Ariana Grande:

Slakter stjernens voksfigur

- Ting å fikse: Nese, sminke, ansikt, alt i ansiktet hennes.

VOKSFIGUR: Ariana Grande fikk nylig sin egen voksfigur på det kjente museet Madame Tussauds i London. Om figuren egentlig ligner på henne, er imidlertid både hun og fansen usikre på. Her er sangstjernen avbildet under Met-gallaen i 2018. Foto: NTB Scanpix
VOKSFIGUR: Ariana Grande fikk nylig sin egen voksfigur på det kjente museet Madame Tussauds i London. Om figuren egentlig ligner på henne, er imidlertid både hun og fansen usikre på. Her er sangstjernen avbildet under Met-gallaen i 2018. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det å få sin egen voksfigur på voksmuseet Madame Tussauds, er et tydelig tegn på at man har klart å skape et navn for deg selv i kjendisverdenen.

For å nevne noen har David Beckham (44), Britney Spears (37), Kendall Jenner (23) og den britiske kongefamilien alle sine egne voksfigurer - og nylig fikk også sangstjernen Ariana Grande (25) æren av å bli utstilt på det berømte voksmuseet.

Om det er noen ære i hennes tilfelle, er imidlertid usikkert. Voksversjonen av den populære sangeren ble avduket forrige uke, og fansen var mildt sagt forskrekket.

Sett bort fra de skyhøye støvlettene, den stramme, høye hestehalen, den store genseren og mikrofonen i hånda, er det nemlig ikke mange likheter mellom Grande og voksfiguren hennes.

VOKSFIGUR: Fansen mener Madame Tussauds har truffet på antrekket og håret til Ariana Grande - men ikke noe annet. Foto: NTB Scanpix
VOKSFIGUR: Fansen mener Madame Tussauds har truffet på antrekket og håret til Ariana Grande - men ikke noe annet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sterke reaksjoner

Ifølge Cosmopolitan tok en rekke fans til Twitter etter avdukingen for å uttrykke sin store skuffelse, og enkelte mener den ferske voksfiguren er en fornærmelse.

- Jeg hater Arianas voksfigur. Det er ikke ansiktet hennes. Hun fortjener mer respekt. Hun er den beste popsangeren i verden, og alt dere får til er dette. Selv eldre voksfigurer ser bedre ut enn dette. De må lage en ny, skrev en på Twitter.

- Ting å fikse: Nese, sminke, ansikt, alt i ansiktet hennes, skrev en annen.

En tredje bruker påpekte at det eneste som stemmer, er antrekket og håret.

MANGE REAKSJONER: Det er særlig ansiktet på den nye voksfiguren som vekker oppsikt. Foto: NTB Scanpix
MANGE REAKSJONER: Det er særlig ansiktet på den nye voksfiguren som vekker oppsikt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Vil bare snakke

De første dagene holdt Grande tyst om voksfiguren, men i et innlegg på Instagram delt av Pop Crave News fredag - med et bilde av figuren - har 25-åringen skrevet en noe kryptisk kommentar.

- Jeg vil bare snakke, skriver hun.

View this post on Instagram

It's the thought that counts. #CommentsByCelebs

A post shared by Comments By Celebs (@commentsbycelebs) on

Nøyaktig hva Grande mener med kommentaren er ikke kjent, men en rekke amerikanske medier, deriblant Nova 100 og Cosmopolitan, tolker den som at stjernen ikke er helt fornøyd med figuren.

Vis mer

Ikke første gang

Som nevnt er mange kjendiser foreviget i voks på det berømte museet. Til tross for at de har bommet litt på Grande, er det flere voksfigurer som ligner på en prikk.

Nylig fikk blant andre Priyanka Chopra (36) og Kris Jenner (69) se figurene sine i «levende live», og på bildene der de to stjernene er avbildet med figurene sine, er det vanskelig å se hvem av dem som er ekte og hvem som er laget av voks.

Til tross for at museet imponerte fansen med Chopra og Jenner, har de ved flere anledninger måttet tåle kritikk for uheldige versjoner av enkelte kjendiser.

I 2017 måtte Madame Tussauds i New York tåle kritikk da de lanserte en ny voksfigur av Beyoncé Knowles (37). Fansen anklaget blant annet museet for å ha gitt henne en lysere hudfarge.

Mellomtittel

Ifølge Business Insider tar det hele tre måneder å lage én voksfigur, og totalt er 15 ulike håndverkere og kunstnere involvert i den omfattende prosessen.

Det er det imidlertid vanskelig å tro når man ser voksfiguren som ble laget av filmstjernen Meryl Streep (69) i 2017.

UHELDIG: Voksmuseet forsøkte trolig å gjenskape Meryl Streeps look fra Oscar-utdelinga i 2012 (til høyre), men var ikke helt heldige med resultatet. Foto: NTB Scanpix
UHELDIG: Voksmuseet forsøkte trolig å gjenskape Meryl Streeps look fra Oscar-utdelinga i 2012 (til høyre), men var ikke helt heldige med resultatet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Dette er kanskje det eneste fæle rød løper-øyeblikket som noensinne har involvert Meryl Streep, var dommen fra motemagasinet InStyle den gang.

Heller ikke artisten Katy Perrys (34) voksfigur fra 2013 imponerte. Billboard skrev følgende om figuren den gang:

- Vi skjønner hvor vokskunstneren vil, men figuren er mer som en dobbeltgjenger, en som ligner litt på en kjendis, fremfor en tro kopi av stjernen.

FALSK PERRY: Voksutgaven av Katy Perry som ble avduket i Los Angeles i januar 2013. Foto: NTB Scanpix
FALSK PERRY: Voksutgaven av Katy Perry som ble avduket i Los Angeles i januar 2013. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I Perrys tilfelle var imidlertid voksmuseet noe uheldige med timingen, da sangstjernen nylig hadde kvittet seg med det lange, fargerike håret til fordel for en helt annen stil - nemlig kort, blondt hår.

«SKREMMENDE»: I desember 2018 ble de levende voksfigurene av hertuginne Meghan og prins Harry vist frem ved Madame Tussauds i Berlin. Reaksjonene har ikke latt vente på seg. Video: NTB Scanpix / Madame Tussauds Vis mer

LES OGSÅ: Hang ut toppløs Kate - nå skal han besøke kongefamilien

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer