MISFORNØYD: «Farmen»-utfordreren Håkan Pettersson (54) har mindre hyggelige ting å si om tv-konseptet etter at han måtte forlate tv-gården søndag kveld. Foto: Alex Iversen / TV 2
MISFORNØYD: «Farmen»-utfordreren Håkan Pettersson (54) har mindre hyggelige ting å si om tv-konseptet etter at han måtte forlate tv-gården søndag kveld. Foto: Alex Iversen / TV 2Vis mer

«Farmen» 2018:

Slakter «Farmen» etter tv-exit

Håkan Pettersson (54) tar et knallhardt oppgjør med TV 2.

Det ble med en knapp «Farmen»-uke for den svenske byggmesteren Håkan Pettersson (54). Etter å ha kommet inn som en av de såkalte utfordrerne i begynnelsen av uka, var realityeventyret brått over etter søndagens tvekamp.

Pettersson ble utpekt til førstekjempe av storbonden Nikolai Aspen (23) i onsdagens program, og måtte innse at slaget var tapt etter en knallhard tautrekkingskonkurranse mot uvdølingen Kjetil Nørstebø (28).

- Kjetil hadde testosteron opp til øreflippene, og er både tyngre og sterkere enn meg. Seieren var hans lenge før tvekampen, forteller Pettersson til Dagbladet.

GA OPP: Håkan Pettersson mener han aldri hadde sjangs til å vinne tvekampen mot Kjetil Nørstebø, og mener uansett at motstanderens seier var planlagt. Foto: Alex Iversen / TV 2
GA OPP: Håkan Pettersson mener han aldri hadde sjangs til å vinne tvekampen mot Kjetil Nørstebø, og mener uansett at motstanderens seier var planlagt. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Bare intriger og faenskap

Gjennom sin noe forkortede tid i tv-ruta var den nevenyttige 54-åringen, som har bodd i Norge siden 1986, flink til å påpeke at han siktet mot «Farmen»-seier. Motivasjonen for å vinne forsvant imidlertid like fort som den kom, skal vi tro Pettersson i dag.

- Ja, det var veldig bra at jeg røyk ut, for jeg så ikke poenget med å være der lenger. Alt var bare intriger og faenskap, og ikke slik jeg så for meg.

- Hvordan så du for deg at det skulle være?

- Jeg hadde håpet at gjengen som var der inne hadde mer kunnskap om gårdsdrift og praktisk arbeid. I stedet møtte jeg uerfarne byfolk og rosabloggere - et sammensurium av idioter, konkluderer den frittalende 54-åringen.

Pettersson understreker at de harde ordene ikke er rettet mot noen av deltakerne personlig.

Saken fortsetter under.

SOM TO DRÅPER VANN: Nikolai og Markus Aspen (23) er eneggede tvillinger, og blir stadig forvekslet med hverandre. Likheten har bydd på noen ekstra utfordringer etter at førstnevnte dukket opp på «Farmen». Reporter: Miriam Bakkejord. Video: Helén Skogstad Vis mer

- Nei, absolutt ikke, de er alle kjempehyggelige folk, og jeg har kontakt med flere av dem på utsida. Men jeg hadde forventet at det var andre, likesinnede folk der inne, kanskje med litt mer peiling. Jeg skjønner ikke hva TV 2 har tenkt på, sier han.

Helseproblemer

Pettersson erkjenner at han har sett lite på «Farmen» tidligere, og dermed ikke er kjent med alle detaljene for konseptet.

Selv om han hevder at hans egen tv-exit var planlagt, fantes det flere grunner til at 54-åringen ikke hadde lyst til å fortsette oppholdet.

- Jeg sliter med en nakkeprolaps og har i tillegg borrelia, som gjør at jeg har en del smerter. Det ble en plagsom greie som hang over meg der inne, sier den Eidsvoll-bosatte svensken, før han skyter inn følgende spørsmål:

- Har de filma at jeg sov ute ved bålet den ene natta, og ikke inni huset?

- Nei, men det blir nevnt.

- Jeg sov ute fordi det var så jævlig skittent inni huset. Det var faen meg renere å sove sammen med kyrne, humrer han.

STABEIS: Håkan Petterson krevde å ha med flere pakker sigaretter inn på tv-gården, noe TV 2 godtok. Foto: Alex Iversen / TV 2
STABEIS: Håkan Petterson krevde å ha med flere pakker sigaretter inn på tv-gården, noe TV 2 godtok. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Gluten-drama

- Det virker ikke som du sitter igjen med så mye positivt etter deltakelsen?

- Jo, da. Nå har jeg fått sett hvordan opplegget funker, og det har vært kjempelærerrikt. Til syvende og sist hadde jeg likevel ikke noe der å gjøre, sier han.

Se og Hør har vært i kontakt med pressekontakt for «Farmen» i TV 2, Alex Iversen. Han har ingenting å tilføye i saken.

Pettersson skapte for øvrig overskrifter tidligere i uka, da det ble kjent at han hadde presset TV 2 til å få ha med seg sigaretter inn på tv-gården. 54-åringen meddeler at han har kjent på oppmerksomhet fra offentligheten den siste uka.

- Ja, noen har lagt merke til meg. Folk har bare hatt hyggelige ting å si, forteller han.

Pettersson er ikke den eneste av årets «Farmen»-utfordrere som har skapt overskrifter for tv-deltakelsen. Tidligere i uka rettet finnmarkskvinnen Anneli Guttorm (45) krass kritikk mot TV 2 etter å ha fått i seg mat som inneholdt gluten under innspillingen.

Matinntaket resulterte i at Guttorm, som har cøliaki, ble hentet i ambulanse og fraktet bort fra tv-gården - for godt.

LES OGSÅ: Slik er «Farmen»-Nikolais hemmelige tvillingdrama

KONTROVERSIELL: Andreas Nørstrud blir ofte betegnet som en av tidenes mest omstridte «Farmen»-deltakere. Vi tok en prat med han på «Torpet». Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Emilie Rydning / Dagbladet Vis mer
Ble millionær på delikatessebutikken!

Ble millionær på delikatessebutikken!

Annonsørinnholdfra NORSK TIPPING
Slik setter de fart på romanseryktene

Slik setter de fart på romanseryktene

Punger ut for eget blod

Punger ut for eget blod

- Jeg har fått meg en hobby for første gang

- Jeg har fått meg en hobby for første gang

- Sliter med at jeg er blitt en kjærestejente

- Sliter med at jeg er blitt en kjærestejente

- De kommer ikke til å forlove seg

- De kommer ikke til å forlove seg

Dro fra kjendisfest i raseri

Dro fra kjendisfest i raseri

- Det var jeg som ble etterlyst

- Det var jeg som ble etterlyst

Derfor legger hun modellyrket bak seg

Derfor legger hun modellyrket bak seg

Slik er fotballstjernens luksus-soning

Slik er fotballstjernens luksus-soning

- Kommer til å føle meg utenfor

- Kommer til å føle meg utenfor

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder
Postadresse
Boks 1184 Sentrum, 0107 Oslo
Besøksadresse
Karvesvingen 1, 0579 Oslo
Sentralbord
21 30 10 00
Ansvarlig redaktør
Ulf André Andersen
Redaktør seher.no
Jonas Jørstad
Utgiverselskap
Aller Media AS
Powered by
Labrador CMS
Tips oss på sms 2255