Melania Trump:

Slaktes: - Ordene er tomme

CNN-korrespondent Kate Bennett beskylder Melania for «plagering», mens førstedamens tidligere venninne slakter uttalelsen om angrepet på Kongressen.

KRITISERES: Etter å ha vært stille i flere dager etter angrepet på Kongressen forrige uke, brøt Melania Trump tausheten mandag denne uka. Uttalelsen har hun nå havnet i hardt vær for. Foto: Joseph Prezioso / AFP / NTB
KRITISERES: Etter å ha vært stille i flere dager etter angrepet på Kongressen forrige uke, brøt Melania Trump tausheten mandag denne uka. Uttalelsen har hun nå havnet i hardt vær for. Foto: Joseph Prezioso / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka skjedde det noe høyst uvanlig - den avtroppende førstedamen Melania Trump (50), som har for vane å holde munnen lukket, valgte å bryte tausheten i kjølvannet av angrepet på Kongressen.

I en offentlig uttalelse delt på Det hvite hus' nettside kom det frem at 50-åringen er skuffet og motløs over forrige ukes voldelige opptøyer.

- Jeg synes det er skammelig at det har vært slibrig sladder, uberettigede personlige angrep og falske villedende anklager mot meg fra folk som ønsker å være relevante og har en agenda. Denne gangen handler det utelukkende om å helbrede landet vårt og dets innbyggere. Det skal ikke brukes til personlig vinning, var blant det som kom fra Melania.

TABBE: Avtroppende førstedame i USA, Melania Trump, får kritikk etter et besøk på et barnesykehus i Washington, D.C. Foto: AP Vis mer

Plagierte seg selv

Uttalelsen kom trolig overraskende på flere, og den har allerede skapt flere reaksjoner. En som har tatt seg tid til å granske førstedamens uttalelse er CNN-korrespondent Kate Bennett, som nå beskylder Melania for plagiering, ifølge Vanity Fair.

Hun trekker blant annet frem setningen: «den røde tråden i alle disse utfordrende situasjonene er amerikanernes urokkelige beslutning om å hjelpe hverandre», og peker på at denne setningen først dukket opp i Melanias tale under RNC i fjor.

«Det ser ut til at Melania Trump har kopiert deler av uttalelsen i dag fra … seg selv. Betydelige likheter mellom uttalelsen i dag og hennes RNC-tale fra august», lyder Twitter-innlegget fra Bennett, som har markert den samme setningen fra begge talene i gult.

Hvis man ser på Bennetts sammenlikning er det også flere andre likheter i setningene fra denne ukens uttalelse og talen Melania holdt i fjor.

VEKKER OPPSIKT: I gjor var ivrige Twitter-brukere overbevist om at USAs president Donald Trump hadde leid inn en stand-in for Melania Trump. Video: AP Vis mer

Refser Melania

Det er imidlertid ikke bare Bennett som har sitt å si om Melanias uttalelse. Tidligere venn og rådgiver for førstedamen, Stephanie Winston Wolkoff (51), holder ikke igjen i en artikkel publisert i The Daily Beast.

Wolkoff var i 15 år tett på Melania, men fikk i 2017 sparken som hennes rådgiver. I artikkelen skriver Wolkoff blant annet at førstedamen er medskyldig i ødeleggelsen av USA, og mener at Melania og Donald Trump (74) har vist lite anger for angrepet på Kongressen og demokratiet.

IKKE ORDKNAPP: Stephanie Winston Wolkoff raser mot Melania Trump. Foto: Gregory Pace/REX/NTB
IKKE ORDKNAPP: Stephanie Winston Wolkoff raser mot Melania Trump. Foto: Gregory Pace/REX/NTB Vis mer

«Jeg kan ikke tro hvor blind jeg var til dybden av hennes bedrag og mangel på vanlig anstendighet,» skriver Wolkoff om Melania.

Videre kaller Wolkoff førstedamen for «en misbruker av den verste sorten», og advarer folk mot å la seg lure av Melania.

DEBATT: Denne videoen av førstedame Melania Trump (51) og ektemannen blir hyppig delt på Twitter. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

I et videointervju med CNNs Brianna Keilar går Wolkoff nærmere inn på hva hun misliker ved uttalelsen til Melania. Der forklarer hun at uttalelsen tilbød for lite, og beskriver den som et av mange eksempler på førstedamens fiaskoer.

- Dette er ikke den eneste medskyldige hendelsen som har skjedd i løpet av disse fire åra. Melania Trump har en stemme og hun har ikke brukt den. Hun har en plattform, hun har ikke brukt den. Som førstedame i USA har du muligheten til å snakke høyt, tydelig og til resten av amerikanerne, lyder det fra Wolkoff i CNN-intervjuet.

- Pinlig

Wolkoff beskriver videre Melania som ektemannen Donald Trumps største cheerleader.

- Førstedamens ord kom veldig sent. Ordene er tomme og de har ingen mening. Det har ikke vært noen handlinger, legger hun til.

I Melanias uttalelse kom det frem at hun synes det er skammelig at det har vært «slibrig sladder, uberettigede personlige angrep og falske villedende anklager» mot henne fra folk som ønsker å være relevante eller har en agenda.

STJERNEMØTE: Kathrine Sørland møtte president Donald Trump da hun konkurrerte om å bli Miss Universe i 2004. Slik var det. Video: Nina Hansen. Reporter: Ruben Pedersen. Foto: Geir Hamnes. Faksimile: Se og Hør. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

På spørsmål fra CNN-journalisten om Wolkoff mener at Melanias uttalelse var rettet mot henne, svarer hun:

- Dessverre, Brianna, hvis det er det hun har i tankene, så er det virkelig en pinlig ting å tenke på i dette øyeblikket.

Det er ikke første gang Wolkoff roper ut meningene sine om Melania. I fjor kom hun med boken «Melania and Me», som i stor grad er basert på opptak Wolkoff har tatt i skjul av førstedamen opp gjennom årene.

LES OGSÅ: - Hun sier at de er slanger

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer