Harvey Weinstein og Paul Sorvino:

Skuespillerstjernen truer Harvey Weinstein med døden

- Jeg skal drepe den jævelen.

SINT: Skuespiller Paul Sorvino truer Harvey Weinstein på livet etter at han skal ha sextrakassert datteren Mira Sorvino. Nå skaper han overskrifter verden over. Foto: NTB Scanpix
SINT: Skuespiller Paul Sorvino truer Harvey Weinstein på livet etter at han skal ha sextrakassert datteren Mira Sorvino. Nå skaper han overskrifter verden over. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): I oktober slo The New York Times' avsløringer om at filmprodusenten Harvey Weinstein (65) skal ha bedrevet sextrakassering mot kvinner gjennom tre tiår, ned som en bombe i Hollywood.

En rekke kjendiskvinner har stått fram med sine historier om Weinstein, deriblant den amerikanske, Oscar-vinnende skuespilleren, Mira Sorvino (50), som i sine uttalelser hevder at Hollywood-mogulen skal ha seksuelt trakassert henne under filmfestivalen i Toronto i 1995.

Da Sorvino delte sin ubehagelige opplevelse med Weinstein, skal det hele ha kommet som et sjokk for familien hennes. Spesielt for hennes far, skuespillerstjernen Paul Sorvino (78).

I etterkant har Mira Sorvino hevdet at hun har blitt svartelistet av bransjen etter sine uttalelser mot Weinstein.

Det så ut til å bli dråpen for Paul Sorvino, og han har til nettstedet TMZ kommet med en rekke trusler mot Hollywood-mogulen.

- Jeg skal drepe han

I en uttalelse til nettstedet tidligere denne uken kom nemlig Sorvino med en lynskarp beskjed til Weinstein.

Saken fortsetter under bildet:

FAMILIE: Paul Sorvino med dattera Mira Sorvino deltar på arrangementet «Diabetes co-stars cook-off» i New York i 2011. Foto: NTB Scanpix
FAMILIE: Paul Sorvino med dattera Mira Sorvino deltar på arrangementet «Diabetes co-stars cook-off» i New York i 2011. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hvis jeg møter ham på gata, bør han ønske at han heller satt i fengsel, for hvis vi møtes tror jeg han vil ligge på bakken på en eller annen magisk måte, sa han og la til:

- Han skal i fengsel, den jævelen. Den drittsekken. Bra for ham hvis han havner der, for hvis ikke vil han møte meg, og da skal jeg drepe den jævelen. Helt enkelt.

Ante ingenting

Ifølge nettstedet ante Paul Sorvino ingenting om opplevelsen datteren skal ha hatt med Weinstein, og uttalte at hvis han visste om datterens opplevelser, hadde Weinstein sittet i rollestol i dag.

- Datteren min er et modig og vidunderlig menneske, og fortjener ikke å ha blitt behandlet på denne måten av denne grisen, sa han. ​

Etter Paul Sorvino sine uttalelser har overskriftene i pressen ikke latt vente på seg. Aviser som blant annet Fox News, Huffington Post, Time og People har også omtalt saken.

Weinstein har foreløpig ikke kommentert truslene fra Paul Sorvino.

#Metoo

I etterkant av The New York Times'avsløringer om Weinstein, har en rekke andre kvinner gått ut med sine historier om andre menn som skal ha seksuelt trakassert dem.

Emneknaggen «MeToo» har blitt flittig brukt for å sette søkelyset mot en ukultur i flere bransjer enn bare filmbransjen. I desember ble også bevegelsen kåret til «Årets person» i Time Magazine.

«Kvinnene og mennene som har brutt stillheten kommer fra alle raser, alle lønnsklasser, alle yrker og alle verdenshjørner. De jobber kanskje i Californias åkre, eller bak resepsjonen i New York Citys kongelige Plaza Hotell, eller i EUs parlament. De er en del av en bevegelse som ikke har et formelt navn. Men de har en stemme», skrev magasinet Time.

Også her i Norge har #MeToo-bevegelsen ført til en rekke avsløringer i blant annet teater-, musikk- og mediebransjen.

HUN BLE VOLDTATT: Den norske skuespilleren Natassia Malthe hevder hun ble voldtatt av Harvey Weinstein i 2008. Hun fortalte dette på en pressekonferanse i New York onsdag kveld, sammen med sin advokat Gloria Allred. Video: CNN / Foto: NTB Scanpix. Vis mer

LES OGSÅ: «Farmen»-Geir langer ut mot Jegertvillingene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer