Nina Glimsell:

Slaktes etter vaksinevalg: - Dere er gale

Valgte å vaksinere sønnen - ble møtt med hard motstand fra vaksineskeptikere.

MOTSTAND: Nina Glimsell Udovicic ble møtt med mye motstand da hun delte at sønnen hadde blitt vaksinert. Foto: Instagram
MOTSTAND: Nina Glimsell Udovicic ble møtt med mye motstand da hun delte at sønnen hadde blitt vaksinert. Foto: Instagram Vis mer
Publisert

Den svenske influenseren Nina Glimsell Udovicic (28) ble raskt et kjent ansikt da hun dukket opp i det skandaleombruste realityprogrammet «Paradise Hotel».

Etter deltakelsen har hun blant annet holdt på med YouTube og fått en stor følgerskare på Instagram, og i mai kunne hun dele den gledelige nyheten om at hun og forloveden hadde blitt foreldre for første gang.

- Har det vondt

28-åringen deler titt og ofte glimt fra hverdagen, noe som også inkluderer sønnen Phoenix. Nylig skrev hun på Instagram at sønnen hadde tatt sin fem måneders vaksine, men at det var vanskelig for henne.

Svenske Nyheter24 omtalte saken først.

«TROPP 1»: Anna får tilsnakk av fenriken etter å ha sølt mat i kantina. Video: TV 2 Vis mer

«Jeg hater å se at han får vondt, og først sluttet han ikke å blø på det ene benet. Men det gikk veldig bra, mye bedre enn den første dosen han tok. Nå får vi håpe at han ikke får feber og har det vondt. Så langt har han det bra», skriver hun i innlegget.

Udovicic følger opp:

«Hvordan føler du deg når babyene/barna dine tar sprøyter? Man er jo rolig på utsiden, men du dør jo nesten på innsiden».

Det var nettopp dette spørsmålet som skal ha satt sinnene i kok. Selv om kommentarene nå er blitt slettet, skal det ha handlet om at flere vaksineskeptikere reagerte sterkt på at Udovicic valgte å vaksinere barnet sitt.

Kort forklart er vaksinemotstand å motarbeide bruken av vaksiner. Frykt for reelle eller hypotetiske bivirkninger er en viktig årsak til slik skepsis.

I tillegg kan motstander også være knyttet til livvsyn og religion, til generell uvilje mot myndigheter - ofte kombinert med konspirasjonsteorier - eller knyttet til mangelfull vitenskapelig forståelse, ifølge Store norske leksikon.

- Helt sykt

Nå slår hun tilbake på det hun anser som «mom-shaming». Det betyr at folk kritiserer en mor for å ta valg som skiller seg fra de valgene de har eller ville tatt selv.

EKKELT: Vi tok en prat med Dennis Siva Lie om et ekkelt hotellopphold han hadde i utlandet. Video: Luna Lea. Reporter: Katrine Bjelke. Vis mer

I sin Instagram-story legger ikke Udovicic skjul på at kommentarene har gjort inntrykk på henne. Hun mener altfor mange har involvert seg i noe som er hennes valg.

«At folk fortsetter å argumentere mot oss mødre som velger å følge BVC-rådene og følge vaksinasjonsprogrammet er helt sykt».

VAKSINE: Influenseren delte åpent om at sønnen hadde blitt vaksinert. Foto: Skjermdump fra Instagram
VAKSINE: Influenseren delte åpent om at sønnen hadde blitt vaksinert. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer

28-åringen uttrykker sitt sinne over kommentarene og forklarer at hun oppfattet det som nedlatende.

«Og dessuten, dere som er imot vaksine som kommenterer at de som diskuterer er mot dere, det var dere som begynte å spre meningene deres mot meg og mot andre mødre som skrev at de vaksinerte barna sine uten at noen spurte dere..».

Hun avslutter:

«Mom-shaming på høyt nivå, dere kritiserer bare mødre for å følge vaksinasjonsprogrammet. Dere er gale».

LES OGSÅ: - Jeg elsker hengepuppene mine

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer