Oscar-bråket:

- Skuffet og rasende

Akademiet lover å ta grep etter at Will Smith slo til komiker Chris Rock på scenen.

SLÅR: Will Smith slo komiker Chris Rock under årets Oscar-utdeling etter at Rock vitset om kona til Smith. Video: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I et nytt brev fra Oscarakademiet blir det varslet konsekvenser etter at Will Smith (53) slo til komiker Chris Rock (57) på scenen under årets Oscar-utdeling, melder NBC News.

President i filmakademiet David Rubin og administrerende direktør Dawn Hudson, skriver i brevet at lederne i organisasjonen ble «skuffet og rasende» da årets feiring av prestasjonen innenfor filmindustrien «ble overskygget av uakseptabel og skadende oppførsel på scenen av en nominert».

«Akademiets styremedlemmer vil nå ta en beslutning om passende tiltak for Herr Smith», står det.

FORKLARTE SEG: Will Smith forklarte i talen sin om hvorfor han slo til komiker Chris Rock. Video: Dagbladet/AP. Vis mer

Prosessen vil ta noen uker.

«Vi vil fortsette å oppdatere dere om alle utviklinger, men også oppfordre dere til å respektere styremedlemmene, akademiets ansatte, og prosessen mens den utspiller seg, slik at den kan fungere på den gjennomtenkte måten den var ment og pålagt», legger de til.

Mandag bekreftet Akademiet at de hadde startet en formell granskning, uten å fortelle om deltaljene rundt hvordan den vil pågå.

- Utilgivelig

Will Smith sjokkerte publikum i salen og seerne hjemme da han gikk opp på scenen under humorinnslaget til Chris Rock og slo ham etter at han kom med et sleivspark i retning Jada Pinkett Smith ved å si at han så fram til å se en oppfølger til «G.I. Jane» - en film fra 1997 hvor Demi Moore spiller en snauklipt soldat.

I 2018 ble Pinkett Smith diagnostisert med alopecia, en hudsykdom som gjør at håret slutter å vokse og faller av. Hun har vært åpen om sykdommen og forsøkt å avstigmatisere den og hjelpe andre i samme situasjon.

ETTER SLAGET: Flere videoer viser hva som skjedde i etterkant av Will Smiths slag mot Chris Rock under Oscar-utdelingen natt til mandag. Vis mer

Smith har i etterkant av skandalen tatt til Instagram for å beklage hendelsen.

- Vold i alle dens former er giftig og destruktivt. Oppførselen min på gårsdagens Oscar-utdeling var uakseptabel og utilgivelig, skrev han i et Instagram-innlegg.

Videre stod det at vitser på hans bekostning er en del av jobben, men at en vits om konas medisinske tilstand ble for mye for ham å bære, og at han dermed reagerte følelsesmessig.

- Jeg vil be deg om unnskyldning offentlig, Chris. Jeg gjorde en feil. Jeg er flau og handlingene mine var ikke en refleksjon av mannen jeg ønsker å være.

LES OGSÅ: Bruce Willis er syk - gir seg som skuespiller

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer