Charlie Sheen:

Skuespilleren er i dyp økonomisk krise

Skylder enorme summer i skatt.

SLITER ØKONOMISK: De siste årene har utgiftene vært store for skuespilleren Charlie Sheen. Nå viser rettsdokumenter at han skylder enorme summer i skatt. Foto: Shlash News.
SLITER ØKONOMISK: De siste årene har utgiftene vært store for skuespilleren Charlie Sheen. Nå viser rettsdokumenter at han skylder enorme summer i skatt. Foto: Shlash News. Vis mer

(Se og Hør): Det er ingen tvil om at skuespilleren Charlie Sheen (52) har lidd et økonomisk tap etter å ha blitt sparket fra komiserien «Two and a Half Men» i 2011.

På det meste skal skuespilleren ha fått mer enn 14 millioner kroner per episode av den populære tv-serien. Siden skandalen i 2011 har de helt store rollene uteblitt for Sheen, og han har blitt forfulgt av en rekke nye skandaler.

Nå viser rettsdokumenter, fremskaffet av nettstedet Blast, at skuespilleren 18. februar skyldte nærmere 40 millioner kroner i skatt, og det bare fra 2015.

Pengetrøbbel

Det har lenge vært kjent at skuespilleren sliter økonomisk.

Tidligere i år la ifølge Page Six også skuespilleren ut huset i Beverly Hills for salg, til den nette sum av 80 millioner kroner.

Etter flere år med rykter, valgte han i november 2015 å stå frem med at han var hivsmittet på et direktesendt morgenshow i USA. Grunnen skal blant annet ha vært at han over lang tid hadde betalt flere mennesker i bytte mort deres taushet.

Saken fortsetter nedenfor.

AVSLØRTE HIV-NYHET: Skuespiller Charlie Sheen avslørte nylig at han har levd med HIV i flere år. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer

- Jeg har betalt mennesker for at de ikke skulle prate. De tar penger fra barna mine. Vi prater om millioner av dollar, fortalte han i programmet, som Daily Mail har gjengitt.

I ettertid har skuespilleren videre forklart til nettstedet Radar online at han bruker nærmere 35 000 kroner i måneden på medisiner, for å unngå at hiv-viruset utvikler seg til aids.

- Ville bare spise ei kule

Det er liten tvil om at de siste årene ikke har vært lett for Sheen. I et intervju med «Good Morning America» i januar 2017, snakket han ut om hvordan de siste årene etter at han fikk påvist hiv-diagnosen har vært for ham.

Saken fortsetter nedenfor.

TØFFE ÅR: Det har vært noen tøffe år for skuespilleren Charlie Sheen. Etter at han fikk sparken i 2011 og ble diagnostisert med Hiv kort tid etter, har økonomien rast. Her er han avbildet i huset i Beverly Hills i 2015. Foto: Splash News.
TØFFE ÅR: Det har vært noen tøffe år for skuespilleren Charlie Sheen. Etter at han fikk sparken i 2011 og ble diagnostisert med Hiv kort tid etter, har økonomien rast. Her er han avbildet i huset i Beverly Hills i 2015. Foto: Splash News. Vis mer

- Dagen jeg ble diagnostisert ville jeg bare spise ei kule, fortalte han og fortsatte:

- Men mamma var der, og jeg ville ikke gjøre det foran henne. Jeg ville heller ikke at hun skulle finne meg og vaske opp kaoset, forteller han.

Den 52 år gamle skuespilleren er stolt av å kunne bidra til mer åpenhet rundt hva hiv faktisk er.

- Jeg føler at jeg bærer en fakkel for mange mennesker der ute som sliter med det samme, forklarer han i intervjuet.

Levde som en konge

Charlie Sheen var på et tidspunkt en av verdens best betalte filmstjerner. Etter gjennombruddet i filmen «Platoon» fra 1986, nøt Sheen stor suksess med en rekke hitfilmer. Han tjente millioner av dollar på hver jobb, han var attraktiv og omringet av vakre kvinner.

Saken fortsetter nedenfor.

Så begynte det å gå nedover med Sheen, som etter hvert utviklet en farlig avhengighet av alkohol og narkotiske stoffer. Allerede i 1998 fikk stjernen slag etter en kokainoverdose. Han overlevde så vidt hendelsen.

Skuespilleren har aldri lagt skjul på rusproblemene og har vært inn og ut av avvenningsklinikk flere ganger. Misbruket var også det som til slutt satte en stopp for karrieren.

Da han i 2011 fikk sparken fra TV-suksessen «Two and a Half Men», skal det nemlig ha vært etter en offentlig krangel med serieskaperen Chuck Lorre om blant annet Sheens skandaløse liv. Sheen skal blant annet a kalt Lorre en dum, liten dritt.

Kort tid etter gikk CBS og Warner Bros ut med en uttalelse om at de hadde valgt å avslutte samarbeidet med «Two and a half men»-stjerna. De oppfordret også Sheen til å få den behandlingen han trengte på daværende tidspunkt.

- Det er tydelig at Sheen ikke har noen intensjon om å godta den intensive behandlingen tilstanden hans krever. Det er også tydelig at han ikke tror han har et problem og at han vil fortsette å oppføre seg på en destruktiv måte, sto det ifølge People i brevet som var skrevet av Warner Bros. til Sheens advokat Marty Singer.

LES OGSÅ: Charlie Sheen saksøkes etter HIV-smitte