Ellen DeGeneres:

Slaktes etter dette

Ellen DeGeneres' premiere denne uken ble sett av rekordmange. Nå får hun hard medfart for måten hun adresserte anklagene som har kommet mot programmet hennes.

TILBAKE: Talkshow-stjerna Ellen Degeneres er tilbake på skjermen etter en turbulent sommer, og starter sendingen med å forklare noen av anklagene som har blitt rettet mot henne. Video: Rød Løper/Viaplay Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag denne uken var talkshowstjernen Ellen DeGeneres (62) tilbake på jobb etter måneder med anklager om arbeidsmiljøet i programmet hennes - som blant annet har blitt beskrevet som «giftig».

- Hvis jeg noensinne har skuffa, ellers såret følelsene deres, er jeg så lei meg. Hvis det noensinne har vært tilfelle, har jeg skuffa meg selv, og jeg har såret meg selv også, for jeg prøver alltid å vokse som person. Jeg ser på alt som kommer i livet mitt som en mulighet til å lære. Jeg gikk inn i denne bransjen for å få folk til å le og føle seg bra, var blant det programlederen sa på direkten da hun gjorde comeback denne uken.

Samtidig som DeGeneres påpekte at hun har hatt flere samtaler med de ansatte på showet, fortalte hun at de hadde gjort endringer og starter et nytt kapittel for programmet.

I etterkant av premieren har tall vist at det er DeGeneres' mest sette premiere siden 2016, men nå viser det seg at seertall ikke er alt, ifølge New York Post.

HARDT UT: Popstjerna Mariah Carey husker godt da hun var på besøk hos Ellen DeGeneres i 2008. Hun ser ikke tilbake på besøket med glede, og går nå hardt ut mot talkshowverten. Bilder fra TV3. Vis mer

- Ikke autentisk

Programlederen får nemlig hard kritikk for hvordan hun håndterte situasjonen på skjermen, og mens hun som nevnt ovenfor så godt som la seg flat etter anklagene mot henne, kom stjernen også med flere vitser underveis i åpningsmonologen.

Dette har ikke falt i særlig god jord, og enkelte fans omtaler 62-åringens åpning som tonedøv.

«Dette virker ikke autentisk», skriver en seer på Twitter, ifølge Cosmopolitan.

«Ellen ble beskyldt for fryktelig oppførsel på arbeidsplassen av MANGE mennesker og mente det var kult å kjøre skitne vitser i monologen sin», skriver en annen.

«Ellen DeGenere's monolog/unnskyldning hadde virket så mye mer ektefølt uten vitser og klapping imellom», skriver en tredje, mens en annen blir kvalm av hvordan talkshowstjernen tok på seg offerrollen.

Traumer

Ifølge det amerikanske magasinet setter en tidligere ansatt på programmet også liten pris på at programlederen snudde situasjonen om til å handle om henne, og ikke de alvorlige anklagene som har kommet mot programmet hennes.

- Ikke bare gjorde Ellen traumene mine, våre traumer, om til vitser, hun klarte på en eller annen måte å få dette til å handle om henne. Da hun sa «min sommer var fantastisk», og det skulle være morsomt tenkte jeg at «det er morsomt at du hadde en tøff sommer ettersom alle anklaget deg for et giftig arbeidsmiljø og nå er du den som sliter», sa den tidligere ansatte.

STARSTRUCK: Programleder Ellen DeGeneres blir svært distrahert når hun ser at en av verdens største filmstjerner sitter i salen under innspillingen av «Ellen DeGeneres Show». Video: Viaplay. Vis mer

- Jeg tar ansvar

Anklagene mot talkshowverten startet allerede i mars, hvor flere profilerte personer omtalte henne som «ubehagelig». Det hele startet med at Youtuber Nikki Tutorials (26) delte sin opplevelse om å være på showet.

Siden har stormen blusset opp, og i sommer sto det på som verst - noe som resulterte i en intern etterforskning for å undersøke hvor stort hold det er i anklagene.

EMOSJONELT: Ellen DeGeneres tok til tårene da Obama ga henne presidentens frihetsmedalje. Hun benyttet også muligheten til en mannequin-challenge i Det hvite hus. Video: Scanpix Vis mer

- Som dere sikkert har hørt, har det i sommer vært anklager om et giftig arbeidsmiljø her på showet, og det har vært en etterforskning. Jeg har lært at det har skjedd ting som aldri skulle ha skjedd. Jeg tar det svært alvorlig, og vil si at jeg er så lei meg for folk som ble påvirket. Jeg vet at jeg er i en posisjon med privilegium og makt, og jeg innser at med det kommer det ansvar, og jeg tar ansvar for hva som skjer på showet mitt, sa DeGeneres da hun åpnet programmet mandag.

62-åringen sa også at det var godt å uttale seg om saken.

LES OGSÅ: Dette fikk du aldri se

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer