- Skuffelsen gikk over etter noen minutter

Stig Inge Bjørnebye sier han har både vunnet og tapt større ting enn «71 grader nord».

FØR TAPET: Sekunder etter at dette bildet er tatt, innser Stig Inge Bjørnebye at «71 grader nord»-eventyret er over. Foto: TVNorge
FØR TAPET: Sekunder etter at dette bildet er tatt, innser Stig Inge Bjørnebye at «71 grader nord»-eventyret er over. Foto: TVNorge Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: I mandagens «71 grader nord» var det den tidligere fotballproffen Stig Inge Bjørnebye (42) som måtte reise hjem som første mannlige deltager, etter å ha tapt den avgjørende konkurransen mot Gustav Nilsen. Men i det store og det hele var ikke det spesielt tungt for deltageren.

- Skuffelsen gikk over etter noen minutter, da jeg fikk satt meg i bilen. Jeg hadde vært borte i en måned, og da er det ikke vanskelig å finne positive ting ved det å reise hjem igjen. Men det er klart, jeg skulle selvsagt gjerne vunnet hele dritten, sier han til Seoghør.no.

Nilsen og Bjørnebye kjempet mot hverandre i en domino-konkurranse, etter at Didrik Solli-Tangen vant frikortkonkurransen. Vinneren var han som veltet størst lengde med dominobrikker, men Bjørnebye hadde feilberegnet i starten, og deppet da han så at det ikke gikk. Men at han røk ut av «71 grader nord» på å spille domino, tenkte han ikke på.

- Det tenkte jeg ikke på i det hele tatt. Jeg har både vunnet og tapt større ting enn «71 grader nord» før, så om det var domino, puslespill eller fire på rad spilte ingen rolle. For meg hadde selve turen mye større verdi enn det å stå igjen som vinner til slutt.

Den tidligere Liverpool-spilleren ser tilbake på «71 grader nord» som en fantastisk opplevelse. I mandagens program skrøt Gustav Nilsen mye av Bjørnebye, og mente han hadde vært en god mentor for ham gjennom hele turen.

- Det var også noe av grunnen til at jeg valgte Gustav. Han hadde hatt en veldig positiv utvikling gjennom hele reisen. Vi hadde også hatt mange fine samtaler. Han slet tidligere med motivasjonen, men ble sterkere og sterkere. Han gruet seg foran denne konkurransen, men jeg unnet ham virkelig å vinne. Det hadde jeg ikke sagt for 20 år siden. Det er befriende å ikke være så konkurransefokusert lenger, forteller Bjørnebye til Seoghør.no.

«71 grader nord» ser du mandager klokken 20.30 på TVNorge. Se vår store TV-guide her!
 
Bli fan av Seoghør.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.
 
LES OGSÅ: - Ble slått bakover av sjokket

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer