Runar Søgaard:

Skulle på «Farmen»-pressetreff. Måtte i retten

Mens hele «Farmen kjendis»-gjengen var på premierevisning i Oslo, måtte Runar Søgaard møte i retten i Sverige.

I RETTEN: Denne uken var det pressetreff for «Farmen Kjendis». Der var ikke Runar Søgaard. Foto: Morten Eik / Se og Hør
I RETTEN: Denne uken var det pressetreff for «Farmen Kjendis». Der var ikke Runar Søgaard. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Farmen Kjendis»-aktuelle Runar Søgaard (51) fra Kongsvinger er i hardt vær. Nordmannen, som er bosatt i Stockholm, måtte sist uke møte i retten - tiltalt for økonomisk kriminalitet.

Ifølge tiltalen skal Søgaard og en slektning ha unnlatt å bokføre flere millioner svenske kroner i regnskapsårene 2013 - 2016 - samt inntekter på cirka 390 000 kroner.

Rettssaken er utsatt til 2020.

Søgaard kan risikere mellom seks måneder og seks års fengsel, ifølge den svenske avisen Expressen. Selv nekter han straffskyld, og føler seg urettferdig behandlet.

- Dette stemmer overhodet ikke. I denne saken har jeg gått god for andres gjeld. Det er en stor forskjell på Sverige og Norge dersom man leverer regnskapet for sent. I Sverige får man fengselsstraff, mens man i Norge får bøter på 18 000 kroner. Hele saken er tragisk, sier Runar Søgaard til Se og Hør.

Flere av de mannlige deltagerne i Farmen Kjendis, deriblant Charter-Svein og Runar Søgaard, støter på problemer når de får i oppdrag å montere en brygge. Vis mer

I snart 20 år har han jobbet med coaching, lederskapsutvikling og foredrag.

Barn med Carola

Søgaard har også tidligere vært i vansker. For snart fem år siden ble han dømt til to måneders fengsel for regnskapsrot. Den gangen sonet han dommen hjemme med fotlenke.

Runar Søgaard var gift med Sveriges største popstjerne Carola Häggkvist (52) fra 1990 til 2000. De har sønnen Amadeus (21) sammen. I tillegg har han to barn fra ekteskap nummer to.

I forbindelse med tiltalen ble det stilt spørsmål rundt Runar Søgaards deltakelse i «Farmen kjendis». Presseansvarlig for realityserien i TV 2 bekrefter overfor VG at produksjonen aldri har vært bekymret for fortiden hans.

- Runar har gjort opp for tidligere forhold. Vi er spesielt oppmerksomme på vold, men det er ikke tilfelle her. Folk må få en ny mulighet.

HETT PAR: Runar og Carola var gift i ti år. Her sammen i 1997. Foto: NTB Scanpix
HETT PAR: Runar og Carola var gift i ti år. Her sammen i 1997. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Forberedt på konflikter

For nordmenn er Runar Søgaard kanskje best kjent som eksmannen til den svenske sangeren Carola Häggkvist. I Sverige, der han har bodd hele sitt voksne liv, har han lenge vært et yndet objekt i sladrepressen. Er målet å få en ny oppsving i hjemlandet?

- Jeg har ingen intensjon om å skape blest rundt meg selv, men ser på dette som en mulighet til å oppleve noe nytt. Ikke at jeg har sett noe på «Farmen» tidligere, eller kan noe om gårdsdrift. Dette er egentlig ikke min kopp med te i det hele tatt, sa Sögaard, som i dag jobber som sjefsutvikler og foreleser i Stockholm.

Søgaard var forberedt på at det kan oppstå konflikter på tv-gården, noe han tok med knusende ro.

- Jeg er en ganske vanskelig person å irritere, så det tror jeg ikke blir et problem. Jeg frykter ingenting, bortsett fra å vinne. Jeg er jo ikke i stand til å vinne det her.

Mandag 29. januar starter den tredje utgaven av «Farmen Kjendis», med det tilhørende programmet «Torpet», på TV 2. Sjekk ut de første bildene fra årets sesong! Vis mer

LES OGSÅ: Derfor bytter han navn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer