- Skulle gjerne slaktet deg og brukt deg som pels

Hatmeldingene har strømmet inn til Sandra Borch etter pels-utsagnet. I natt ble hun oppringt av en som sa hun skulle dø under kveldens debatt. Nå har hun trukket seg fra NRK-programmet.

DRAPSTRUSLER: - Jeg vil ikke bli truet til taushet, sier Sandra Borch om drapstruslene som tikker inn på mobil, SMS, og Facebook. Dette er en av truslene hun har fått. Foto: Erlend Haugen/Se og Hør
DRAPSTRUSLER: - Jeg vil ikke bli truet til taushet, sier Sandra Borch om drapstruslene som tikker inn på mobil, SMS, og Facebook. Dette er en av truslene hun har fått. Foto: Erlend Haugen/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: - Du skal dø under debatten i morgen, avsluttet mannsstemmen som ringte politiker Sandra Borch (26) natt til torsdag fra skjult nummer.

Denne uken har det vært stor debatt rundt NRK Brennpunkts dokumentar om pelsdyrnæringen, hvor dyrevernaktivist Frank Nervik på seg skjult kamera for å avdekke hvordan pelsdyr har det i Norge.

Dagen etter NRK Brennpunkt viste dokumentaren «Pels», publiserte Nrk.no en kronikk skrevet av Borch, hvor hun la med et bilde av seg selv i minkjakke.

PELS: Sandra Borch la ut dette bildet på Instagram, noen timer før hun skrev den allerede mye omtalte kronikken: - Derfor går jeg i pels.  Foto: Privat
PELS: Sandra Borch la ut dette bildet på Instagram, noen timer før hun skrev den allerede mye omtalte kronikken: - Derfor går jeg i pels. Foto: Privat Vis mer

- Jeg skal i hvert fall stolt på fylkestingets julebord i kveld kle meg i min flotte minkjakke, produsert i Norge av mink fra norske gårder, skriver hun i kronikken hvor hun forsvarer hvorfor hun går i pels.

- Ingen grusom næring

Til Seoghør.no sa politikeren i går at hun ikke synes pelsdyrnæringen er grusom.

- Jeg er uenig i påstanden om at jeg ikke tar inn over meg hvor grusom næringen er. For det første synes jeg ikke næringen er grusom. For det andre tar jeg sterk avstand fra all dyremishandling, også enkelte av opptakene som ble vist i går. Folk som ikke klarer drive etter regelverket bør ikke få drive, og det gjelder all dyrehold.

Drapstrusler

Det fikk mange dyrevernsaktivister til å se rødt, og hatmeldingene har strømmet på for politikeren. Noen har gått så langt med å true henne på livet.

- Det er tydelig at folk ikke klarer diskutere sak, men må ty til hatmeldinger i saker som er følsomme, sier Sandra Borch (26) til Se og Hør.

TRUSSELMELDINGER: Dette er en av mange meldinger Sandra Borch har fått på telefonen. Bildet er gjengitt med Sandras tillatelse. Foto: Privat
TRUSSELMELDINGER: Dette er en av mange meldinger Sandra Borch har fått på telefonen. Bildet er gjengitt med Sandras tillatelse. Foto: Privat Vis mer

Hun er til og med blitt truet på livet. Natt til torsdag ringe en ukjent mann til henne med ukjent nummer, og truet med at hun skulle dø under «Debatten» på NRK om pelsdyrsnæringen. Programmet går live på NRK 1 torsdag kveld klokken 21.45.

- Nå håper ikke jeg de mener det, og det tror jeg kanskje heller ikke de gjør. Men lar følelsene ta overhånd.

Vil ikke trues til taushet

- Ble du redd?

 - Ja, selvfølgelig. Det er det ubehagelig. Men jeg blir nesten mer motivert til og faktisk delta i debatten, for å vise at jeg ikke kan trues til taushet, sier Sandra til Se og Hør.

- Har du politianmeldt drapstruslene?

- Ikke enda. Jeg er i fylkestinget i dag, men jeg skal gjøre det, sier hun til Se og Hør.

OPPDATERING:

Etter at saken ble kjent torsdag, har Sandra valgt å trekke seg fra kveldens TV-debatt på NRK. Det bekrefter hun til seoghør.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer