Hallvard Flatland om sykdomsmarerittet:

- Skulle egentlig ikke vært her

Den folkekjære TV-profilen er evig takknemlig for at han får være bestefar for sine tre, snart fire, barnebarn.

NÆRT FORHOLD: Hallvard Flatland og dattera Katarina elsker livet som både bestefar og mamma, og det var langt fra en selvfølge at Hallvard skulle få oppleve akkurat det. Nå deltar de også i samme TV 2-program, som blir helgeunderholdning til høsten. Foto: Espen Solli / TV 2
NÆRT FORHOLD: Hallvard Flatland og dattera Katarina elsker livet som både bestefar og mamma, og det var langt fra en selvfølge at Hallvard skulle få oppleve akkurat det. Nå deltar de også i samme TV 2-program, som blir helgeunderholdning til høsten. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert

Året 2013 skulle vise seg ble et svært vanskelig år for TV-profil Hallvard Flatland (65) og familien hans. Det var nemlig året der han var gjennom et lengre sykdomsmareritt, og var døden nær.

Flaltland ble den gang rammet av det sjeldne HLH-syndromet og lå tre måneder i koma. Få trodde han skulle overleve, og nå, mange år etterpå, er 65-åringen fortsatt forbauset over at han er til stede og får oppleve alle «nye» gleder livet har å by på.

- Jeg skulle jo egentlig ikke vært her. De fleste, eller faktisk alle, som rammes av det jeg ble rammet av, de dør. Legene som har hatt med meg å gjøre har forsøkt å finne en grunn til at jeg overlevde - og det eneste de så langt kan begrunne det med er at jeg er så sta. Så vi kan vel bare konkludere med at det er årsaken, sier Flatland med et smil til Se og Hør.

SYK: Den kjente TV-profilen Geir Børresen har fått tykktarmskreft. Video: Se og Hør Vis mer

Lykkelig bestefar

Onsdag denne uken avslørte datteren Katarina Flatland (32) at hun og ektemannen Harald Dobloug venter sitt andre barn sammen. Fra før av har de sønnen Bernard (snart 2).

Pappa Flatland er også bestefar til Katarinas søster Bettinas (36) to barn på halvannet og fire år.

- Jeg er bare veldig, veldig fornøyd og glad for at jeg overlevde, for det er jo etter det som skjedde med meg at barnebarna har dukket opp. Jeg ville gått glipp av så mye om jeg hadde sagt takk og farvel der.

20 TIL START: Hallvard Flatland og Katarina Flatland deltar i «Forræder» på TV 2. Programleder Mads Hansen beskriver programmet som et sosialt eksperiment. Foto: Espen Solli / TV 2
20 TIL START: Hallvard Flatland og Katarina Flatland deltar i «Forræder» på TV 2. Programleder Mads Hansen beskriver programmet som et sosialt eksperiment. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

- Har du blitt mer takknemlig etterpå, Hallvard?

- Ja, på én måte forandrer man seg litt. Særlig i starten. Men etter hvert glir man tilbake i mer eller mindre vante mønstre. Den største forskjellen for meg er vel at jeg setter mer pris på livet og de gledene det gir. Og så har det endret seg på den måten at jeg bryr meg mer om det som faktisk er viktig, samtidig som jeg bryr meg lite om det som er uviktig.

SYK: Mens Shabana Rehman var å se i tvekamp på TV i «Farmen Kjendis» i vinter, var det en helt annen kamp hun måtte stå i på privaten. Nå åpner hun opp om sykdommen som har tatt over livet hennes. Video: Espen Solli/Se og Hør Vis mer

- Heldig

Onsdag ble det kjent at far og datter Flatland begge deltar i TV 2s nye realitysatsing «Forræder», som ledes av tidligere fotballspiller og Instagram-profil Mads Hansen (38).

Overfor Se og Hør legger ikke hans 32 år gamle datter skjul på at båndet mellom de to har vokst seg enda sterkere, etter at de kom seg gjennom familiens aller største krise i livet.

- Ja, selvsagt, men det tror jeg gjelder alle familier som opplever noe sånt. Samtidig er det ganske riktig det pappa sier, at rett etterpå - så er man nok flinkere til å kjenne på det. Jo lenger tid som går, jo mer glemmer man det litt - om man kan si det på den måten, sier hun, før hun legger til:

Det ble et sterkt øyeblikk i «Mesternes Mester» da Bjørn Einar Romøren fortalte om kreften. Video: NRK Vis mer

- Kanskje det å få barn minner én på hvor heldig man er. Det er helt fantastisk hver eneste gang barna får være sammen med alle besteforeldrene, bare det at de får ta del i den gleden. Og det må man være flink til å sette pris på. Jeg tenker ikke på det hver dag, men jeg prøver å tenke på det innimellom, forklarer Katarina, som snart også fullfører legestudiene - tolv år etter at hun startet.

- Du skulle bare sett ...

- Så hvordan går det med deg nå, Hallvard?

- Det går bra med meg. Jeg får bare sitere kona mi: Hodet er ikke verre enn før, sier han og ler.

På spørsmål om «Forræder» blir den siste TV-opptredenen hans, svarer 65-åringen følgende:

INFLUENSER: Katarina Flatland er både programleder, podkaster og lege, men blogging lot hun ligge på hylla. Reporter: Anniken Aronsen. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

- Du skulle bare sett den hverdagen til Katarina. Og hun har en søster med to små barn i tillegg. Hvem tar seg av de barna når de er så opptatte som de er? Det er noen bestefedre- og mødre som stiller opp. Vi er jo fire besteforeldre her, og vi synes alltid det er så hyggelig med dem alle sammen.

For det er helt tydelig at den tidligere «Casino»-stjernen nyter, og elsker, livet med de tre, snart fire, smårollingene.

- Noen sier at det er livets dessert. Det høres litt rart ut når folk sier sånt, men jeg tror man må oppleve det for å skjønne. Det å komme til barnehagen, se at barna ser deg og kaste alt til side. Se at de kommer løpende i full fart, før de hopper rundt halsen din. Det finnes ikke mye som kan måle seg med det! Men det er jo mulig at jeg begynner å bli litt gammel og, sier Flatland med et smil til Se og Hør.

ÅPENHJERTIG: Katarina Flatland og Harald Dobloug delte klipp fra fødestuen i en episode av podkasten «Åpen journal». Video: Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: Avslører sykdom: - Ble redd

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer