Sven Wollter:

Skuespilleren døde av corona

- Det er uforståelig at han ikke lenger er med oss.

DØD: Den svenske skuespilleren Sven Wollter er død. Her er han avbildet i Netflix-serien «Quicksand» i 2019, sammen med Felix Sandman (bakerst) og Hanna Ardehn. Foto: Johan Paulin/Netflix/Kobal/REX/Shutterstock / NTB
DØD: Den svenske skuespilleren Sven Wollter er død. Her er han avbildet i Netflix-serien «Quicksand» i 2019, sammen med Felix Sandman (bakerst) og Hanna Ardehn. Foto: Johan Paulin/Netflix/Kobal/REX/Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skuespiller Sven Wollter er død, 86 år gammel. Det melder Expressen. 86-åringen gikk bort i ettermiddag, kort tid etter at han ble smittet av corona.

Wollter gikk bort omgitt av familien sin på Sunderby sykehus i Luleå.

Det er datteren Stina Wollter som bekrefter dødsfallet på Instagram til et bilde av faren. I innlegget opplyser datteren om at faren ikke orket det hun beskriver som «den siste testen», etter at han ble smittet av corona.

«Han var en enestående person med en varme og tilstedeværelse som gjennomsyret alt han gjorde og skapte. Det er uforståelig at han ikke lenger er med oss», fortsetter hun.

Videre ber familien om privatliv i tiden framover slik at de kan sørge over sin elskede far, morfar, farfar, ektemann og svigerfar i fred.

«Vår dypeste takk til personalet som brydde seg om ham på IVA i Luleå», avslutter Stina Wollter innlegget med.

Folkekjær skuespiller

Skuespilleren ble født i Göteborg, men var i løpet av sine siste år bosatt i Luleå sammen med kona Lisa Wede. Wollter regnes som en av Sveriges mest folkekjære skuespillere og forfattere gjennom tidene.

Han slo gjennom som skuespiller i SVT-serien «Raskens», som ble sendt på 1970-tallet. Siden den gang har han vært å se i flere store svenske filmer. Han er best kjent for sine roller i blant annet «Hemsöborna», «Raskens» og «En sång for Martin». Skuespilleren har vunnet to Guldbaggar som beste skuespiller, en i 1985 og en i 2001.

Wollter har også vært med i flere norske filmer som «Smykketyven» fra 1990 og «Sweetwater» fra 1988.

PANDEMI: Året ble snudd på hodet for mange av oss da corona inntraff i mars - deriblant Martine Lunde. Video: Rød Løper/TV 2 Sumo Vis mer

Wollter ble som nevnt smittet av coronaviruset da han var i Stockholm i slutten av oktober. Det skal ha skjedd da han var på besøk hos sønnen og hans familie. Idet skuespilleren kom på besøk fikk de vite at en i familien hadde blitt smittet av corona.

Ble smittet under familiebesøk

I et nylig intervju med Aftonbladet forklarte skuespilleren at han forsøkte å holde avstand, men at det ikke hjalp. Etter to til tre dager merket han at han begynte å føle seg litt trøtt.

Han tok derfor en test og fikk påvist smitte.

- Jeg føler meg litt halvveis akkurat nå. Jeg har feber og føler meg ikke helt bra, uttalte han til avisa.

Skuespilleren la ikke skjul på at han var litt urolig for å ha blitt smittet av coronaviruset.

- Jeg er 86 år gammel vet du, så jeg har god grunn til å være litt urolig. Men jeg føler ingen panikk, fortsatte han.

LES OGSÅ: - Veldig, veldig alvorlig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer