Melina Johnsen:

Slakter TV 2-intervju: - Koseprat

Reagerer på Sophie Elises intervju med Melina Johnsen.

RETT PÅ SAK: - Nå må jeg bare gå rett på sak, du har jo en fotlenke nå. Kan jeg få se den?, spør programleder Isachsen og ler sammen med Melina Johnsen. Foto: Skjermdump/TV 2
RETT PÅ SAK: - Nå må jeg bare gå rett på sak, du har jo en fotlenke nå. Kan jeg få se den?, spør programleder Isachsen og ler sammen med Melina Johnsen. Foto: Skjermdump/TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I mars ble realityprofil Melina Johnsen (25) dømt i Oslo tingrett for ruskjøring, kjøring uten førerkort og kroppskrenkelse. Hun ble dømt til 90 dagers ubetinget fengsel.

Forholdene hun er dømt for fant sted natt til søndag 23. august i fjor. Nærmere halv tre på natta sparket hun en mann på et gatekjøkken i Oslo.

I retten nektet hun for å ha sparket ham i skrittet, slik hun var siktet for, og mente hun sparket ham i beinet.

Kort tid etterpå, nærmere sagt en time seinere, satt hun bak rattet på en Porsche Cayenne mens hun var påvirket av alkohol og kokain. Hun ble forsøkt stanset av politiet, men kjørte videre. Politiet måtte avbryte forfølgelsen da de mente det ikke var forsvarlig å fortsette. To timer seinere fikk politiet kontroll på bilen, realityprofilen og eieren av bilen.

TILBAKE: Melina Johnsen er med på den tredje sesongen av «Ex on the beach». Video: Dplay/Rød Løper Vis mer

Kritikk for «koseprat»

Personer som er dømt til under seks måneder fengsel kan søke om å gjennomføre straffen med fotlenke, noe Johnsen har fått innvilget.

Det framgår i et intervju med «God Kveld Norge», hvor influenser og programleder Sofie «Sophie Elise» Steen Isachsen (26) er på besøk i Fredrikstad for å intervjue Johnsen. Der får tv-kameraet et nærbilde av fotlenken, som Isachsen ber om å få en kikk på.

I løpet av de 13 minuttene med intervju, bruker de bare to minutter på å snakke om ruskjøringen Johnsen ble dømt for.

Isachsen stiller noen kritiske spørsmål under intervjuet, blant annet om Johnsen ser alvoret i det hun har gjort. Voldsepisoden er imidlertid utelatt helt.

- Dette er en så alvorlig sak, med fyllekjøring og vold, og da mener jeg settingen for hele intervjuet blir feil. Folk vil oppfatte dette mer som en koseprat mellom to influensere, hvor hun viser fram fotlenken som en kuriositet. Man får nesten inntrykk av at det er en begivenhet å ha en sånn fotlenke, ikke at det er et uttrykk for at hun har begått en alvorlig kriminell handling som kunne medført store skader for andre mennesker, sier presseekspert Gunnar Bodahl-Johansen til Se og Hør, etter å ha fått oppfordring om å se innslaget.

Les TV 2 og Isachsens tilsvar lenger ned i saken. Det har ikke lyktes Se og Hør å få en kommentar fra Johnsen.

Utelot voldsepisode

De to influenserne klemmer hverandre når de møtes, ler i sofaen under intervjuet, snakker om OnlyFans og Johnsens «flukt» fra miljøet hun var i i hovedstaden. Den tidligere «Ex on the Beach»-deltakeren er også inne på den tøffe tida i hjembyen Fredrikstad, som hun har flyttet tilbake til, og om å bli utsatt for mobbing som barn.

- Jeg reagerer på at spørsmålene ikke blir kritiske nok. De går ikke inn i det som er selve saken, og det hele er veldig på overflaten. Man har også utelatt denne voldsepisoden hun er dømt for, den er ikke med i det hele tatt, sier presseveteranen.

ETTERLYSER KRITKK OG DYBDE: Pressekespert Gunnar Bodahl-Johansen mener TV 2-intervjuet er overfladisk. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
ETTERLYSER KRITKK OG DYBDE: Pressekespert Gunnar Bodahl-Johansen mener TV 2-intervjuet er overfladisk. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer

Innslaget har flere klippebilder av lettkledde bilder, og videoinnklipp av Johnsen som svømmer i et basseng. Når Johnsen snakker om politijakten er det lagt inn sirenelyder, og arrestasjonen illustreres fra klipperommet ved at utsnittet mørklegges, med et lys inn fra siden.

- Det er så malplassert i denne sammenhengen. Jeg er mest overrasket over at TV 2 har valgt å publisere dette. Dette burde vært behandlet mye mer respektfullt, kritisk og inngående når man først skal ta opp et sånt tema. At man tar det som et koseprogram, hvor hun får «snakke ut», vitner om at det i liten grad er styrt av en profesjonell holdning, sier Bodahl-Johansen videre.

ARRESTERT: Slik illustreres den dramatiske pågripelsen av Melina Johnsen hos TV 2. Foto: Skjermdump
ARRESTERT: Slik illustreres den dramatiske pågripelsen av Melina Johnsen hos TV 2. Foto: Skjermdump Vis mer

Johnsen kan i intervjuet fortelle at hun nå har erstattet det gamle livet med trening, sunn mat og jobb på et eldresenter.

Forstår ikke kritikken

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, sier til Se og Hør at kanalen ikke kjenner seg igjen i kritikken.

- Influenser Melina Johnsen når ut til mange unge gjennom sine kanaler i sosiale medier, og denne dommen har tidligere fått bred mediedekning, uten at Johnsen selv har villet medvirke eller kommentere. Vi er fornøyde med at Johnsen sier ja til å stille til intervju med «God kveld Norge», uten forbehold, og svarer åpent på alle kritiske spørsmål.

Han svarer imidlertid ikke på hvorfor voldsepisoden har blitt utelatt fra intervjuet. Isachsen sier til Se og Hør at hun heller ikke skjønner kritikken fra Bodahl-Johansen.

- Jeg lurer på hva slags setting han mener det skulle vært gjort i. Det er viktig å få personen til å føle seg trygg, og hun har tross alt fotlenke og kan ikke bevege seg ut av hjemmet. Jeg stilte henne spørsmål om det hun hadde gjort, og påpekte flere ganger under intervjuet at det var en alvorlig sak, spurte om hun angret, og så videre. Jeg vet ikke hva mer man kunne sagt og gjort, sier hun.

DÅRLIG RÅD: Sophie Elise Isachsen forteller om at de hadde dårlig råd i barndommen på «Kåss til kvelds». Video: NRK Vis mer

- Er det noen spesiell grunn til at voldsepisoden ble utelatt fra intervjuet?

- Nei, det er ikke noen grunn til det. Det får TV 2 svare for, vi har utarbeidet spørsmålene til intervjuet sammen.

Isachsen understreker at mye er utelatt fra intervjuet, og at et langt intervju har blitt klippet ned til noen minutter.

- Som menneske og journalist er det viktig for meg å gi alle mennesker en sjanse. Jeg er ikke der for å dømme henne for det hun gjorde. Jeg vil også legge til at jeg har mye respekt for Melina for å stille opp. Til hennes forsvar var hun veldig nervøs i forkant, og forklarte at hennes reaksjon når hun er nervøs er å le når hun snakker om noe som er vanskelig, sier hun.

LES OGSÅ: - Det var helt jævlig å få den telefonen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer