Ellen DeGeneres:

- Skulle ønske jeg var i stand til å lytte til henne

Moren til Ellen DeGeneres åpner seg om datterens anklager mot stefaren.

SNAKKER UT: Etter at Ellen DeGeneres tidligere denne uka fortalte at hun skal ha blitt misbrukt som tenåring, forteller moren hennes, Betty DeGeneres, nå om hvordan det har påvirket henne. Foto: NTB Scanpix
SNAKKER UT: Etter at Ellen DeGeneres tidligere denne uka fortalte at hun skal ha blitt misbrukt som tenåring, forteller moren hennes, Betty DeGeneres, nå om hvordan det har påvirket henne. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tidligere denne uka sjokkerte talkshowdronningen Ellen DeGeneres (61) mange da hun i et intervju med David Letterman, i programmet «My Next Guest Needs No Introduction», hevdet å ha blitt misbrukt som tenåring.

DeGeneres påsto at stefaren skal ha befølt brystene hennes, og brukt moren, Betty DeGeneres', sykdom som unnskyldning for å ta på henne.

Programlederen skal ha vært 15-16 år på det aktuelle tidspunktet, og grunnen til at hun nå valgte å fortelle detaljer om hva som skal ha skjedd, er for å oppfordre andre ofre til å stå fram, og ikke minst for å prøve å avverge at det samme skal skje med andre jenter.

DeGeneres har aldri avslørt hvor lenge det angivelige misbruket varte, men hun sa at stefaren ved en anledning forsøkte å bryte seg inn på rommet hennes.

ANGRER: Ellen DeGeneres mor Betty forteller at hun alltid vil angre på at hun ikke lyttet til datteren. Foto: NTB Scanpix
ANGRER: Ellen DeGeneres mor Betty forteller at hun alltid vil angre på at hun ikke lyttet til datteren. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Angrer

Nå tar også moren hennes, Betty DeGeneres, bladet fra munnen om det angivelige overgrepet. Det gjør hun i en offentlig uttalelse til NBC, skriver Today.

- Jeg vet at noe av det hardeste man kan gjøre etter å ha blitt seksuelt misbrukt, er å snakke høyt om det, sier hun, og fortsetter:

- Jeg elsker datteren min, og jeg skulle ønske jeg var i stand til å lytte til henne da hun fortalte hva som foregikk.

At hun ikke tok tak i saken da den skal ha pågått, kommer Betty aldri til å glemme.

- Jeg lever med den angeren, og det er ikke noe jeg ønsker at andre foreldre må gjøre. Hvis noen i livet ditt har mot nok til å snakke ut, vær så snill og tro på dem, sier hun videre.

Saken fortsetter nedenfor.

TETTE BÅND: Ellen og Betty sammen i 2012 da førstnevnte fikk sin egen stjerne på Hollywood Walk of Fame. Foto: NTB Scanpix
TETTE BÅND: Ellen og Betty sammen i 2012 da førstnevnte fikk sin egen stjerne på Hollywood Walk of Fame. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Selv fortalte DeGeneres til Letterman at hun minnes at moren giftet seg med det hun beskrev som «en veldig slem mann».

- Da mamma var utenbys fortalte han meg at han hadde funnet en klump i brystet hennes og at han derfor måtte undersøke mine også, delte programlederen.

- Mange slipper unna

Videre innrømmet 61-åringen åpenhjertig i intervjuet at hun i dag er sint på seg selv, for at hun den gang var for svak til å stå opp for seg selv.

- Vi kvinner føler oss ikke verdige, eller så er vi redde for å ha en stemme, og vi er redde for å si nei.

- Det er den eneste grunnen til at jeg mener at det er viktig å snakke om dette, fordi det er så mange unge jenter der ute, og det spiller ingen rolle hvor gammel du er. Når jeg ser mennesker snakke ut, spesielt nå, så gjør det meg sint når de ikke blir trodd, for dette er ikke ting vi finner på. Og jeg liker menn, men det er så mange menn som slipper unna, fortalte hun.

Det var i 2005 i et intervju med magasinet Allure at TV-profilen først fortalte sin historie. Den gang sa hun at stefaren måtte beføle brystene hennes for å være sikker på at det var en svulst han hadde funnet i morens bryst, skriver People.

Saken fortsetter nedenfor.

EMOSJONELT: Ellen DeGeneres tok til tårene da Obama ga henne presidentens frihetsmedalje. Hun benyttet også muligheten til en mannequin-challenge i Det hvite hus. Video: Scanpix Vis mer

I 2005 påsto Ellen at stefaren fikk henne til å legge seg ned for så å beføle brystene hennes, fordi det var slik han hadde gått frem da han fant svulsten til moren.

DeGeneres har som sagt også hevdet at stefaren ved en anledning forsøkte å bryte seg inn på rommet hennes.

- Jeg måtte sparke ut vinduet og rømme. Jeg sov på sykehuset hele natten, hevdet hun.

Talkshowstjernen har aldri navngitt stefaren som nå har gått bort.

LES OGSÅ: - Har vært utsatt for stalking i mange år