TV-KONGEN: Tande-P var lørdagskongen på NRK på 1990-tallet. Her er han avbildet på Geilo 25. januar 1992 under verdensmesterskap i sparkstøtting.  Foto: Scanpix
TV-KONGEN: Tande-P var lørdagskongen på NRK på 1990-tallet. Her er han avbildet på Geilo 25. januar 1992 under verdensmesterskap i sparkstøtting. Foto: ScanpixVis mer

Skulle drepes under TV-sending

Livredd Tande-P om dramet i kulissene.

SEHER.NO: Alf Tande-Petersen (59) skriver i disse dager bok om sitt liv foran og bak TV-kameraet. Nå avslører han overfor Se og Hør en av de verste periodene fra sitt lange liv i rampelyset.

Dramaet startet bare noen få timer før Tande-P skulle lede programmet «Opp med Norge!» i 1994.

- En mann ringte direktøren på hotellet hvor jeg bodde og sa at jeg ville bli skutt under sendingen som var nær forestående. Jeg valgte likevel å gå på lufta, med livvakter i studio, sier Tande-P om dødstruslene til Se og Hør.


- Der og da ble jeg vettskremt. Sikkerhetssystemene var ikke så rigide den gangen. Det var mulig å komme seg inn i studio med et skytevåpen, sier Tande-P til bladet.

Politiet tok heller ingen sjanse med tanke på Tande-Ps familie. Truslene ble tatt så alvorlig at hans nærmeste ble installert hos venner, men publikum fikk ikke vite om truslene den gangen.

Bli fan av Seher.no på Facebook her!

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Her får han latterkrampe