Gordon Ramsay:

Slaktes: - Smertefullt og helt unødvendig

Gordon Ramsays corona-avgjørelse vekker frustrasjonen hos flere.

- UANSVARLIG: Gordon Ramsay og kona Tana Ramsays avgjørelse under corona-krisen setter sinnet i kok hos naboer og fans. Foto: NTB Scanpix
- UANSVARLIG: Gordon Ramsay og kona Tana Ramsays avgjørelse under corona-krisen setter sinnet i kok hos naboer og fans. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det er bare snakk om dager siden den britiske kjendiskokken Gordon Ramsay (53) sto i stormen av kritikk i sosiale medier - og nå gjør han det igjen.

I løpet de siste ukene har briter i likhet med nordmenn blitt oppfordret til å tilbringe mest mulig tid hjemme for å stanse spredningen av coronaviruset. Det er derfor rimelig lite populært at Ramsay nå har tatt med seg hele familien, kona Tana (45) og deres fem barn, ut av London hvor de egentlig bor.

- Tror de er immune

Ifølge Ekstra Bladet har familien på syv reist til landstedet sitt i Cornwall, noe som får både følgere i sosiale medier, og Ramsay-familiens naboer, til å reagere.

Avgjørelsen deres beskrives som både uansvarlig og arrogant.

- Han går rundt i butikkene som om ingenting har skjedd. Han har i tillegg hatt håndverkere for å reparere bassenget sitt. Ikke noe kan forsvare den oppførselen, skriver en i sosiale medier, ifølge det danske bladet.

- Rike folk, som eier flere hus, tror at penger gjør dem immune mot viruset og alle regler, mener en annen.

Naboer nær stjernen skal nå true med å avsløre adressen hans offentlig.

FEMBARNSFORELDRE: Gordon og Tana har fem barn sammen. Nå skal hele familien ha reist fra hjemmet sitt i London. Foto: NTB Scanpix
FEMBARNSFORELDRE: Gordon og Tana har fem barn sammen. Nå skal hele familien ha reist fra hjemmet sitt i London. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Forsvares

Selv om kritikken mot Ramsay er fortjent ifølge mange, tar en venn av familien ham i forsvar.

- Familien ser på huset sitt i Cornwall som sitt andre hjem. Når barna er hjemme fra studiene sine, så reiser de dit. De har fulgt regjeringens regler og tiltak siden de dro 20. mars. Kritikken mot dem er smertefull og helt unødvendig i en tid hvor vi alle burde stå sammen og støtte hverandre, sier vennen, ifølge nettstedet.

Ramsay har på sin side foreløpig ikke kommentert påstandene om ham og familien.

Vanligvis tar nemlig kjendiskokken til orde og svarer kritikerne. Det gjorde han blant annet tidligere denne måneden, da en britisk matanmelder gikk hardt ut mot 53-åringen og hans arbeid på Twitter.

ANGRER: Ireland Tate var sikker på at hun ikke skulle bli syk. Så ble hun corona-smittet. Reporter: Marie Røssland / Dagbladet TV Vis mer

Offentlig feide

«Nok en dag hvor multimillionærer ikke vil ta fra egen lomme mens smågutta gjør alt de kan for sine ansatte», skrev journalist og restaurant-kritiker Marina O'Loughlin, ifølge Independent.

Hun siktet til at stjernekokken hadde sagt opp over 500 ansatte etter å ha måtte midlertidig stenge flere av restaurantene sine.

Det tok ikke lang tid før 53-åringen, som ifølge avisen er god for over 48 millioner britiske pund - eller over 615 millioner norske kroner, slo tilbake.

«Du har helt tydelig aldri drevet en bedrift, men i disse vanskelige tider gjemmer du deg likevel bak patetiske Twitter-meldinger. Ta deg sammen», skrev han og la til:

«Du klager på mat som levebrød. Stenger restauranter med din giftige penn fordi de ikke smisker med deg. Har du selv noen gang tenkt på å gi noe tilbake i disse vanskelige tidene? Jeg har ikke gjort noe annet enn å ta fra min egen lomme», tordnet han.

«Strålende», svarte O'Loughlin kort.

Gordon Ramsay er ikke alene om å ha stengt restaurantene sine. Også her til lands har restaurantbransjen stått overfor flere konsekvenser som følge av corona-pandemien som hele verden kjemper mot om dagen.

TALE: Dronning Elizabeth talte til det britiske folk under coronakrisen. Bilder fra BBC. Vis mer

LES OGSÅ: Kritikkstorm etter corona-uttalelser

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer