Gordon Ramsay:

Slaktes etter TikTok-video

Kjendiskokken får seerne og NOAH til å reagere.

FÅR KRITIKK: I videoen tuller Gordon Ramsay med at flere lam skal bli mat, noe som ikke faller i god jord hos alle. Foto: Chris Pizzello/Invision/AP/NTB
FÅR KRITIKK: I videoen tuller Gordon Ramsay med at flere lam skal bli mat, noe som ikke faller i god jord hos alle. Foto: Chris Pizzello/Invision/AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den verdenskjente kokken Gordon Ramsay (55) er nesten like kjent for å ha en svært korte lunte, som han er for kokkeleringen sin.

Han er en av verdens best betalte kjendiskokker, og har suksessfulle TV-programmer, flere restauranter og egne produkter å skimte med.

Nå går en av kokkens TikTok-videoer viralt, og den faller ikke i god jord hos mange dyreglade seere.

TRIKS: Kjendiskokken Gordon Ramsay er notorisk for å skjelle folk ut. Det ser ikke datteren Tilly ut til å bry seg om. Video: @gordongram. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Sent i forrige uke la den britiske kokken ut en video der han klatrer inn i en innhegning, hvor flere lam oppholder seg. I videoen gned Ramsay seg i hendene, mens han gjentatte ganger sa «nam».

Under videoen skrev han «Lammesausen var fortsatt ikke funnet når denne videoen ble laget». En referanse til et populært øyeblikk i serien hans «Hell's Kitchen» i 2006, der han skriker til en av deltakerne hvor han spør etter nettopp lammesaus.

@gordonramsayofficial

The Lamb sauce was still not found in the making of this video…..

♬ original sound - Gordon Ramsay

«Jeg skal spise dere! Nam nam nam», sa kokken til lammeflokken før han spurte:

«Hvem skal i ovnen først?», så valgte han en sau, pekte og sa: «Du».

FULL FYR: Håvard Lilleheie skal tøffe seg litt ekstra foran mesterkokken Kjartan Skjelde i «Camp Kulinaris», men det går ikke helt etter planen. Reporter: Kine Falch. Video: Viaplay / Rød Løper Vis mer

- Skjer hele tiden

NOAH, som er en norsk dyrerettighetsorganisasjon, har sett videoen.

Vetrinær og leder for organisasjonen, Siri Martinsen, fortelle at dyr innenfor landbruk har et dårlig forhold til mennesker.

REAGERER: Vetrinær og leder av NOAH har sett videoen, og synes det er respektløs oppførsel. Foto: Bente Isefjær/NOAH.
REAGERER: Vetrinær og leder av NOAH har sett videoen, og synes det er respektløs oppførsel. Foto: Bente Isefjær/NOAH. Vis mer

- Gordon Ramsay oppfører seg respektløst overfor dyrene, og prøver å skremme dem. Men det er viktig å være klar over at skremmende og respektløs behandling av dyr skjer hele tiden i kjøttproduksjonen. Det er fint folk reagerer når de ser det, men man bør da reagere mot hele industrien også.

NOAH-lederen er glad folk reagerer på videoen, men:

- Dersom noen tror Ramsay kan anmeldes for dyremishandling, tar de nok feil - da slik skremming av dyr dessverre er rutine i landbruket. Men det er et sunnhetstegn å reagere på det - klippet viser jo ikke omtanke for dyr.

Martinsen synes ikke kjendiskokken burde lagt ut videoen, på grunn av signalene det sender til de unge.

Klipp fra "Hellstrøm rydder opp" på TV3: Eyvind Hellstrøm kjefter på kokken som ikke klarer å servere maten ordentlig. Vis mer

- Det er en tåpelig video å legge ut. Det er en utdatert holdning å tro det er «kult» å skremme dyr, men så er jo han kjent for å ikke nødvendigvis fremstå sympatisk.

Raser på TikTok

Den 28 sekunder lange videoen har mer enn ni millioner visninger og en million likerklikk. Men langt fra alle lar seg underholde av videoens innhold.

«Jeg tror Gordon omsider har mistet det», skrev en bruker.

«Jeg er ikke engang vegetarianer, men dette er veldig trist», skrev en annen.

En annen TikTok-bruker anklaget Ramsay for dyremishandling.

DRØYT: Programleder for «Luksusfellen», Lene Drange, får sjokk når hun åpner kjøleskapet til gourmetkokk Kenneth Jahnsen Collins. Vis mer

«Synes du at voksne menn burde lære barn på TikTok at dyremishandling er morsomt?», skrev personen.

Restauranteieren har i ettertid uttalt at ingen dyr ble tilberedt under opptakene til videoen, skriver Insider, gjengitt av NBC News.

Representanter for Ramsay svarte ikke umiddelbart på Insiders forespørsel om kommentar.

LES OGSÅ: Utroskapsanklager: «Åtte år med løgner og bedrag»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer