Iran:

Skulle feire - skjøt bruden

Bryllupstradisjonen endte fryktelig galt da bruden ble skutt i sitt eget bryllup.

FIRUZABAD: Bryllupet fant sted i Firuzabad i Iran. Foto: Wikimedia Commons
FIRUZABAD: Bryllupet fant sted i Firuzabad i Iran. Foto: Wikimedia Commons Vis mer
Publisert

Den 12. juli var en rekke personer samlet i den iranske byen Firuzabad for å feire bryllupet mellom en 24 år gammel kvinne og hennes mann.

Det iranske bryllupet var godt i gang, da feiringen plutselig tok en dramatisk vending. Det skriver australske News.com.

Feiret med våpen

Da bruden var i gang med å utbringe en skål, begynte nemlig én av gjestene å skyte med en kraftig jaktrifle for å markere feiringen.

Det skal nemlig være en tradisjon å skyte med våpen under bryllup i Midtøsten, selv om det angivelig er forbudt.

Denne gangen gikk det fryktelig galt.

Et streifskudd skal ha truffet bruden i hodet, og deretter såret to mannlige gjester.

DET VIKTIGSTE NÅ ER KJÆRLIGHETEN: Sist uke fylte Shabana Rehman 46 år, og etter det siste halve året med kampen mot kreft, har hun nå fokus på håp og kjærlighet. Video: Stig H. Justad Klipp: Jakob Geir Grimsmo Vis mer

Døde av skadene

24-åringen, som nylig hadde fullført en psykologigrad, ble hastet til sykehus men døde seinere av skadene.

- Vi fikk en nødtelefon om skyting ved et bryllupslokale i Firuzabad, og politiet ble sendt ut umiddelbart, sier talsmann for politiet, Mehdi Jokar, ifølge Washington Examiner.

Ifølge Jokar skyldes tragedien dårlig våpenkontroll.

- Politibetjentene oppdaget at noen hadde avfyrt skudd med ei jaktrifle, som en del av den lokale nomadetradisjonen. Beklageligvis, på grunn av folkemengden og skytterens dårlige våpenkontroll, klarte han å skyte tre personer, sier Jokar ifølge News.com.

NON STOP: En slange beit brystet til en dame. Non Stop TV med Sondre Rahm og Christian Wehus. Vi lager Norges beste viralprogram som daglig gir deg de mest spektakulære klippene du ikke vil gå glipp av! Vis mer

Rømte fra åstedet

Skytteren, som angivelig skal være i slekt med brudgommen, skal ha rømt fra åstedet. Han skal senere ha blitt arrestert av politiet, opplyser Jokar.

De to mennene som ble truffet av det samme streifskuddet skal ha overlevd skadene.

- Enhver forstyrrelse av den offentlige roen som dette, krysser grensen for hva som er lov. For at det skal være trygt, må folk vite at det er forbudt å skyte i bryllup, sier Jokar, og legger til:

- Vi vil slå hardt ned på enhver som bryter denne regelen.

LES OGSÅ: Eksonen begraves: - Et hjerte av gull

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer