Oscar-bråket:

- Skuffet og rasende

Akademiet lover å ta grep etter at Will Smith slo til komiker Chris Rock på scenen.

SLÅR: Will Smith slo komiker Chris Rock under årets Oscar-utdeling etter at Rock vitset om kona til Smith. Video: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I et nytt brev fra Oscarakademiet blir det varslet konsekvenser etter at Will Smith (53) slo til komiker Chris Rock (57) på scenen under årets Oscar-utdeling, melder NBC News.

President i filmakademiet David Rubin og administrerende direktør Dawn Hudson, skriver i brevet at lederne i organisasjonen ble «skuffet og rasende» da årets feiring av prestasjonen innenfor filmindustrien «ble overskygget av uakseptabel og skadende oppførsel på scenen av en nominert».

«Akademiets styremedlemmer vil nå ta en beslutning om passende tiltak for Herr Smith», står det.

Prosessen vil ta noen uker.

«Vi vil fortsette å oppdatere dere om alle utviklinger, men også oppfordre dere til å respektere styremedlemmene, akademiets ansatte, og prosessen mens den utspiller seg, slik at den kan fungere på den gjennomtenkte måten den var ment og pålagt», legger de til.

Mandag bekreftet Akademiet at de hadde startet en formell granskning, uten å fortelle om deltaljene rundt hvordan den vil pågå.

- Utilgivelig

Will Smith sjokkerte publikum i salen og seerne hjemme da han gikk opp på scenen under humorinnslaget til Chris Rock og slo ham etter at han kom med et sleivspark i retning Jada Pinkett Smith ved å si at han så fram til å se en oppfølger til «G.I. Jane» - en film fra 1997 hvor Demi Moore spiller en snauklipt soldat.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer