NÅR IKKE OPP: - Castingprosessen har vært for dårlig, mener Espen Barås Bye i mediebyrågruppen OMD til VG.  Foto: TV2
NÅR IKKE OPP: - Castingprosessen har vært for dårlig, mener Espen Barås Bye i mediebyrågruppen OMD til VG. Foto: TV2Vis mer

Slaktes av eksperter

- Hadde "X Factor" hatt andre programledere og kanskje også andre dommere kunne nok seertallene sett annerledes ut...

SEHER.NO: Fredag er det endelig klart for finale i "X Factor", hvor Chand Torsvik (27) skal kjempe mot jentegruppa Shackles.

Finalen avholdes i Telenor Arena, men nå oppleves det sviktende billettsalg. Talentprogrammet på TV 2 har også opplevd synkende seertall, og eksperter mener floppen skyldes programlederen og dommerne.

- Castingprosessen har vært for dårlig. Hadde "X Factor" hatt andre programledere og kanskje også andre dommere kunne nok seertallene sett annerledes ut, sier TV- og radiosjef Espen Barås Bye i mediebyrågruppen OMD til VG.

Sist fredag hadde "X Factor" kun halvparten av seerne som de hadde da programmet startet i høst, og medieeksperten mener at programleder Charlotte Thorstvedt i hvert fall ikke har hjulpet på seertallene...

- Det virker som om TV2 stolte blindt på at Charlotte Thorstvedt kom til å fungere i programlederrollen, men det gjør hun altså ikke. Det burde TV2 ha sett tidligee, sier Barås Bye til avisen.

Medieviter og stipendiat ved UiB Helle Sjøvåg mener heller ikke at årets dommere har slått helt an, men presseansvarlig for "X Factor" på TV 2, Bjarne Laastad sier til VG at han ikke synes det er riktig å skylde på dommerne, men at bildet er mer sammensatt.

"X Factor"-dommer Peter Peters sier til Seher.no at han ikke ønsker å svare på kritikken, og TV 2s Bjarne Laastad forteller at Charlotte Thorstvedt i går ble kontaktet av VG, men at hun ikke ønsker å kommentere saken.

Fredagens finale i "X Factor" går av stabelen i Telenor Arena, og det vil for anledningen bli plass til rundt 14-15.000 i publikum. Billettsalget har gått så trått, at TV 2 nå har valgt å gi ut gratisbilletter.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Jentenes favoritt røk ut