Gordon Ramsay:

Slaktes etter TikTok-video

Kjendiskokken får seerne og NOAH til å reagere.

FÅR KRITIKK: I videoen tuller Gordon Ramsay med at flere lam skal bli mat, noe som ikke faller i god jord hos alle. Foto: Chris Pizzello/Invision/AP/NTB
FÅR KRITIKK: I videoen tuller Gordon Ramsay med at flere lam skal bli mat, noe som ikke faller i god jord hos alle. Foto: Chris Pizzello/Invision/AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den verdenskjente kokken Gordon Ramsay (55) er nesten like kjent for å ha en svært korte lunte, som han er for kokkeleringen sin.

Han er en av verdens best betalte kjendiskokker, og har suksessfulle TV-programmer, flere restauranter og egne produkter å skimte med.

Nå går en av kokkens TikTok-videoer viralt, og den faller ikke i god jord hos mange dyreglade seere.

Sent i forrige uke la den britiske kokken ut en video der han klatrer inn i en innhegning, hvor flere lam oppholder seg. I videoen gned Ramsay seg i hendene, mens han gjentatte ganger sa «nam».

Under videoen skrev han «Lammesausen var fortsatt ikke funnet når denne videoen ble laget». En referanse til et populært øyeblikk i serien hans «Hell's Kitchen» i 2006, der han skriker til en av deltakerne hvor han spør etter nettopp lammesaus.

«Jeg skal spise dere! Nam nam nam», sa kokken til lammeflokken før han spurte:

«Hvem skal i ovnen først?», så valgte han en sau, pekte og sa: «Du».

- Skjer hele tiden

NOAH, som er en norsk dyrerettighetsorganisasjon, har sett videoen.

Vetrinær og leder for organisasjonen, Siri Martinsen, fortelle at dyr innenfor landbruk har et dårlig forhold til mennesker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer