UGJENKJENNELIG: Siden det ikke finnes bilder av Shelley Duvall fra en periode på nesten 15 år fram til i dag, er det få som ville gjenkjent skuespilleren. Her fra intervjuet med Dr. Phil. Foto: NTB Scanpix
UGJENKJENNELIG: Siden det ikke finnes bilder av Shelley Duvall fra en periode på nesten 15 år fram til i dag, er det få som ville gjenkjent skuespilleren. Her fra intervjuet med Dr. Phil. Foto: NTB ScanpixVis mer

Slaktes for intervju med psykisk syk «The Shining»-skuespiller

Shelley Duvall med sitt første livstegn på nesten 15 år hos Dr. Phil.

Skuespilleren Shelley Duvall spilte i 1980 mot Jack Nicholson i en av verdens mest kjente skrekkfilmer, Stanley Kubricks «The Shining».

Etter et par roller i noen høyprofilerte filmer i årene etterpå, var karrieren nedadgående. For 15 år siden sluttet hun som skuespiller og trakk seg fullstendig tilbake fra rampelyset.

Helt til nå.

Duvall har stilt til intervju med Dr. Phil, hvor det framgår at hun er psykisk syk.

Fysisk er hun også ugjenkjennbar.

IKONISK SCENE: Shelley Duvall i «The Shining». Foto: NTB Scanpix
IKONISK SCENE: Shelley Duvall i «The Shining». Foto: NTB Scanpix Vis mer

At den kontroversielle tv-programlederen viser henne fram på tv i en slik tilstand, får flere til å rase.

Den avdøde mesterregissøren Stanley Kubricks datter, Vivian Kubrick, kaller stuntet «uhyggelig og utnyttende underholdning».

- Det er frastøtende og ondskapsfullt. Shelley Duvall var en gang en filmstjerne. Hun blir nektet enhver form for verdighet ved å bli framstilt på denne måten. Jeg blir frastøtt, og jeg håper at andre tar del i å boikotte din hjerteløse form for underholdning. Jeg er oppriktig forferdet, skriver hun blant annet i et åpent brev til Dr. Phil.

Kubrick stiller også spørsmål ved at Dr. Phil har fått Duvall til å signere på en kontrakt om å stille til intervju på programmet mens hun er syk. At hun ikke er mentalt frisk, forteller hun selv i intervjuet.

Programmet skal sendes på amerikansk fjernsyn fredag. Newsday.com har prøvd å få Dr. Phil til å kommentere saken, uten hell.

Shelley Duvall har heller ikke kommentert kritikken mot den kjente programlederen.

I GLANSDAGENE: Shelley Duvall i 1977. Foto: NTB Scanpix
I GLANSDAGENE: Shelley Duvall i 1977. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Falt pladask for hverandre