TILFELDIGHET: Brystkreften ble oppdaget ved en tilfeldighet. Foto: SCANPIX
TILFELDIGHET: Brystkreften ble oppdaget ved en tilfeldighet. Foto: SCANPIX Vis mer

- Skyggen var en ondartet svulst

Åse Kleveland snakker om kampen mot brystkreften.

Publisert
SEHER.NO: Åse Kleveland (62) fikk i fjor påvist brystkreft, noe som skjedde ved en tilfeldighet. Legen hennes skulle nemlig gå av med pensjon, og Kleveland dro for å ta ultralyd og mammografi, for å sikre fremtiden.

- Noen uker senere viste det seg at skyggen som legen oppdaget, var en ondartet svulst med begrenset spredning til lymfekjertlene. Jeg har hatt en utrolig flaks. Selv ville jeg ikke merket den før langt senere. Min spontane reaksjon var: Ja, vi skal alle ha vårt. Brystkreften er blitt min kamp, men den skal vi bli to om, sier hun til KK.

Sykdommen til tross, Kleveland har hele tiden trodd at det kommer til å gå bra. Et eventuelt tap av håret var noe av det verste hun trodde kunne skje.

- Det er klart, k-ordet er ladet. Men jeg kjente meg sikker på at det ikke sto om livet, i alle fall ikke i denne omgangen. For meg har dette handlet om å komme gjennom noe fryktelig ubehagelig, kanskje smertefullt. Og i verste fall hårtap som en følge av cellegift. En livsforsikring med en høy og plagsom premie å betale.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Det er på tide at noen andre tar det

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer