Alicia Keys:

- Skulle ende opp som prostituert

Popstjernen åpner seg om den tøffe oppveksten.

LÅ IKKE I KORTENE: Popstjerne Alicia Keys mener at den enorme suksessen hun har oppnådd ikke lå i kortene. Her avbildet i 2004, tre år etter at hun slapp superhiten «Fallin'». Foto: Richard Young/ REX/ NTB
LÅ IKKE I KORTENE: Popstjerne Alicia Keys mener at den enorme suksessen hun har oppnådd ikke lå i kortene. Her avbildet i 2004, tre år etter at hun slapp superhiten «Fallin'». Foto: Richard Young/ REX/ NTB Vis mer
Publisert

Den verdenskjente sangeren Alicia Keys (39), hvis egentlige navn er Alicia Augello Cook, fikk sitt store gjennombrudd med debutalbumet «Songs in A Minor».

39-åringens andre studioalbum, «The Diary of Alicia Keys» fra 2003, solgte åtte millioner eksemplarer, og sørget for fire Grammy-priser to år senere. Siden den gang har hun kommet ut med hitlåter som «If I Ain't Got You» og «No One».

Men til tross for den enorme suksessen innrømmer hun nå at en slik karriere ikke lå i kortene. Det er i anledning Keys' nye låt «Underdog», at hun åpner opp om oppveksten sin i et intervju med The Guardian.

- En drøm er en luksus

39-åringen vokste nemlig opp som barn av en enslig mor i området Hell's Kitchen i New York - som den gang ble ansett som et utsatt område.

Tobarnsmora forteller i intervjuet at hun anser seg selv som en «underdog».

UNGDOMSOPPRØR: I kveldens «Hver gang vi møtes» forteller Sol Heilo om oppveksten i et kristent hjem, og behovet for å gjøre opprør. Video: TV 2 Vis mer

- Jeg er den personen. Den som ikke kom til å komme seg ut av Hell's Kitchen, den som skulle ende opp med å bli prostituert, en ung mor på 16 år eller avhengig av narkotika, deler hun.

Området hun bodde i beskriver 39-åringen som et sted fylt med prostituerte på hvert hjørne, noe som førte til at hun alltid hadde på seg store klær i redsel for å bli befølt.

Videre mener sangstjernen at hun er den som skulle være på feil sted til feil tid, og ende opp med å bli skadet eller drept.

- Og hva faen er en drøm? En drøm er en luksus, hvis du må betale alle disse regningene og få mat på bordet til barna dine. Derfor forstår jeg så mye om hva det vil si å ha styrke til å følge din egen vei, fortsetter hun, og legger til:

- Alle sangene jeg noensinne har skrevet som har blitt ansett som styrkende eller oppløftende, har jeg skrevet når jeg har vært på bunnen.

I dag er Alicia Keys gift med produsent og rapper Swizz Beats (42), hvis egentlige navn er Kasseem Dean. Sammen har paret de to barna Egypt Daoud Dean (9) og Genesis Ali Dean (5).

UNDERDOG: Alicia Keys ser på seg selv om en underdog. Foto: Taylor Jewell/ AP/ NTB
UNDERDOG: Alicia Keys ser på seg selv om en underdog. Foto: Taylor Jewell/ AP/ NTB Vis mer

- Hva om jeg ikke er skapt for morsrollen?

Keys har tidligere fortalt om hvordan morsrollen har endret henne som person. Det gjorde hun blant annet i et intervju med Harper's Bazaar i september i fjor, da hun prydet forsida av motemagasinet.

- Morsrollen ga meg en sterkere følelse av klarhet. Jeg pleide å være mindre klar over hvordan jeg ønsket å bruke tida mi og være mer påvirket av andre mennesker, fortalte hun den gang.

På morsdagen i fjor delte Keys også et emosjonelt innlegg om barna sine på Instagram. Innlegget viste to bilder av popstjernen sammen med sønnene sine.

«Av alle jobbene mine er det å være forelder min favoritt. Det lærer meg så mye om meg selv, om tålmodighet og om bevissthet. Det er det vakreste, og det er også det vanskeligste», var blant det Keys skrev i innlegget.

GIFT: Popstjernen er gift med rapperen Swizz Beats og sammen har de to sønner. Foto: Charles Sykes/ NTB
GIFT: Popstjernen er gift med rapperen Swizz Beats og sammen har de to sønner. Foto: Charles Sykes/ NTB Vis mer

Videre tok sangstjernen opp spørsmål hun hadde stilt seg selv da hun gikk gravid med sitt første barn.

«Hva om jeg ikke er skapt for morsrollen? Hva om jeg ikke klarer å være ansvarlig for et barn og et liv? Hva om jeg ikke kan gjøre dette? Det er sannsynligvis ikke en person på denne jorda som ikke har stilt disse spørsmålene i noen form på et tidspunkt», fortsatte hun.

Avslutningsvis ønsket hun å minne alle der ute på at man må fortsette å elske seg selv like mye som man elsker andre.

LES OGSÅ: - Barna reddet meg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer