VET OM FLERE: - Jeg vet om flere unge skuespillere som har opplevd seksuell trakassering. Mange er redde for å fortelle om det fordi de føler seg truet av maktmennesker i bransjen, sier Kari-Ann Grønsund. Foto: SCANPIX
VET OM FLERE: - Jeg vet om flere unge skuespillere som har opplevd seksuell trakassering. Mange er redde for å fortelle om det fordi de føler seg truet av maktmennesker i bransjen, sier Kari-Ann Grønsund. Foto: SCANPIXVis mer

- Skulle få rolle i bytte mot sex

Ble truet med sparken om hun varslet om det.

SEHER.NO: Norsk Skuespillerforbund og Telemarksforskning har i en ny undersøkelse, avdekket at 45 prosent av norske skuespillere sier de er blitt utsatt for seksuell trakassering i løpet av de siste seks månedene. Ellers i arbeidslivet ligger tallet på 18 prosent.

En av skuespillerne som har opplevd trakassering på jobben er Kari-Ann Grønsund, kjent fra blant annet «Kodenavn Hunter» og «Seks som oss».

- Det gikk på å få en rolle i bytte mot sex. Jeg valgte å melde fra til Skuespillerforbundet og følte at jeg ble tatt på alvor, sier hun til Dagbladet.

- Men jeg vet om flere unge skuespillere som har opplevd seksuell trakassering. Mange er redde for å fortelle om det fordi de føler seg truet av maktmennesker i bransjen og er redde for å ikke få jobbe mer, sier Grønsund til avisen.

Grønsund har også tidligere stått fram med sin historie i forbindelse med en lignende undersøkelse gjort av VG i 2008. Den gang sa hun at hun ikke ønsket å gå i detaljer om når og hvordan hendelsen skjedde, for at vedkommende ikke skal kunne identifiseres. Saken er avklart med mannen det gjelder.

- Det gikk ut på at det ble utøvet sexpress i forhold til en rolle. Jeg ble veldig lei meg og tenkte; hvilke signaler er det jeg gir ut som kan bli oppfattet sånn? Er min oppførsel inviterende? Men det har jo ikke noe med saken å gjøre, du må selv få bestemme hvor grensen skal gå, sa hun den gangen til avisen.

Selv fikk hun klar beskjed av ledelsen der hun jobbet om at hvis hun varslet det, så ville hun aldri mer få noen jobb som skuespiller.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.