<strong>GODT VENNSKAP:</strong> I 2007 gjorde Nikki Blonsky braksuksess som Tracy Turnblad i filmen «Hairspray», hvor hun spilte mot blant andre John Travolta. De to ble gode venner også i virkeligheten. Foto: SF Norge AS.
GODT VENNSKAP: I 2007 gjorde Nikki Blonsky braksuksess som Tracy Turnblad i filmen «Hairspray», hvor hun spilte mot blant andre John Travolta. De to ble gode venner også i virkeligheten. Foto: SF Norge AS. Vis mer

Nikki Blonsky fra «Hairspray»:

Skuespillerstjernen måtte plutselig vaske gulv for å betale regningene

Slik gikk det med «Hairspray»-Nikki Blonsky.

Publisert

I 2007 var det premiere på filmmusikalen «Hairspray», som gjorde braksuksess verden over.

I rollen som Tracy Turnblad spilte Nikki Blonsky (29) mot skuespillere som John Travolta (64), Zac Efron (30), Michelle Pfeiffer (59) og Amanda Bynes (32).

Filmen, som utspiller seg i Baltimore på 1960-tallet, handler om Tracy Turnblad, ei jente som elsker å danse, og som har en stor drøm om å være med i den lokale tv-stasjonens ungdomsprogram «The Corny Collins Show». Tracy blir også involvert i kampen mot raseskille og segregering, og må velge mellom å danse på tv, eller være sammen med sine afroamerikanske venner.

Det virkelige livet til Nikki Blonsky er imidlertid ikke helt fjernt fra livet til den fiktive rollen hun spilte for elleve år siden.

<strong>BESTEVENNER:</strong> I filmen spiller Nikki Blonsky og skuespiller Amanda Bynes bestevenner. Også i virkeligheten fikk de to et svært nært vennskap. Foto: SF Norge AS.
BESTEVENNER: I filmen spiller Nikki Blonsky og skuespiller Amanda Bynes bestevenner. Også i virkeligheten fikk de to et svært nært vennskap. Foto: SF Norge AS. Vis mer

Fikk ikke jobb

Åra etter hit-rollen bød ikke på mange jobbtilbud, slik man kanskje kunne se for seg. For Blonsky ble tida etter «Hairspray»-suksessen preget av motgang, og i mangel på lukrative rolletilbud, fikk hun problemer med å betale regningene sine.

Etter hvert løsnet det likevel litt på jobbfronten, og Blonsky fikk en gjesterolle i TV-serien «Ugly Betty» i 2009, og var aktuell med TV-serien «Huge» i 2010.

Men film- og TV-rollene var ikke mange nok til at hun kunne leve av det.

Fire år etter filmpremieren, i 2011, ble «Hairspray»-stjerna observert i å vaske gulv på en frisørsalong i hjembyen Great Neck.

Ifølge Radar Online hadde Blonsky akkurat fått jobben hos frisørsalongen da en fan oppdaget henne.

- Hun var veldig hyggelig. Hun lot meg til og med ta et bilde av henne, skal kilden ha sagt.

Saken ble raskt mat for de utenlandske tabloidene. Og Blonsky selv var heller ikke sen om å kommentere hendelsen, da overskriftene spredte seg som ild i tørt gress.

- Det er sant. Jeg jobber på Superstar Salon som makeup-artist og annet. Jeg er stolt av å jobbe, og det hjelper meg å betale regningene mine, men jeg kommer aldri til å slutte å kjempe for drømmene mine, skrev hun på Twitter den gang.

- Begikk selvmord

Men det var ikke bare karrieremessig at Blonsky møtte motgang etter «Hairspray». Privat bar hun nemlig på en stor sorg.

- Jeg kjempet meg gjennom et selvmord i familien som virkelig gikk inn på meg, fortalte hun i et intervju med OUT i fjor.

Bare fire måneder etter premieren av «Hairspray», fikk nemlig Blonsky den grufulle beskjeden om at onkelen hennes hadde begått selvmord.

- Jeg tok med onkelen min på den røde løperen til premieren av «Hairspray», og noen måneder etter var han borte. Onkelen min var min beste venn. Det siste jeg husker fra ham var fra premieren. Han tittet ned på meg og sa: «Jeg er stolt av deg». Det er et av de viktigste hendelsene i livet mitt, uttalte hun.

- Jeg var for naiv

I intervjuet med OUT i 2017 snakket hun også om utfordringen med å oppnå suksess, selv etter å ha hatt roller i store film- og tv-suksesser.

Hun uttalte blant annet at hun opplevde at Hollywood fra dag én så på henne som «den store, søte tenåringen». Hun tror at nettopp dette har skylden for at hun ikke har oppnådd like stor suksess som hun gjorde da hun spilte Tracy Turnblad i «Hairspray» i 2007.

- Vi bar begge pluss size, vi kom begge fra kjærlige familier, vi ville begge synge, danse og leve livene våre, men det er mye mer enn bare dét som er meg, uttalte hun den gang.

Saken fortsetter under:

<strong>FORELSKELSE:</strong> Zac Efron og Nikki Blonsky i rollene som Tracy Turnblad og Link Larkin i «Hairspray». Foto: SF Norge AS.
FORELSKELSE: Zac Efron og Nikki Blonsky i rollene som Tracy Turnblad og Link Larkin i «Hairspray». Foto: SF Norge AS. Vis mer

Blonsky tror at mye av skylden for situasjonen hun opplever i dag handler om at hun ikke var godt nok forberedt for Hollywood-bransjen.

- Jeg entret denne store bransjen hvor jeg ble lovet gull og grønne skoger. Jeg var bare 17 år gammel. Alle ville ha en bit av meg. Ikke for å tulle det vekk, men jeg var bokstavelig talt «The New Girl in Town». Jeg tror mitt største tap var at jeg var for naiv og stolte på alle og enhver, uttalte hun.

Ble mobbet

At Blonsky har møtt mange utfordringer etter «Hairspray»-suksessen er ikke til å stikke under stol. Allerede kort tid etter at hun spilte rollen som Tracy Turnblad, måtte den da 17 år gamle skuespilleren tåle alt fra rykteflommer til utseendefokus.

- Folk tror veldig mye forskjellig om meg. Noen tror at jeg fremdeles jobber med å servere folk iskrem fordi jeg jobbet på en iskremkiosk før rollen i «Hairspray», mens andre tror at jeg stadig spiller inn filmer. Folk tror alt mulig. Bare jeg setter en ring på fingeren tror folk at jeg er gift. Hvis jeg leser hver eneste tweet som er skrevet om meg kommer jeg til å bli gal, så jeg bare ignorerer det, sa Blonsky i et intervju med ET i 2013.

<strong>HARD KAMP:</strong> Skuespillerbransjen har vært alt annet enn bare enkel for Nikki Blonsky. Her poserer hun for fotografene under Hollywood Awards Gala Ceremony i 2007. Foto: NTB Scanpix.
HARD KAMP: Skuespillerbransjen har vært alt annet enn bare enkel for Nikki Blonsky. Her poserer hun for fotografene under Hollywood Awards Gala Ceremony i 2007. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

I intervjuet fortalte Blonsky at de fleste Twitter-meldingene hun har lest om seg selv har handlet om utseendet hennes.

- Som skuespiller blir jeg offentlig mobbet hver eneste dag. Jeg får grusomme tweets om meg selv. Jeg blir sjokkert over hvor slemme folk kan være og at de faktisk tar seg tid til å skrive ting som «du er stygg» og «du er feit». Fortell meg noe jeg ikke vet, uttalte hun.

Kroppskomplekser

I lang tid har Blonsky slitt med kroppskomplekser, og særlig når det kommer til menn.

Flere ganger har hun nemlig opplevd kroppsdiskriminering på stevnemøter med menn hun har vært interessert i.

- De føler seg dristige, dårlige og flaue over å være sammen med en på min størrelse, og det er ikke greit, uttalte hun ifølge Page Six i august i fjor.

- Hvis du drar på stevnemøte med meg så får du mer enn forventet. Du får mine fysiske fordeler, mine følelser, min tro og du får min familie, som er fantastisk.

Flere ganger har Blonsky også forsøkt seg på datingappen Tinder, men det er alltid de samme type guttene hun støter på. Gutter som alltid påpeker at hun er en formfull kvinne.

Fortsatt gode venner

Heldigvis er det ikke bare dårlig opplevelser og minner fra «Hairspray»-suksessen 29-åringen sitter igjen med. Blonsky fikk flere gode vennskap under innspillingen av filmen.

Blant andre ble hun god venn med Amanda Bynes, som i filmen spiller den sjenerte bestevennen til Tracy Turnblad, Penny Pingleton.

Saken fortsetter nedenfor.

<strong>GODE VENNER:</strong> Nikki Blonsky, Zac Efron og Amanda Bynes under premieren av «Hairspray» i 2007. Foto: NTB Scanpix.
GODE VENNER: Nikki Blonsky, Zac Efron og Amanda Bynes under premieren av «Hairspray» i 2007. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

- Hun er så kul. Hun er en veldig god venn. Enda et godt vennskap jeg fikk fra innspillingen av Hairspray, har hun Blonsky uttalt til Daily Mail.

Blonsky fikk også god kontakt med Zac Efron, som i «Hairspray» spilte Link Larkin, Tracys store forelskelse.

På den tida var Efron kjent fra Disney-musikalen «High School Musical». Den første dagen Blonsky og Efron møttes var ved en tilfeldighet, da hun ved et uhell gikk innom hans sangtime.

- Han lukket døra foran meg, og så hørte jeg at han sa «Nei, kom tilbake!». Jeg gikk inn igjen, og så sa han «vi er sammen om dette. Vi må få dette skipet til å seile». Og så ble vi bestevenner. Hver gang jeg er i Los Angeles prøver vi å få til en lunsj sammen, eller gjøre noe annet gøy sammen.

Men er det én person fra «Hairspray»-innspillingen, som har betydd ekstra mye for Blonsky så er det skuespillerstjerna John Travolta, som spilte Edna Turnblad. I intervjuet med Daily Mail har Blonsky uttalt at Travolta var den beste vennen hun fikk under innspillingen.

Saken fortsetter nedenfor.

<strong>BESTEVENN:</strong> I «Hairspray» spiller John Travolta og Nikki Blonsky mor og datter. I virkeligheten fikk de et like sterkt forhold. Foto: NTB Scanpix.
BESTEVENN: I «Hairspray» spiller John Travolta og Nikki Blonsky mor og datter. I virkeligheten fikk de et like sterkt forhold. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

- Den eneste personen jeg kan tekste når som helst, og som alltid har ryggen min og er der for meg, er John, uttalte hun.

I filmen spilte John Travolta mora til Blonsky, og ifølge henne fortsatte det nære forholdet også utenfor filmsettet.

- Han er den beste. Vi har bokstavelig talt fått et mor-datter-forhold. Han er den beste mannen i hele verden. Jeg elsker ham som en forelder. Det er ingenting jeg ikke ville gjøre for ham. Det er det beste vennskapet jeg har fått gjennom karrieren min.

LES OGSÅ: Slik gikk det med «Grey's Anatomy»-stjernene

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer