Skuespilleren Peter Scolari (66) er død

Peter Scolari (66) er kjent for sine roller i «Bosom Buddies» sammen med Tom Hanks, i serien «Newhart» og i HBO serien «Girls».

DØD: Skuespilleren Peter Scolari døde fredag i New York, 66 år, etter en lengre kamp mot kreft. Foto: Richard Shotwell/Invision/AP/NTB
DØD: Skuespilleren Peter Scolari døde fredag i New York, 66 år, etter en lengre kamp mot kreft. Foto: Richard Shotwell/Invision/AP/NTB Vis mer
Publisert

Skuespilleren Peter Scolari er kjent for å ha spilt i flere store serier gjennom tidene.

Etter en to år lang kamp med kreft døde Scolari i Manhattan i New York den 22 oktober. Han ble 66 år.

- Det eneste som kunne måle seg med den kjærligheten han hadde til familien sin og til hans lidenskap for skuespill, var kjærligheten han hadde for å hjelpe folk, sier kona hans, Tracy Shayne, i en uttalelse etter Scolaris død, ifølge Los Angeles Times.

Dødsfallet har blitt bekreftet av Ellen Lubin Sanitsky fra Wright Entertainment for ABC News.

Emmy-vinner

Scolaris hadde en lang karriere bak seg med både skuespill og TV-serier. En av rollene han er aller mest kjent for er rollen som Henry Desmond i serien «Bosom Buddies», der han spilte med Tom Hank som hadde rollen som Kip Wilson.

«BOSOM BUDDIES»: Peter Scolari og Tom Hanks i rollene som Henry Desmond og Kip Wilson, utkledd som kvinner, i serien «Bosom Buddies» fra 1980. Foto: Paramount Tv/Kobal/REX/NTB
«BOSOM BUDDIES»: Peter Scolari og Tom Hanks i rollene som Henry Desmond og Kip Wilson, utkledd som kvinner, i serien «Bosom Buddies» fra 1980. Foto: Paramount Tv/Kobal/REX/NTB Vis mer

Serien handlet om to venner om to venner som bare kunne finne en rimelig leilighet i et studenthus for kvinner, noe som førte til at de tok på seg å utgi seg for å være kvinnene Hildegarde og Buffy. Serien ble blant annet vist på kanalen ABC fra 1980 til 1982.

Etterfulgt av denne serien landet Scolari rollen som Bob Newhart i serien «Newhart», som gikk på kanalen CBS fra1982 til 1990. I sin rolle Newhart ble han nominert for en Emmy.

I 2016 vant skuespilleren en Emmy for sin gjesteopptreden i HBO-serien «Girls», der han spilte faren til hovedpersonen og skaperen av serien, Lena Dunham.

SMS-HJELP: Norske Thea meldte seg frivillig da talkshow-vert Graham Norton søkte etter publikummere som trengte sjekkehjelp. Dermed fikk Thea hjelp med kjærlighetsproblemene sine av både Lena Dunham og Idris Elba. Video: TVNorge Vis mer

- Det mest ydmyke ikonet

Scolaris ble født i New York og startet sin karriere på teaterscenen, der han var i hele sju år på det prestisjefulle teateret Colonnades Theatre Lab, sammen med blant annet Danny DeVito, Rhea Perlman og Jeff Goldblum.

I nyere tid har han også vært å se på Broadway i blant annet musikalene «Hairspray», «Wicked» og i «Lucky Guy», der han spilte med sin tidligere kollega Tom Hanks i 2013.

Etter at hans bortgang ble kjent, skrev skaperen av Girls, Lena Dunham, en hyllest til skuespilleren på Instagram.

«Den mest sjenerte ekstroverte, den mest dramatiske komikeren, det mest ydmyke ikonet. Du hadde levd livet ditt nok til å vite at et TV-program bare var et TV-program, men også til å sette pris på hva det innebar å få lov til å late som om du lever - og du lot oss aldri glemme at denne jobben var et privilegium,» skriver Dunham i et innlegg på Instagram fredag.

Skuespilleren Michael McKean, som spilte med Scolari på Broadway i musikalen «The True», skrev en Twitter-melding på fredag der han kondolerte.

- Vi visste at dette skulle komme. Det gjør det ikke lettere av den grunn. RIP, Peter min venn, skrev McKean.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer