Agnes Kittelsen:

Skulle på date - dro til feil by

Agnes Kittelsen fikk kalde føtter før sin første date med ektemannen.

NERVØS: Agnes Kittelsen forteller at hun var veldig nervøs før sitt første møte med sin nåværende ektemann. Foto: Morten Eik / Se og Hør
NERVØS: Agnes Kittelsen forteller at hun var veldig nervøs før sitt første møte med sin nåværende ektemann. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert

Skuespiller Agnes Kittelsen (41) har gjort det stort med sine opptredener i blant annet de prisvinnende filmene «Max Manus» og «Kon-Tiki». Sist var hun aktuell i rollen som finansfruen Hermine Veile i NRK-suksessen «Exit».

Kittelsen har vært gift med den svenske artisten Lars Winnerbäck (45) siden 2016, og de to har vært et par i åtte år.

41-åringen har tidligere fortalt i et lengre intervju med Dagbladet Magasinet hvordan hun og Winnerbäck møttes.

PROVOSERT: Agnes Kittelsen var gjest i «Lindmo», og der snakket hun om da hun fikk se opptak av guttene «Exit» er inspirert av. Video: NRK Vis mer

Det var under innspillingen av tv-serien «Dag» at det oppsto søt musikk mellom skuespilleren fra Vågsbygd og den svenske sangeren, som hadde en liten rolle i serien.

- Øystein (Karlsen, manusforfatter og regissør, journ.am.) kom bort til meg med nummeret hans. «Hva skal jeg med dette?» spurte jeg. Han gjorde det samme til Lars også. «Lars, jeg har skrevet en scene til deg, her er nummeret til Agnes». Øystein er en do-er. Han får ting gjort, forklarte Kittelsen da.

Første date

Nylig kom det imidlertid frem ytterligere detaljer om starten av forholdet til Kittelsen og Winnerbäck. I podkasten «The Kåss Furuseths» avslørte nemlig Kittelsen hvordan hun havnet i feil by da hun skulle på første date med sin nåværende ektemann.

Da, som nå, bodde Winnerbäck i Stockholm, mens hun selv bodde i Oslo. Kittelsen fortalte i podkasten at hun bare hadde hatt én kjæreste og dermed var skikkelig nervøs før det første møte.

GIFT: Agnes Kittelsen med ektemannen Lars Winnerbäck. Foto: Heiko Junge / NTB
GIFT: Agnes Kittelsen med ektemannen Lars Winnerbäck. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer

Likevel utfordret hun seg selv og spurte svensken om de to skulle ta en øl sammen. Hun skulle da reise til Stockholm for å møte han.

- Jeg turte ikke å si at jeg skulle komme, så jeg lagde en historie om at akkurat den helgen skulle jeg faktisk til Stockholm med et par venninner på et møte. Dette fant jeg på, innrømmet hun i podkasten.

«EXIT»-HUSET: Denne uken er Ørnulf Høyer med i «4-stjerners middag». Der viser han frem huset som er blitt brukt i blant annet i «Exit» og «Olsenbanden jr.» Video: Discovery+ Vis mer

Det endte imidlertid med at hun fikk med seg en venninne. De avtalte helg, hun avtalte med Winnerbäck og han skulle fikse barnevakt så han var ledig hele helgen.

Se og Hør har vært i kontakt med Agnes Kittelsen som ikke har noen kommentar til saken.

Dro til feil by

Alt lå til rette for en romantisk helg i Stockholm, men da de to venninnene skulle dra fikk Kittelsen plutselig kalde føtter. De kjørte til Göteborg i stedet.

- Når vi kjører inn i Göteborg får jeg en tekstmelding fra han hvor det står at han har booket et bord den kvelden og lurer på hva vi skal gjøre, hva jeg vil gjøre, fortsatte hun i podkasten.

FORHOLDET: Herman Flesvig vant gullrute for «Førstegangstjenesten», og da vi snakket med han i etterkant lurte vi inn et spørsmål om forholdet. Video: Se og Hør Vis mer

Stockholm er ganske langt unna Göteborg så å kjøre dit likevel var ikke et alternativ. Da måtte Kittelsen tenke raskt.

Hun sendte derfor en tekstmelding hvor hun innrømmet at hun slettes ikke befant seg i Stockholm, men i Göteborg. Winnerbäck, som trodde de to hadde en avtale, skjønte imidlertid lite av hva hun gjorde der.

Det ble dermed ingen tur til Stockholm. Skuespilleren og venninnen endte opp med å sove på hotell i Göteborg, se en film på kino for å så dra hjem til Oslo igjen - uten å ha møtt svensken.

Fikk omsider møttes

Etter en liten stund tok Kittelsen kontakt med Winnerbäck igjen og avtalte på nytt å møte han i Stockholm.

Selv om hun også denne gangen var ekstremt nervøs, kom hun seg etter hvert til den svenske hovedstaden og møtte han på en bar. Kittelsen beklaget for det med Göteborg, og som hun selv sier: «the rest is history».

PUNGET UT: Reality-profilen Henrik Elvejord Borg og hans svenske forlovede, Lisa Anckarman, har tatt forholdet nok et steg videre. Video: Rød Løper Vis mer

Både Kittelsen og Winnerbäck hadde barn fra før av da de møttes. Førstnevnte har sønnen Vetle sammen med sin tidligere samboer, skuespiller Endre Hellestveit (45), mens sistnevnte har sønnen Ebbe fra et tidligere forhold.

I 2019 fikk de imidlertid sitt første barn sammen, en datter. Hun fikk navnet Edith.

To hjem

Som tidligere nevnt er Kittelsen og musikerektemannen bosatt i to byer, og har et hjem både i Oslo og Stockholm. I Guri Solbergs (45) podkast «Bra Damer» har Kittelsen tidligere fortalt om hvordan det er å ha to steder hun kaller «hjem».

Å bosette seg i både den norske og den svenske hovedstaden var det eneste alternativet for paret, mye på bakgrunn av at de begge hadde barn fra før av.

HJEM: Linda Johansen var blant deltakeren i vårens «4-stjerners middag», og der viser hun frem hjemmet. Video: Discovery+ Vis mer

- Alternativet var jo at jeg og min mann ikke skulle være sammen, og det opplevde vi som et dårlig alternativ. Også har vi to barn, og de barna har andre foreldre - som ikke har tatt valget om at vi skal være sammen, på en måte, sa Kittelsen i podkasten.

Hun understreket videre at premisset hele veien var at barna deres at skulle fortsette sine liv akkurat som før, helt uforandret.

Derfor var det uaktuelt at skuespillerens sønn skulle bli tatt ut av sitt liv i Oslo, og likedan med Winnerbäcks sønn. Dermed bor de fortsatt i to byer.

LES OGSÅ: - Ny flamme etter skilsmissen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer