«Farmen» 2020:

Slakter baksnakking: - Helt jævlig

Jostein Grav (58) ble første deltaker ut av «Farmen»-gården. Nå forteller han hva som gikk galt.

UTE AV «FARMEN»: Kjetil Kirk (27) gikk seirende ut av årets første tvekamp i «Farmen», der han møtte østfoldingen Jostein Grav (58). Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

HOBØL (Se og Hør): Han hadde planene klare for hvordan han skulle gå seirende ut av årets «Farmen»-sesong. Likevel var det 58 år gamle Jostein Grav som måtte pakke sakene sin søndag kveld - som den første deltakeren til å forlate konkurransen.

Gravs tv-exit var et faktum etter en øksekastkonkurranse mot Kjetil Kirk (27), hvor førstnevnte bare fikk med seg et knapt poeng.

- Helt jævlig

Til tross for bare ei uke på tv-gården, rakk Grav å gjøre seg godt bemerket. Blant annet etter å ha havnet i heftig diskusjon med storbonden Daniel Viem Årdal (30), som valgte ham til sesongens første duellant, eller førstekjempe.

- Jeg hadde jo planer om å ligge lavt med den kunnskapen jeg satt på, men det gikk ikke. Det var rett og slett for mange som kunne for lite, og derfor måtte jeg steppe inn og ta plass. På den måten ble jeg vel oppfattet som en stor konkurrent, forteller Grav når Se og Hør møter ham hjemme på gårdsplassen i Hobøl - to måneder etter innspillingen av tvekampen.

TAP: Jostein Grav traff blinken én gang, og sanket minst poeng. Foto: Alex Iversen / TV 2
TAP: Jostein Grav traff blinken én gang, og sanket minst poeng. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

At Gravs bastante holdninger gjorde ham til dels upopulær gjennom det korte tv-oppholdet, er 58-åringen selv godt klar over. Overfor Se og Hør påpeker han at nettopp stemninga inne på gården gjorde det lettere for ham å reise hjem.

- Jeg hadde aldri forestilt meg at spillet skulle starte så tidlig, og at det skulle være så mye baksnakking. Det var helt jævlig, forteller han.

NYE GAUTE: Endelig er Farmen 2.0 her, med Mads Hansen ved roret, og han forteller om hans første dag på settet. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Lurte produksjonen

Vel hjemme i Indre Østfold konstaterer Grav at han fikk satt sitt preg på gjengen, selv om tida ble knapp. 58-åringen avslører samtidig at han skjulte en hemmelighet for produksjonen gjennom oppholdet.

Ettersom Grav skulle reise 100 år tilbake i tid, valgte han å ha med seg egen bunad inn på tv-gården, som et festantrekk han hadde tenkt til å bruke i en eventuell finale.

Én helt spesiell bunadsdetalj skal, ifølge Grav, ha hatt stor betydning for ham og de andre deltakerne på gården.

- I bunaden hadde jeg ei klokke i lomma, en gammeldags en. Det ble ikke oppdaget da jeg reiste inn, forteller han, og fortsetter:

- Men der har du meg i et nøtteskall, når det kommer til rettferdighet. Da produksjonen ikke var til stede, så sa jeg i plenum til de andre deltakerne at: «Bare så dere veit, så har jeg med meg ei klokke inn. Den tror jeg vi kan få veldig god bruk for, for å prøve å få inn noen rutiner».

I «Farmen»-universet har deltakerne vanligvis ikke tilgang til klokke, men må følge sola.

NY SESONG: Dette er årets Farmen-cast. Programledere: Kine Falch / Jonas Scheie Hammer Vis mer

Grav klarte å holde eiendelen skjult for produksjonen, og gjemte klokka under dyna, blant annet. Med klokka visste deltakerne alltid når de startet å jobbe, og når de tok kvelden.

- Man blir jo grinete hvis man får lite søvn, innrømmer realitydeltakeren.

- Fant produksjonen noen gang ut at du hadde klokka?

- Nei, men jeg har sagt det i ettertid. Det hadde dem ikke noen kommentar til, sier Grav.

Tatt på fersken

Presseansvarlig for «Farmen» i TV 2, Alex Iversen, forteller til Se og Hør at deltakeren burde latt klokka bli igjen hjemme.

- Jostein hadde med seg en klokke som en del av en bunad. Vi la ikke merke til klokka før han fortalte om det selv. Han burde latt den ligge hjemme, sier Iversen, og fortsetter:

SYK: Den tidligere «Farmen»-deltageren og treningsprofil, Stine Hartmann, har fått benmargsødem. Vis mer

- Vi syntes det var veldig artig at Jostein hadde med seg bunad, og er lei oss for at han ikke fikk brukt den mer i løpet av oppholdet.

I tillegg til klokka lå det en Kvikk Lunsj-sjokolade i lomma på den nevnte bunaden, fra årets 17. mai-feiring. Denne ble ifølge Iversen oppdaget av produksjonen da Grav var på vei ut på kjempehytta før tvekampen.

For ordens skyld: De resterende «Farmen»-deltakerne er ikke tilgjengelig for kommentarer til denne saken, da innspillingen fortsatt pågår.

LES OGSÅ: Avslører årsaken til innleggelsen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer