Kim og Kourtney Kardashian:

Slaktes: - Respektløst

Realitysøstrene Kim og Kourtney Kardashian får urfolk på nakken etter en dans i sosiale medier.

FÅR REFS: Kim Kardashian West (t.h.), Kourtney Kardashian, samt hennes eks Scott Disick, får hard medfart etter at de delte en video av barna som utfører en dans fra New Zealand. Foto: Larry Marano/ Shutterstock / NTB
FÅR REFS: Kim Kardashian West (t.h.), Kourtney Kardashian, samt hennes eks Scott Disick, får hard medfart etter at de delte en video av barna som utfører en dans fra New Zealand. Foto: Larry Marano/ Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kardashian/Jenner-klanen er kanskje en av verdens mest berømte familier. Det betyr også at «alles» øyne er rettet mot dem til enhver tid. Hva de foretar seg og deretter deler i sosiale medier blir eksempelvis fulgt nøye med på - og ikke alt begeistrer fans og følgere like mye.

Senest i høst fikk medlemmer av familien hard medfart etter å ha holdt en diger fest på Thanksgiving - midt under coronapandemien. Sminkemogul Kylie Jenner (23) promoterte dessuten for en sminkekolleksjon samme dag som presidentvalget ble holdt.

FORVIRRET: Den nye traileren til «Keeping Up with the Kardashians» skaper forvirring hos fansen. Video Rød Løper Vis mer

Nå får realitystjernene, deriblant Kim Kardashian West (40), storesøster Kourtney Kardashian (41), samt far til hennes barn, Scott Disick (37), nok en gang kritikk av følgerne.

Denne gangen for en videosnutt av søstrenes barn på sosiale medier, melder britiske Mirror.

FØL MEG: Musikkvideoen til «Feel Me» av Kanye West og Tyga skal ha blitt lekket - og det er et merkelig syn. Video: Rød Løper/@elirussellinnetz Vis mer

Får krass kritikk

Scott delte nemlig nylig en video under Instagrams historiefunksjon der noen av Kardashian-barna, blant andre datteren Penelope (8), danset en stammedans med søskenbarna North (7) og Saint (5) i en trapp.

Videoen ble filmet i anledning brødrene Reign (6) og Masons (11) bursdagsfest.

Foto: Skjermdump fra Instagram
Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer

Dansen som kjendisbarna utførte kalles for haka, og er en seremoniell dans av urfolket maoriene på New Zealand.

Det som antageligvis skulle være en søt og uskyldig hyllestdans, ble imidlertid ikke tatt like godt imot av følgerne. Flere så nemlig rødt, og mente at familien bedrev kulturell appropriasjon.

«Kanskje du skal lære barna dine om urbefolkningen i Amerika før du lærer bort vår haka feil», raste en.

«Kulturell appropriasjon og respektløshet», fyrte en annen av.

Blant all kritikken dukket det for øvrig også opp kommentarer med en mer positiv tone. Ifølge Mirror mente enkelte maori-ledere at videoen kunne bidra til å gjøre kulturen deres ytterligere kjent i verden.

- På den ene siden er det en flott ting. På den andre siden skulle jeg gjerne ha hatt en samtale med dem om hva haka betyr og hva som motiverte dem til å gjøre dette, sier Matthew Tukaki i Māori Council til Star News.

Tukaki legger til at det er flott at maorikulturen deles på nett, men at det bør gjøres med fornuft:

- Det bør gjøres med en ekte intensjon. Det er ikke bare noe som egner seg godt på Instagram eller sosiale medier.

KRITIKK: Kardashian/Jenner-familien har opp gjennom årene stadig blitt kritisert for sine påfunn. Her er momager Kris (t.v.) og døtrene Kourtney, Khloé og Kim samlet under en utdeling i Los Angeles i 2019. Foto: Jean-Baptiste Lacroix / AFP / NTB
KRITIKK: Kardashian/Jenner-familien har opp gjennom årene stadig blitt kritisert for sine påfunn. Her er momager Kris (t.v.) og døtrene Kourtney, Khloé og Kim samlet under en utdeling i Los Angeles i 2019. Foto: Jean-Baptiste Lacroix / AFP / NTB Vis mer

Ble pepret

Som nevnt er ikke Kardashian-familien fremmed for kritikk. Da Kim feiret 40-årsdagen sin på en privat øy med en god gjeng familie og venner i oktober, fikk hun svært mye tyn.

«Etter to uker med flere helsesjekker og å be alle om å være i karantene, overrasket jeg min innerste sirkel med en tur til en privat øy hvor vi kan late som at ting er normale, bare for et øyeblikk», skrev 40-åringen på Twitter den gang.

Det ble delt en rekke bilder og videoer fra turen på sosiale medier, og ord som «grusom», «uvitende» og «ufølsom» ble slengt i retning realitystjernen. Lillesøster Khloé (36) valgte deretter å forsvare 40-årsfeiringen til Kim offentlig.

FÅR KRITIKK: Khloé Kardashian får kritikk etter en spøk hun utførte på søsteren Kourtney i helgen. Video: Rød Løper Vis mer

Kort tid senere arrangerte også Kendall Jenner (25) en feiring i anledning bursdagen sin. Der samlet hun en rekke kjente ansikt, som Justin (26) og Hailey Bieber (24), The Weeknd (30) og Jaden Smith (22).

Kjendisene ble da hardt kritisert for å verken holde avstand eller bruke munnbind. I ettertid gikk for øvrig Kris Jenner ut og forsvarte datterens bursdagsfest, og hevdet at alle som var til stede hadde avlagt negative coronatester.

LES OGSÅ: Skilles etter sexkult-skandalen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer