han er, men at han måtte få lov til å gjøre hva han ville med sitt eget hår.

KOK: Etter at en bruker på Twitter lastet opp denne filmen fra innspilling av «Carpool Karaoke» med programleder James Corden og Justin Bieber, har det kokt på nettet. Video: Viaplay/Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: - Brads hestehale har ødelagt kvelden min

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer