Gloria Vanderbilt og Anderson Cooper:

Skulle ikke arve noe etter moren. Nå får han «alt»

Én sønn får fremdeles ikke en eneste krone.

ARVER MOREN: CNN-profil Anderson Cooper ser ut til å arve det meste etter moren. Her sammen i 2010. Foto: NTB Scanpix
ARVER MOREN: CNN-profil Anderson Cooper ser ut til å arve det meste etter moren. Her sammen i 2010. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I midten av juni kom den triste beskjeden om at den amerikanske designeren, milliardærarvingen og sosietetskvinnen Gloria Vanderbilt hadde gått bort, 95 år gammel.

Dødsfallet ble bekreftet av sønnen hennes, den anerkjente journalisten Anderson Cooper (52). Bare kort tid senere kom det frem ifølge Fox Business at det ikke ville bli noen arv på Cooper og hans to brødre, men ifølge Page Six ser det nå ut til at Cooper likevel vil arve det meste etter sin berømte mor.

Det amerikanske nettstedet skriver at ifølge Vanderbilts testament har hun ikke etterlatt noe til sin mellomste sønn, Chris Stokowski (67), som hun skal ha hatt svært lite kontakt med.

Får ikke en eneste krone

Allerede på slutten av 1970-tallet valgte han å bryte all kontakt med familien, etter at terapeuten til moren forsøkte å blande seg inn i privatlivet hans.

Ifølge rettsdokumenter nettstedet hevder å ha tilgang på, vil hennes eldste sønn, Leopold Stokowski (68), arve hennes leilighet i Beekman Place i New York.

Resten av arven ser imidlertid ut til å gå til CNN-programlederen.

Vanderbilt var på et punkt en av USAs mest omtalte kvinner, og hadde et nokså skandaløst liv blant eliten i New York.

Pengene fløy, festene var ville og mennene var mange. Hun har selv uttalt at tingene Paris Hilton og Kim Kardashian gjør ikke måler seg med livet hennes som ungdom.

Samtidig er hun kjent for sitt store jeansimperium, som hun bygde opp som en av de første designerne av blå jeans på 1970-tallet. Det er av Business Insider anslått at hun hadde en formue på elleville 200 millioner dollar, omtrent 1,74 milliarder norske kroner, da hun døde.

IKON: Gloria Vanderbilt gjorde det stort som modell og designer. Her er hun fotografert i 1954. Foto: AFP / NTB scanpix
IKON: Gloria Vanderbilt gjorde det stort som modell og designer. Her er hun fotografert i 1954. Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer

Vanderbilt var altså født rik og døde rik. Men som nevnt betyr ikke det av den grunn at alle barna hennes får se noe til de pengene. Det skal riktignok nevnes at de er oppvokst på eksklusive Upper East Side i New York og har fått mange goder i livet, men det blir ikke i form av verken penger eller eiendom denne gang. Det skriver Fox Business.

Spørsmål om arven

Det skal ifølge Anderson Cooper lenge ha versert spørsmål rundt morens arv, også før hennes bortgang.

Da han lot seg intervjue av radiolegenden Howard Stern i 2014, sa han følgende om den potensielle morsarven:

- Mamma har gjort det tydelig at det ikke finnes noe fond. Noe sånt finnes ikke. Og jeg tror ikke på arving av penger, sa han, og la til at det å arve penger kan sees på som en forbannelse.

- Hvem er det som har arvet masse penger som har gjort ting i livene sine? Fra jeg vokste opp, om jeg hadde følt at det sto en gullbøtte og ventet på meg, vet jeg ikke om jeg hadde vært like motivert, sa han videre.

Stern stilte spørsmål ved uttalelsen til Cooper, med tanke på at hans mor faktisk var født rik. Den avdøde designeren var arving til den gedigne Vanderbilt-formuen, som på starten av 1800-tallet ble bygd møysommelig opp på grunn av utbygging av jernbane og shipping.

Fra hun var født hadde hun tilgang på en formue på fem millioner dollar, som i nåtides kurs ville vært verdt 73 millioner dollar - eller 630 millioner norske kroner.

På spørsmålet svarte Cooper at han synes moren har klart seg fantastisk bra, og at hun klarte å tjene mer enn det hun arvet.

- I vår familie tror vi på hardt arbeid, sa den berømte CNN-journalisten.

Hva han nå vil gjøre med arven, er ikke kjent.

LES OGSÅ: - Har lært å ikke forvente så mye av faren min

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer