LYKKEN BRAST: På 70-tallet var «inspektør Foley»-stjernen Michael Kitchen sammen med «Absolutely Fabulous»-skuespilleren Joanna Lumley. Men den enorme medieoppmerksomheten var med på å bidra til at lykken brast. Foto: All Over Press
LYKKEN BRAST: På 70-tallet var «inspektør Foley»-stjernen Michael Kitchen sammen med «Absolutely Fabulous»-skuespilleren Joanna Lumley. Men den enorme medieoppmerksomheten var med på å bidra til at lykken brast. Foto: All Over PressVis mer

Skyr mediene etter at kjærlighetene brast

Påskekrim-helten Michael «inspektør Foyle» Kitchen fant lykken med «Absolutely Fabulous»-stjernen Joanna Lumley. Men det enorme trykket fra britiske medier førte til at forholdet havarerte.

SEOGHØR.NO: Skuespiller Michael Kitchen (66) har i årevis vært en seermagnet som etterforsker Christopher Foyle i NRKs påskekrim «Foyle».

Privat er Michael en gåte for fansen.

Han skyr offentligheten, og gir svært sjelden intervjuer.

Frykten for rampelyset kom etter at forholdet med «Absolutely Fabulous»-stjernen Joanna Lumley (68) havarerte på 70-tallet.

Er en særing

POPULÆR: Michael Kitchen har blitt populær i rollen som inspektør Foyle. Her er han i TV-serien «Foyle's War» Foto: All Over Press
POPULÆR: Michael Kitchen har blitt populær i rollen som inspektør Foyle. Her er han i TV-serien «Foyle's War» Foto: All Over Press Vis mer

Stjerneparet var elsket av fans og fotografer, noe som skal ha frustrert og irritert Michael.

I 1979 svirret ryktene om at de skulle gifte seg, men i stedet ble det brudd.

– Jeg var en særing, og klok nok til å forstå at jeg ikke var klar for et slikt familieliv, fortalte han i et sjeldent intervju med TV Times.

Forelsket i garderoben

I 1987 fant han kjærligheten på jobb.

På teateret falt pladask for påkledersken Rowena Miller. De giftet seg året etter – og fikk etter hvert sønnene Jack (26) og Jamie (20).

Hverken kone eller barn har stilt opp på bilder med Michael – og kun en gang har han kommentert livet som far.

– Alt ble snudd på hodet da jeg fikk barn, og jeg nyter hvert sekund, sa han på 90-tallet til det britiske programbladet.

«Inspektør Foyle» ser du på NRK langfredag kl 21.05, påskeaften kl 21.25 og 1. påskedag kl 21.20.

LES OGSÅ: Miranda Kerr overrasket fansen med toppløsbilde