Melania Trump:

Slakter Melanias julepynt: - Glorete og veldig jalla

Norsk interiørekspert stiller seg bak Twitter-folket.

KLART TIL JUL: Det hvite hus viser fram sin overdådige juledekorasjon. Det hele er designet av USAs førstedame, Melania Trump. Video: Det hvite hus Vis mer

(Se og Hør): Denne uken kunne USAs førstedame Melania Trump (47) avsløre årets juletema i Det hvite hus. Det er tradisjon at boligen på USAs mest kjente adresse pyntes til den store høytiden, og det har historisk sett vært førstedamenes jobb å bidra.

Det offisielle temaet i år er «Time-Honored Traditions», eller «lange tradisjoner» på norsk.

- GLORETE: Ikke alle er like fornøyd med Melania Trumps julepynt. Foto: NTB scanpix
- GLORETE: Ikke alle er like fornøyd med Melania Trumps julepynt. Foto: NTB scanpix Vis mer

Sammen med ballettdansere, juletrær, glitter og julekuler så det tilsynelatende ut til at Melania Trump var mer enn fornøyd med egeninnsatsen i innlegget hun delte på Twitter.

Objekt for humor

Men selv et pepperkakehus på 160 kilo, 12 000 glitrende julekuler og Charles Dickens' juleklassiker «A Christmas Carol» utstilt i et monter, klarer ikke å overbevise juleentusiastene på sosiale medier - som heller beskriver en følelse av «mareritt» og «angst». Slakten støttes også av en norsk ekspert.

- Hvorfor ser juledekorasjonen til Det hvite hus ut som at Voldemort er i ferd med å komme tilbake?, skrev en på Twitter og refererte til den onde trollmannen fra Harry Potter.

- Elsker Melanias juledekorasjon på plenen til Det hvite hus, skrev en annen og la til dette bildet:

Også flere utenlandske medier har latt seg bemerke av den noe kalde dekorasjonen til USAs førstedame, og overskriftene er ikke i det koselige jule-slaget.

- Melania Trumps juledekorasjoner vil gi deg FOMO, skriver Metro, mens VICE skriver:

- Melania planlegger jula fra helvete, og elsker det.

Slakter pynten

Interiørstylist og ekspert Tone Kroken har jobbet med dekorering i over 20 år. Hun er medeier i nettbutikken Lazydays, og gjør hver måned oppdrag for både norske og internasjonale interiørmagasiner. Denne måneden er hun blant annet på trykk i britiske Elle.

Når Se og Hør spør om julepynten til Melania Trump falt i smak, klarer hun så vidt å holde latteren tilbake.

Saken fortsetter under bildet:

SLAKTES: Ikke alle er like fornøyde med Melania Trumps julepynt. På Twitter går det sport i å vitse om interiøret, og en norsk ekspert går hardt til verks. Foto: NTB scanpix
SLAKTES: Ikke alle er like fornøyde med Melania Trumps julepynt. På Twitter går det sport i å vitse om interiøret, og en norsk ekspert går hardt til verks. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Det er så glorete at jeg ikke har ord. Å ha mye penger betyr ikke nødvendigvis at du har smak eller god stil. Hun har forsøkt å gjøre ting såpass glamorøst at det blir jalla og veldig lite organisk, forteller hun og fortsetter:

- Jeg synes dette oppleves som prangende på en altfor overdådig måte. Det er liksom alt på en gang. Hvite juletrær, en allé av bjørk, gull og masse, masse lys. Det bærer ikke preg av amerikanske tradisjoner i det hele tatt, sier hun.

Tone Kroken spekulerer om førstedamens bakgrunn kan ha noe med valget å gjøre. Hun er fra Slovenia, og har andre tradisjoner enn ektemannen, sønnen og stebarna.

- Hun har ikke klassen eller stilen som Michelle Obama hadde. Det her ser ut som russisk jul, sier eksperten.

Trump har forsøkt seg på en noenlunde minimalistisk dekorstil. Kroken mener det kunne fungert, dersom hun hadde tonet ting noen hakk ned.

- I stedet for å ha masse kranser med røde og hvite bånd, kunne hun for eksempel brukt noen hvite stjerner eller helt vanlige juletrelys. Nei uff, jeg er glad vi har den norske kongefamilien. De er mye flinkere på det her, sier Kroken og understreker at hun ikke kan forstå om kolleger av henne mener noe annet om pynten.

Saken fortsetter under bildet:

OVERKILL?: Tone Kroken mener dette hadde sett bedre ut med enkle juletrelys eller hvite stjerner, i stedet for røde bånd. Foto: NTB scanpix
OVERKILL?: Tone Kroken mener dette hadde sett bedre ut med enkle juletrelys eller hvite stjerner, i stedet for røde bånd. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ambivalens

Det har nå gått over ett år siden Donald J. Trump (71) ble valgt til USAs president. Han ble innsatt i stillingen i januar, og har skapt overskrifter med sine uttalelser på daglig basis siden den gang.

Det samme har hans kone og USAs førstedame, Melania Trump (47). Eksperter uttalte nylig til Dagbladet at forbruket hennes i løpet av det siste året har vært uten sidestykke.

Trump skal selv, ifølge The Washington Post og The Telegraph, ha beskrevet kona som «Jackie O på steroider».

Tidligere i november fikk hun også kritikk for sin enorme garderobe, taksert til millioner av dollar. Ikledd luksusplagg fra deriblant Chanel, Fendi, Ralph Lauren og Christian Louboutin, har hun reist verden rundt.

Ifølge Business Insider setter Melania Trump forgjengerne sine i skyggen når det kommer til garderobens totalpris. Fire av veskene hennes, fra blant annet Hermès, Louis Vuitton og Céline, har en verdi på over en million norske kroner.

Man skal heller ikke kimse av førstedamens velkjente diamantring, som angivelig skal være på hele 25 karat.

Den fikk hun av ektemannen etter ti års ekteskap, i 2015. Hun bruker den blant annet på sitt offisielle portrett i Det hvite hus - et bilde som for øvrig fikk massiv oppmerksomhet. Ifølge Vogue er ringen angivelig taksert til svimlende 24 millioner kroner.

Sett bort fra antrekkene, har hun gjennom karrieren fått oppmerksomhet for at hun kjemper aktivt mot mobbing og at hun ofte står ved ektemannens side i tragedier som blant annet flom.

KOMMENTERTE UTSEENDET: Etter at Donald og Melania Trump hadde fått en omvisning i Les Invalides av Emmanuel og Brigitte Macron, kommenterte den amerikanske presidenten den franske presidentkonas utseende. Video: Emmanuel Macron / Facebook Vis mer

LES OGSÅ: - Han er som snytt ut av nesa på faren sin