Morten Hegseth:

- Skulle ha fakkeltog for Tore

«Skal vi danse»-dommeren forteller om hetsen.

SINTE MELDINGER: Flere har sendt sinte meldinger til Morten Hegseth, etter at han erstattet Tore Petterson i «Skal vi danse»-dommerpanelet. Foto: Espen Solli / TV 2
SINTE MELDINGER: Flere har sendt sinte meldinger til Morten Hegseth, etter at han erstattet Tore Petterson i «Skal vi danse»-dommerpanelet. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert

Lørdag var det premiere på «Skal vi danse: all stars», hvor det er tidligere vinnere og seerfavoritter som kjemper om dommernes poeng og seerstemmer.

Årets sesong er derfor litt annerledes enn tidligere, men dette er ikke første gang TV 2 gjør endringer.

Noen måneder før premieren i fjor, ble det nemlig kjent at den klassiske dommerfireren skulle bli til en trio, og at Egor Filipenko (34) og Tore Petterson (43) ble byttet ut med Morten Hegseth (36).

Da lot ikke reaksjonene vente på seg.

Det var TV 2 som omtalte saken først.

SKAL VI DANSE: Jørgine «Funkygine» Massa Vasstrand imponerte stort i sesongpremieren av «Skal vi danse - All Stars» - men var forbanna over én detalj. Video: Jenny Emilie Aas Vis mer

Måtte få skjult nummer

Til God kveld Norge forteller Hegseth at det tikket inn en rekke sinte meldinger da han hadde gjort debut i dommerstolen.

- Da jeg tok av flymodus på telefonen etter sending så tenkte jeg hver gang «ååh, hva skjer nå», fordi det var så mange meldinger, uttalte han under intervjuet ifølge TV 2.

Tilbakemeldingene skal blant annet ha dreid seg om at han ikke er faglært danser. Flere var også sinte for at han hadde «tatt plassen» til Petterson, som er ekskjæresten til Hegseth.

- Det var noen som lagde en facebookgruppe der de skulle ha fakkeltog for Tore. Jeg inviterte dem faktisk til å komme med fakkeltog i gata mi, for det synes jeg var litt ikonisk, uttalte Hegseth videre i God kveld Norge.

TAUS: Lasse Matberg nektet å prate etter «Skal vi danse»-kritikken. Video: Jenny Aas. Reporter: Thea Hope. Vis mer

Det endte til slutt med at Hegseth så seg nødt til å skaffe seg skjult nummer.

Petterson svarer

Etter at TV 2 publiserte saken, valgte Petterson å si noen ord i sosiale medier.

«Flere har sendt meg saken om at Morten Hegseth er blitt trakassert til den grad at han følte seg tvunget til å skaffe seg hemmelig nummer etter sin debut i SVD i fjor. Noe av grunnen til dette er at de ønsker han ut og meg tilbake som dommer», åpner 43-åringen innlegget med og fortsetter:

VENNER: Morten Hegseth får nå støtte av Tore Petterson etter å ha fortalt om hetsen. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
VENNER: Morten Hegseth får nå støtte av Tore Petterson etter å ha fortalt om hetsen. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

«Jeg blir selvsagt smigret av å være savnet, men jeg vil gjøre det helt klart: Størst for meg er kampen mot mobbing! Morten er ansatt til å gjøre en jobb, akkurat som jeg var, akkurat som de andre dommerne er. Han er en underholdningsperson og er like elsket av sine, som jeg var av mine! Det er selvsagt lov til å mene akkurat hva dere vil om TV2s valg her, men husk at det ikke under noen omstendighet skal mobbes, trues eller krenkes på mine vegne!».

SKAL VI DANSE: Helene Spilling og Alexander Hetland svarte på romanseryktene under premieren på «Skal vi Danse - Allstars». Video: Jenny Emilie Aas Vis mer

Videre oppfordrer Petterson til å ikke trakassere mennesker som bare skal gjøre en jobb de er ansatt til å gjøre - og at man heller får gi beskjed til kanalen eller produksjonsselskapet.

«Spre kjærlighet, ikke hat!», skriver den tidligere «Skal vi danse»-dommeren avslutningsvis.

Se og Hør har fått tillatelse av Tore Petterson til å gjengi innlegget, som samtidig opplyser om at han ikke har noe mer å legge til.

- Verdens snilleste fyr

Under lørdagens «Skal vi danse»-premiere tok Se og Hør en prat med Hegseth om saken - og om at Petterson nå har tatt ham i forsvar.

- Han er veldig snill, og veldig godhjertet. Det der beviser at han er verdens fineste fyr, uttalte Hegseth.

GRÅT: Triana Iglesias forteller hvorfor følelsene tok overhånd på «Skal vi danse»-premieren. Video: Jenny Aas. Reporter: Thea Hope. Vis mer

36-åringen understreker også at da intervjuet ble sitert på TV 2 kunne det virke tungt og tragisk, men at han fortalte om det med et smil.

- Selv om det kommer noe hets og noen er sinte, så er de fleste fulle av kjærlighet, sier Hegseth til Se og Hør.

- Var det veldig stygge meldinger?

- Fordelen min er at jeg har gullfisk-hukommelse. Så jeg husker nesten ingenting. Jeg husker at jeg har fått noe greier, og folk har vært rasende. Det var en som stoppet meg på Oslo S og skrek meg i trynet at jeg ikke kunne noe om dans.

JØSS: Proffdanser Helene Spilling skulle konfronteres med favorittstempelet. Det fikk hun ikke gjøre i fred. Video: Rød Løper Vis mer

«Skal vi danse»-dommeren sier også at han ikke tar seg så nær av det som kommer.

- Det er egentlig bare gøy, for det viser at dette programmet engasjerer, og at folk bryr seg. Hadde ikke folk brydd seg, så hadde de ikke engasjert seg så mye.

LES OGSÅ: Dette må du vite om «Funkyfam»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer